Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Neways Electronics Terug naar discussie overzicht

VDL en Neways???

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 september 2007 12:39
    Afgelopen week heeft de VDL-groep van commissaris en grootaandeelhouder van neways, wim van der Leegte prima 1/2 jaarresultaten neergezet(winst 51 miljoen). Ook het orderboek is voor de 2e jaarhelft uitstekend gevuld en men verwacht deze winsstijging verder te kunnen uitbouwen.Eind 2006 bedroeg het omzetaandeel van neways aan Vdl al zo,n 7%.VDL heeft aangegeven in de electronische en megatronische industrie een wereldspeler te willen worden (zie ook overname ETG in 2006, een bedrijf iets kleiner dan neways).Dit lukt natuurlijk nooit autonoom.VDL heeft ong. 2.2 miljoen aandelen neways.Vdl kan met een jaarwinst van zo,n 110 miljoen neways simpel overnemen om deze tak snel te laten groeien. Een goed bod op de overige 7 miljoen aandelen zou voor en de aandeelhoouders, het bedrijf en werknemers neways, als ook ETG een prima zaak zijn.!!!! Groeten,
  2. [verwijderd] 14 september 2007 22:13
    Hr. Leegte heeft als commissaris van Neway's enkele mogelijkheden
    1- Bepaald mede het loon van de CEO van Neway's
    2- Kan hierdoor als baas gezien worden van de CEO van Neway's. En voor je toekomst is het niet bevordelijk om de mening van je baas te negeren.
    Indien je de publicatie van de HR. Leegte gelezen heeft in het Eindhovensdagblad ,kan zich afvragen of het verhaal over uitbesteden in China of zelf maken in Europa bedacht was door De CEO van Neway's of onder invloed van de Hr. Leegte tot stand is gekomen
    Persoonlijk vond ik het een duidelijk verhaal.
    3- Hr Leegte verteld vol trots in de jaarvergadering dat VDL de kasten maakt waarin Neway's de electronica stopt.
    Mijn reaktie vanuit bovenstaande info is dat de Hr.Leegte al een zodanige kontrole over Neway's heeft dat een overname voor hem niet zinvol is.
    m.vr.gr
    N.Jansen
  3. Gunther 24 december 2010 09:10
    Bijgaand het hele stuk dat op de site van VEB staat:
    Industriegigant Van der Leegte Groep en het beursgenoteerde elektronicabedrijf Neways hebben vlak voor kerstmis gezellig de banden wat strakker aangehaald. Wat speelt er allemaal in het Brabantse land?

    VDL Beleggingen, het beleggingsvehikel van de Eindhovense Van der Leegte Groep, heeft zijn grip op Neways versterkt.

    Melding van 17 december. Nu bekend geworden
    VDL is een belangrijke klant van Neways en Wim van der Leegte zit al jaren in de raad van commissarissen bij Neways. En er zijn meer onderlinge betrekkingen. Theo van Deursen maakt sinds 2000 deel uit van de rvc van Neways en is ook commissaris bij VDL.

    Volgens de registers van de AFM heeft VDL Beleggingen zijn positie in Neways uitgebreid van 24,06 procent tot 27,2 procent. Een fors belang. Precair is dat VDL oprichter Wim van der Leegte al sinds 1997 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van Neways. Daar komt bij dat Neways een belangrijke toeleverancier is van de VDL groep.

    Belangrijke klantrelatie
    VDL Groep produceert een breed scala aan industriële eindproducten alsmede eindproducten voor de consumentenmarkt. Hieronder bewegwijzering, parkeersystemen, technische installaties en productie- automatiseringssystemen.

    Verder is VDL een grote fabrikant van bussen en telt het een groot aantal toeleveringsbedrijven voor hoogwaardige metaal- en kunsstofproducten.

    De afzonderlijke VDL-bedrijven kiezen hun eigen toeleveranciers. Neways is een belangrijke toeleverancier voor allerlei elektronicaproducten aan de VDL-bedrijven.

    Verder lopen er nog banden tussen chipmachinefabrikant ASML en VDL. ASML is een van de grootste klanten van Neways. Het bedrijf VDL-ETG Almelo is toeleverancier aan ASML en Neways levert weer aan VDL-ETG.

    Belangenverstrengeling
    Bij VDL-Neways is het de vraag hoe hoog de Chinese muren zijn opgetrokken. Wim van der Leegte heeft als commissaris meer informatie over de gang van zaken bij Neways dan andere aandeelhouders, zou je zeggen.

    Zo meldde Neways begin maart van dit jaar dat het enkele interessante klanten had binnengehaald, waaronder VDL Bus. Hier lijkt toch sprake van belangenverstrengeling, een situatie die dus al langere tijd speelt.

    "Geen probleem"
    Vincent de Bok, gedeeld bestuursvoorzitter bij Neways, ziet in de situatie geen probleem. "Ik kan er niet omheen dat VDL zowel klant, toezichthouder en grootaandeelhouder van Neways is, maar Van der Leegte gaat zeer professioneel met de situatie om.

    Wij zijn ook blij met een dergelijk kapitaalkrachtige aandeelhouder, waar we er overigens nog wat meer van hebben. In slechte tijden zouden zij eventueel bij kunnen springen."

    Op de vraag waarom VDL Beleggingen zijn belang in Neways heeft uitgebreid zegt De Bok: "Dat moet je aan hun zelf vragen, maar ze zullen het niet doen als ze geen vertrouwen in ons hebben."

    Godfried de Jong, directeur VDL Participaties: "Wij handelen binnen de wettelijke kaders. Wij krijgen keurig van Neways te horen wanneer er sprake is van een gesloten periode. VDL Beleggingen heeft zijn belang uitgebreid in een open periode en dat gedaan omdat wij vertrouwen in het bedrijf hebben.

    Neways is een transparante onderneming en wij hebben dezelfde informatie als andere aandeelhouders. Via het commissariaat van Wim van der Leegte zitten we er uiteraard wel wat dichter op."

    Achterhoek-connectie
    De situatie bij VDL-Neways doet denken aan die van het Haaksbergse TKH en Nedap uit Groenlo.

    Aad van der Velden, zowel commissaris bij TKH als bij Nedap trok zich uiteindelijk terug bij TKH omdat er overnamegesprekken plaatsvonden tussen beide partijen en TKH een belang in Nedap had opgebouwd.

  4. Gunther 24 december 2010 09:50
    Het belang van VDL is nu 27,2%. Bij een belang boven de 30% moet men een bod op alle uitstaande aandelen doen.
  5. Gunther 24 december 2010 13:39
    Ik heb een positie ingenomen in Neways. Ondanks dat de koers al flink is gestegen, ziet de toekomst er prima uit. En het feit dat de grootaandeelhouder vertrouwen heeft in Neways is altijd een positief teken. Die zitten dicht bij het vuur.
  6. forum rang 8 aextracker 31 december 2010 08:20
    quote:

    BAH schreef op 24 december 2010 17:47:

    Dat lijkt me goed nieuws voor de beleggers....
    Lijkt erop dat de volgende bodem op euro 8.70 moet komen te liggen. Wachten op de jaarafsluiting en richtinggevend nieuws.

    Tracker
  7. forum rang 8 aextracker 1 januari 2011 09:45
    quote:

    BAH schreef op 31 december 2010 16:27:

    Omzetten moeten omhoog!
    Best lastig met een lage free float als bij Neways het geval is.
    Maar als de omzetten omhoog gaan is het na baanbrekende omzet\winst berichtgeving of grote nieuwe klanten.

    Tracker
  8. Gunther 1 januari 2011 10:55
    Een paar redenen waarom 2011 een mooi jaar kan worden voor Neways:
    - Verwachte wpa 2011 volgens SNS 1,03
    - Halfgeleiderindustrie doet het erg goed (ASML en ASMI) en dit zijn klanten van Neways
    - 2010 is een overgangsjaar geweest, waarbij Neways extra kosten heeft moeten maken om aan de vraag van klanten te voldoen. 2011 verwacht men deze kosten niet te hoeven maken, door duidelijkere afspraken met leveranciers
    -Orderportefeuille Q3 was 70,8M. Dit is bijna even hoog als in de pre crisis jaren.
    - Debt / EBITDA ratio sterk verbeterd (debt flink verlaagd en EBITDA fors hoger).
    - Neways is strategische partner geworden voor Thyssen Krupp
    - VDL heeft het belang uitgebreid tot iets meer dan 27%. Neways levert steeds meet aan VDL, nadat VDL onderdeel van Philips heeft overgenomen waaraan Neways ook levert. Daarnaast zit iemand van VDL in de RvC. Mogelijke overname op termijn is een optie, indien VDL verticale integratie nastreeft.
    - Samenwerking met Sensus geintensiveerd.

  9. forum rang 8 aextracker 5 februari 2011 10:48
    Gunther,

    Ik blijf het verbazingwekkend rustig vinden rondom Neways.

    Menig klant van Neways heeft klinkende \ duizelingwekkende groei gepubliceerd en Neways weet er nagenoeg niet van te profiteren.

    How come denk je ?
    Gedachte; De direct belanghebbende grootaandeelhouders als VDL hebben geen belang bij koerdoelstijging als men verticale integratie nastreeft, hebben wel belang bij dividendgroei danwel herinvesteringen plegen in de kern van het bedrijf.

    Tracker
  10. Mr sponge 7 februari 2011 10:54
    Ik denk dat het aandeel wat achterblijft omdat er is aangegeven dat er wat capaciteitsproblemen zijn bij de toelevernaciers. Als de klanten meer gaan bestellen, maar je kan niet leveren, dan schiet het ook niet op.
    Ik denk dat iedereen even de cijfers afwacht. Dan weten we weer wat meer hoe alles erbij staat.
    En er wordt trouwens vandaag voor Neways begrippen redelijk wat gehandeld. Het orderboek is zo goed als leeg. Er zijn bijna geen aandelen meer over voor de vrije handel!
  11. [verwijderd] 7 februari 2011 11:42
    En er wordt trouwens vandaag voor Neways begrippen redelijk wat gehandeld. Het orderboek is zo goed als leeg. Er zijn bijna geen aandelen meer over voor de vrije handel!

    Wat gebeurt er in z'n geval?
  12. [verwijderd] 7 februari 2011 12:27
    Order boek is bij lange na niet leeg. Zie:
    www.boursorama.com/cours.phtml?symbol...

    Koers staat nog wel te laag, dividendbetaling zal weer beginnen. 40% van de nettowinst wordt waarschijnlijk weer uitgekeerd. Koers 10+ zou beter passen bij realiteit + vooruitzichten. Kwestie van tijd.
  13. Mr sponge 7 februari 2011 13:34
    quote:

    smartraffic schreef op 7 februari 2011 12:27:

    Order boek is bij lange na niet leeg. Zie:
    www.boursorama.com/cours.phtml?symbol...

    Koers staat nog wel te laag, dividendbetaling zal weer beginnen. 40% van de nettowinst wordt waarschijnlijk weer uitgekeerd. Koers 10+ zou beter passen bij realiteit + vooruitzichten. Kwestie van tijd.
    Het is maar wat je vol vind. Rond de huidige koers staat er echt niet veel bied of laat. Het een order van zeg 10K kan je de koers behoorlijk hoger of lager zetten.

    Ik ben het wel met je eens dat de koers te laag staat. Alleen wil ik nog wel even wachten met bijkopen tot de cijfers er zijn. Ok ze gaan waarschijnlijk 40% uitbetalen. Maar 40% waarvan.......?

    Kortom een mooi bedrijf met mooie vooruitzichten mits ze hun toeleveranciers op orden krijgen. Als er bij de cijfers geen of bijna geen problemen meer worden gemeld bij de toeleveranciers, dan kan de koers makkelijk door de €10,-. Ook ben ik benieuwd naar het aantal nieuwe orders. Zet de stijgende trend zich daar voort?
  14. Mr sponge 7 februari 2011 15:05
    quote:

    BAH schreef op 7 februari 2011 14:49:

    Nogmaals de vraag: Wat gebeurt er als de freefloat aandelen "op zijn"?
    Het is een spel van vraag en aanbod.
    1) Als er bijna geen aanbod is en men wil toch instappen na goede cijfers dan knalt de koers omhoog.

    2) Door de geringe freefloat is er weinig vraag van de kleine beleggers. Dus minder handel. Bij een slechte beurs kan de koers dan ook in elkaar klappen.

    Even samengevat. De uitslagen zullen alleen maar groter worden bij goed of slecht nieuws. En het verhandelde volume per dag alleen maar kleiner.
  15. Mr sponge 8 februari 2011 15:34
    Nu ik nog even naar het redelijk lege boekje kijk:
    www.boursorama.com/cours.phtml?symbol...
    Zie ik dat er redelijk wat aandelen in de bied zijn bijgekomen. Gisteren stonden er dik 9K in de bied tussen de 7,50 en de 9,00. Nu zijn er dat 15K tussen 8,10 en 9,00. Maar dat zal wel iets te maken hebben met de komende Q4 cijfers. Het is afwachten geblazen. Met een order van 5K aandelen kan men de koers flink hoger of lager zetten.
  16. forum rang 8 aextracker 9 februari 2011 08:32
    Wanneer de SNS verwachting qua winst\aandeel uitkomt (euro 1.03), valt er vanuit de dividend pay out en het Neways beleid (>30-35%) bij een actuele koers, toch mooi 4% dividend rendement te maken.
    Bij een lage free float van Neways aandelen en een evt. mooi jaarresultaat en dito outlook , kan de koers er tevens mooi van meeprofiteren.
    Ik zie dat de Neways aandelenkoers momenteel moeite doet hogere koersniveau's te bereiken.
    O.b.v. 2010 resultaat en outlook , kan het aandeel aardig in de pub,iciteit en aandacht komen. met grote groeiende klanten als Philips, ASML, VDL, Thyssen Krupp etc. lijkt de weg naar boven qua sentimenten mogelijk te zijn.
    Nu de ratio nog !

    Tracker
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.310
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.132
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.042
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 164
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.643
Aedifica 2 836
Aegon 3.257 320.343
AFC Ajax 537 7.027
Affimed NV 2 5.779
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.898
Ahold 3.536 74.026
Air France - KLM 1.024 34.394
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.362
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.510
AMG 965 126.618
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.202
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.772
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.186
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.313
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.780
ASML 1.762 77.712
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 341
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.806
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht