Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Isotis Terug naar discussie overzicht

FOCUS: Faillissement dreigt voor biotechbedri

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 oktober 2007 22:35
    FOCUS: Faillissement dreigt voor biotechbedrijf Isotis


    Door Arien Stuyt

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Biotechbedrijf Isotis, dat tot vorig jaar nog genoteerd was aan EuronextAmsterdam, dreigt failliet te gaan, zegt topman Pieter Wolters van het bedrijf donderdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Het biotechbedrijf verkeert in grote financiele problemen, omdat het door een onderzoek van de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA dit jaar niet de beoogde emissie van $30 miljoen tot $40 miljoen mocht doen.

    Daarnaast ging er ook een streep door de beoogde kredietfaciliteit van Merrill Lynch. Eind augustus oordeelde de FDA dat met Isotis niets mis is, maar volgens Wolters is dat te laat om nog financiering aan te trekken. "De enige reddingskans is nog de overname door een ander bedrijf."

    Inmiddels heeft het Amerikaanse Integra een bod gedaan van ongeveer $50 miljoen, of $7,25 per aandeel, maar dat bod dreigt te mislukken omdat Isotis de veelal Europese aandeelhouders niet weet te bereiken. Een meerderheid van de aandeelhouders moet volgens de Amerikaanse regels toestemming geven voor de overname.

    Het bedrijf heeft tot en met 11 oktober aanstaande om de aandeelhouders te mobiliseren, met een mogelijk uitstel tot 21 oktober aanstaande.

    Het probleem voor Isotis is dat de Amerikaanse aandeelhouders wel bereikt kunnen worden, maar dat slechts 20% van de stukken in Amerikaanse handen is. De andere 80% is volgens Wolters in met name Nederlandse en deels in Zwitsers bezit. Wolters: "De banken hebben in Europa niet of nauwelijks gecommuniceerd aan onze aandeelhouders dat ze in moeten stemmen. En die instemming is cruciaal, want als de overname niet doorgaat moeten we na 21 oktober surseance aanvragen, het geld is namelijk op. Aandeelhouders zien hun bezit dan natuurlijk in waarde verminderen, dus is het in ieders belang als de overname slaagt."

    Isotis kondigde eind 2006 aan de beurzen van Amsterdam, Zurich en Toronto te verruilen voor een enkele notering aan de Nasdaq. Daar zou het bedrijf meer aandacht krijgen en wellicht ook meer toegang tot de geldmarkt. Door het onderzoek van de FDA, dat ging over de wijze waarop Isotis vergunningen ontving, is die verwachting dus in rook opgegaan.

    Over het hele boekjaar 2006 behaalde Isotis een nettoverlies van $18,5, tegen een winst van $0,9 miljoen in 2005. De omzet steeg in het voorbije jaar tot $40,7 miljoen van $32,1 een jaar eerder. IsoTis heeft een productportfolio van diverse natuurlijke en synthetische bottransplantaten. Een deel daarvan wordt reeds verkocht en andere producten zijn nog in ontwikkeling.



    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270

  2. [verwijderd] 4 oktober 2007 22:45
    Wat zijn de ISOT aandeelhouders genaait zeg. Succes zou ik zeggen! Volhouden, trukendoos weer eens om de aandeelhouders onder druk te zetten....
  3. [verwijderd] 5 oktober 2007 06:41
    IsoTis vreest dat aandeelhouders 'achter het net vissen'
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - IsoTis, een ontwikkelaar van onder meer botvervangers, vreest dat zijn aandeelhouders 'achter het net zullen vissen' als zij hun stem niet laten horen met betrekking tot de overname door Integra LifeSciences Holdings (Integra).

    'Wij zijn bezorgd dat onze aandeelhouders niet op de hoogte zijn van het alles of niets karakter van de overname', zegt bestuursvoorzitter Pieter Wolters van IsoTis tegenover Betten donderdag. Tot begin dit jaar had het bedrijf onder meer een notering aan de Amsterdamse beurs, voor het de overstap maakte naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq.

    De overname door Integra kan alleen doorgaan als ten minste 50% van het uitstaande aandelenkapitaal van Isotis zijn goedkeuring hieraan verleent. Wordt dit percentage niet gehaald, dan dreigt een faillissement. 'Dat is onverkropbaar', aldus Wolters.

    Behalve dat het voortbestaan van de onderneming op het spel staat, benadrukt de bestuurder het belang voor zijn aandeelhouders van IsoTis. Integra biedt $ 7,25 per gewoon aandeel IsoTis. 'Bij een faillissement, hebben we laten berekenen, kan de waarde van het aandeel dalen tot onder de 20% van die prijs'.

    Wolters schat het aantal Nederlandse beleggers in Isotis op 4.000. 'Het gaat om een behoorlijk contingent aandeelhouders met een relatief kleine portefeuille. Het zou heel naar zijn als die achter het net vissen', zo stelt de bestuurder.

    De oproep komt een week voor de bijzondere aandeelhoudersvergadering van IsoTis in Amerika. Daar zal het bestuur zijn aandeelhouders vragen te stemmen over de overname door het Amerikaanse Integra. Wie daarbij niet aanwezig kan zijn, kan zijn stem via een volmachtkaart kenbaar maken.

    'Tot aan de vergadering hebben wij geen enkel inzicht op de Europese stemmen', zegt Wolters. Alleen van een grote aandeelhouder, die ongeveer 15% van het kapitaal vertegenwoordigd, heeft de onderneming toegezegd in te stemmen met het overnamebod.

    Harm Luttikhedde
    harm@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  4. [verwijderd] 5 oktober 2007 08:58
    Wat een mislukt charmeoffensief.
    Eerst alle aandeelhouders het volste vertrouwen geven. Kom met z'n allen naar de nasdaq dan kunnen we pas echt groeien.
    En nu met wat dreigende klaagzangen vooral je eigen bonus veilig te stellen.

    Wat mij betreft:
    Als we gaan, gaan we met z'n allen kapitein.

    Sterkte
  5. [verwijderd] 5 oktober 2007 09:25
    Met zijn allen kunt u lezen op pag.T27 van de Telegr. van deze morgen dat Hr.Wolters wel met $ 800.000,- naar huis gaat.Na ik dit stuk goed gelezen heb is er voor mij maar EEN conclusie.De aandelen die nu in Amerika verkocht worden gaan naar personen die er in ieder geval 0,12 op gaan verdienen.Bovendien vormen zij straks de macht die Isotis voor een appel en een ei in handen krijgen.Het kan niet zo zijn dat het fantastische produkt Accell nu niets meer waard kan zijn.De aandeelhouders die NIET verkopen en twee keer tegen hebben gestemd zijn volgens mij de overwinnaars.
    We hebben nu toch kunnen zien dat Wolters en zijn staf alleen maar op eigen gewin zijn uit geweest.Leiden is in last voor de heer Wolters persoonlijk als er 2x tegen wordt gestemd.Denkt u nu nog echt dat hij na die chantage-advertenties geplaatst te hebben dat hij het beste met ons voor heeft.
    U bent zelf verantwoordelijk voor uw stem maar ik heb 2x tegen gestemd en ik blijf bezitter van 900 aandelen Isotis Amerika.

    Ik heb Wishdom 2x beledigd????
    Waarmee dan wel???

    Met vr. groeten en sterkte
    Slagcity
  6. [verwijderd] 5 oktober 2007 10:09
    Ik heb tegen gestemd, en hoop velen met mij.
    Dan komt er hierna een veel HOGER bod, want dat ze Isotis willen is duidelijk. Dus laat je niet inpakken door deze toblui, die er alleen maar zelf rijker van willen worden.
  7. [verwijderd] 5 oktober 2007 10:46
    Slim. Kunnen ze straks voor minder dan een appel en en ei de patenten uit het faillissement kopen. Krijgen aandeelhouders helemaal niets.
  8. Ruud100 5 oktober 2007 12:03
    Je moet maar denken: Het is net hetzelfde als met de Spyker F1 stal. Daar werd op het laatste moment ook flink meer geboden. Waarom? Zodra Spyker failliet zou gaan kon Mol cs fluiten naar de overname van het F1 gebeuren. In dat geval zou men de F1 stal via de curator moeten kopen en dan liepen ze twee risico's: Ze zouden wellicht alsnog meer moeten betalen en wat veel erger was: Het werd op dat moment ineens zeer onzeker OF ze de F1 stal uberhaupt nog in handen zouden krijgen want een curator onderhandeld met ELKE KOPER die belangstelling heeft.

    En zo is het ook met Isotis / integra. Als Isotis failliet gaat kan integra fluiten naar de mogelijkheid Isotis in te lijven. Dus tenzij Isotis werkelijk niets waard is zullen ze dit willen verkomen.

    Verder maak je mij niet wijs dat ze 7.25 per aandeel bieden als ze de boel straks ook bij een curator op kunnen halen voor 1,45 per aandeel.

    De intergriteit van het bestuur van Isotis is nul of nog lager. Een mooie gezegde: Als ze hun mond opendoen dan liegen ze al. Het probleem is niet zozeer dat de hun aandeelhouders niet kunnen bereiken, het probleem bestaat er voor 100% uit dat het vertrouwen van die aandeelhouders in het huidige bestuur vrijwel nul is. Ze hebben het afgelopen jaar hun benen onder hun gat uitgelopen om Isotis naar de verdommenis te helpen. En nu staan ze te janken dat ze zo vreselijk hun best doen om "voor de aandeelhouders" te redden wat er te redden valt.

    Afgaande op het wanbeleid van het afgelopen jaar valt van deze "reddingsactie" weinig goeds van te verwachten. Als het bedrijf hun zo aan het hart gaat en het niet gaat om de zoveelste onterechte bonus op te strijken toon dat dan aan de aandeelhouders:

    Vraag de Nederlandse of Zwitserse VEB's en/of Ondernemingskamers om een bewindvoerder aan te stellen en stap op zonder welke vorm van financiele vergoeding dan ook. Maak voor het opstappen wel even excuses voor het feit dat door de eigen onkunde een onderneming met prachtige toekomst verloren gaat.

    Gr
    Ruud

  9. [verwijderd] 5 oktober 2007 12:30
    quote:

    Ruud100 schreef:

    Je moet maar denken: Het is net hetzelfde als met de Spyker F1 stal. Daar werd op het laatste moment ook flink meer geboden. Waarom? Zodra Spyker failliet zou gaan kon Mol cs fluiten naar de overname van het F1 gebeuren. In dat geval zou men de F1 stal via de curator moeten kopen en dan liepen ze twee risico's: Ze zouden wellicht alsnog meer moeten betalen en wat veel erger was: Het werd op dat moment ineens zeer onzeker OF ze de F1 stal uberhaupt nog in handen zouden krijgen want een curator onderhandeld met ELKE KOPER die belangstelling heeft.

    En zo is het ook met Isotis / integra. Als Isotis failliet gaat kan integra fluiten naar de mogelijkheid Isotis in te lijven. Dus tenzij Isotis werkelijk niets waard is zullen ze dit willen verkomen.

    Verder maak je mij niet wijs dat ze 7.25 per aandeel bieden als ze de boel straks ook bij een curator op kunnen halen voor 1,45 per aandeel.

    De intergriteit van het bestuur van Isotis is nul of nog lager. Een mooie gezegde: Als ze hun mond opendoen dan liegen ze al. Het probleem is niet zozeer dat de hun aandeelhouders niet kunnen bereiken, het probleem bestaat er voor 100% uit dat het vertrouwen van die aandeelhouders in het huidige bestuur vrijwel nul is. Ze hebben het afgelopen jaar hun benen onder hun gat uitgelopen om Isotis naar de verdommenis te helpen. En nu staan ze te janken dat ze zo vreselijk hun best doen om "voor de aandeelhouders" te redden wat er te redden valt.

    Afgaande op het wanbeleid van het afgelopen jaar valt van deze "reddingsactie" weinig goeds van te verwachten. Als het bedrijf hun zo aan het hart gaat en het niet gaat om de zoveelste onterechte bonus op te strijken toon dat dan aan de aandeelhouders:

    Vraag de Nederlandse of Zwitserse VEB's en/of Ondernemingskamers om een bewindvoerder aan te stellen en stap op zonder welke vorm van financiele vergoeding dan ook. Maak voor het opstappen wel even excuses voor het feit dat door de eigen onkunde een onderneming met prachtige toekomst verloren gaat.

    Gr
    Ruud

    natuurlijk sluit ik mij hier volledig bij aan Ruud en het zal me zwaar tegen vallen als er niet meer zich aan gaan sluiten.
    Kijk nu eens niet alleen maar geef een teken dat je het hier door Ruud gestelde helemaal mee eens bent.
    met vr.groet
    slagcity
  10. [verwijderd] 5 oktober 2007 12:32
    Kunnen ze niet gewoon hier of in Zwitserland weer een listing aanvragen en vervolgens geld ophalen ? Is dit al onderzocht ? De bedoeling was juist naar Nasdaq te gaan om extra geld bij investeerders op te halen. Hoe ironisch dan dat de FDA dit tegenhoudt. Koop desnoods management share. Dit bedrijf is zo leeg als wat, maar heeft wel een notering.
  11. Robin Good 5 oktober 2007 13:47
    quote:

    slagcity schreef:

    [quote=Ruud100]
    Je moet maar denken: Het is net hetzelfde als met de Spyker F1 stal. Daar werd op het laatste moment ook flink meer geboden. Waarom? Zodra Spyker failliet zou gaan kon Mol cs fluiten naar de overname van het F1 gebeuren. In dat geval zou men de F1 stal via de curator moeten kopen en dan liepen ze twee risico's: Ze zouden wellicht alsnog meer moeten betalen en wat veel erger was: Het werd op dat moment ineens zeer onzeker OF ze de F1 stal uberhaupt nog in handen zouden krijgen want een curator onderhandeld met ELKE KOPER die belangstelling heeft.

    En zo is het ook met Isotis / integra. Als Isotis failliet gaat kan integra fluiten naar de mogelijkheid Isotis in te lijven. Dus tenzij Isotis werkelijk niets waard is zullen ze dit willen verkomen.

    Verder maak je mij niet wijs dat ze 7.25 per aandeel bieden als ze de boel straks ook bij een curator op kunnen halen voor 1,45 per aandeel.

    De intergriteit van het bestuur van Isotis is nul of nog lager. Een mooie gezegde: Als ze hun mond opendoen dan liegen ze al. Het probleem is niet zozeer dat de hun aandeelhouders niet kunnen bereiken, het probleem bestaat er voor 100% uit dat het vertrouwen van die aandeelhouders in het huidige bestuur vrijwel nul is. Ze hebben het afgelopen jaar hun benen onder hun gat uitgelopen om Isotis naar de verdommenis te helpen. En nu staan ze te janken dat ze zo vreselijk hun best doen om "voor de aandeelhouders" te redden wat er te redden valt.

    Afgaande op het wanbeleid van het afgelopen jaar valt van deze "reddingsactie" weinig goeds van te verwachten. Als het bedrijf hun zo aan het hart gaat en het niet gaat om de zoveelste onterechte bonus op te strijken toon dat dan aan de aandeelhouders:

    Vraag de Nederlandse of Zwitserse VEB's en/of Ondernemingskamers om een bewindvoerder aan te stellen en stap op zonder welke vorm van financiele vergoeding dan ook. Maak voor het opstappen wel even excuses voor het feit dat door de eigen onkunde een onderneming met prachtige toekomst verloren gaat.

    Gr
    Ruud

    [/quote]natuurlijk sluit ik mij hier volledig bij aan Ruud en het zal me zwaar tegen vallen als er niet meer zich aan gaan sluiten.
    Kijk nu eens niet alleen maar geef een teken dat je het hier door Ruud gestelde helemaal mee eens bent.
    met vr.groet
    slagcity
    Ik ben het volledig met Ruud eens.
    Als aandeelhouder heb ik dit verhaal een paar dagen op dit forum aan zitten kijken en ik moet eerlijk zeggen, het heeft kop nog staart meer, wat naar mijn mening de bedoeling van de Isotis bestuurders is geweest.
    Allereerst door list, bedrog en loze beloften goedgelovige aandeelhouders over te halen de oversteek naar de Nasdaq te laten maken, waarmee een versnippering van aandeelhouders is ontstaan en men het tevens voor elkaar heeft gekregen uit handen van de autoriteiten blijven.
    Vervolgens weet het Isotis bestuur het in no-time te presteren deze belachelijke overnameprijs te ondersteunen.
    Neem van mij aan, dit is een vooropgezet plan geweest die maar één winnaar kent.
    Linksom of rechtsom, Integra wordt eigenaar en iemand vult zijn zakken.
    De aandeelhouders hebben het nakijken.
    Gezien de chaos die is ontstaan, weet op dit moment niemand meer wat te doen.
    Niemand die zich vervolgens nog druk maakt om een handjevol aandeelhouders van een op de Nasdaq genoteerd aandeel.

    Uiteindelijk zal niemand het risico willen lopen dat Isotis failliet gaat en daarmee nog meer beurswaarde te verliezen en zal men eieren voor hun geld kiezen en voorstemmen.
    Aandeelhouders bedankt en we gaan weer over tot de orde van de dag.

    Ik ben er nog niet uit wat te doen.
    De tijd dringt echter.
    Vóór maandag 8 oktober 2007 17:30 uur dien ik het uitoefenen van mijn stemrecht aan te melden.
    Ook ik ben het met Ruud eens dat dit eigenlijk door de VEB en/of ondernemingskamer opgepakt zou moeten worden.
    Hoewel ik de kans klein acht dat deze partijen hierop in haken, is mijn vraag of iemand inmiddels al een poging in deze richting heeft ondernomen.
    Lijkt me toch het proberen waard.

  12. [verwijderd] 5 oktober 2007 14:33
    wat een verschrikkelijke oplichtersclub is dit, eerst zo'n peperdure overgang naar de VS, daarna een overname voor een prikkie en vervolgens een mogelijke surseance. Heb genoeg dollars verloren met dit aandeel en ben er sinds een week gelukkig uit. misschien te vroeg maar uithuilen en doorgaan is beter.

    suc6
  13. [verwijderd] 5 oktober 2007 15:08
    September Mid Month 2007
    Short
    Interest Percent
    Change Average Daily
    Share Volume Days to
    Cover
    ISOT IsoTis, Inc. - common stock 1,887 (93.82) 25,773 1.00
  14. Piet2010 5 oktober 2007 15:12
    Ik probeer net als iedereen te bedenken wat nu het handigste is; verkopen of houden. Er is blijkbaar een koper in de markt die bereid is alles voor zeg 7.15 te kopen. Dat zou Integra kunnen zijn, maar ook iemand die denkt dat het toch wel door zal gaan en dus 0.10 per aandeel kan ontvangen. Wat nu als de meerderheid van de aandeelhouders tegen is ? De kans is dan groot dat de huidige koper aandelen op de markt gooit, waardoor de prijs naar beneden gaat en deze zelfde partij koopt ze vervolgens weer op als de resterende particulieren in paniek hun stukken verkopen. Tegengestemd heb ik al en ik voel me flink genaaid door isotis, maar volgens mij is de beste keuze toch om nu de aandelen maar de verkopen. Ik zie namelijk niet waarom de koers boven de 7.25 zou oplopen, tenzij er een tweede koper verschijnt. iemand een andere redenering ?
  15. Robin Good 5 oktober 2007 15:16
    quote:

    DeOnzinVerteller schreef:

    wat een verschrikkelijke oplichtersclub is dit, eerst zo'n peperdure overgang naar de VS, daarna een overname voor een prikkie en vervolgens een mogelijke surseance. Heb genoeg dollars verloren met dit aandeel en ben er sinds een week gelukkig uit. misschien te vroeg maar uithuilen en doorgaan is beter.

    suc6
    Integra biedt een belachelijke prijs van $ 7,25.
    Laten we hopen dat er voor a.s. donderdag 11 oktober nog een tegenbod van een andere partij volgt.
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.145
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.044
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 166
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.662
Aedifica 2 839
Aegon 3.257 320.356
AFC Ajax 537 7.028
Affimed NV 2 5.780
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.899
Ahold 3.536 74.029
Air France - KLM 1.024 34.394
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.425
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.531
AMG 965 126.653
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.202
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.772
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.187
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.313
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.781
ASML 1.762 77.770
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 341
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.807
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht