Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Daytraders Terug naar discussie overzicht

Hoe word ik daytrader

60 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2008 13:43
    Beste allemaal,
    ik lees met veel interesse jullie berichten op dit forum. Ik heb geen ervaring met beurshandel, maar ben cijfermatig en analytisch erg sterk. Zou heel graag technieken willen leren om zelf te kunnen daghandelen. Maar hoe en waar?
    Ik zou graag training willen krijgen van iemand die dit vak zelf uitoefent. De praktijk is toch de beste leermeester.
    Is er iemand op dit forum die me hierbij zou kunnen helpen?
    Met vriendelijke groet,
    Gerard
  2. forum rang 4 bearishbull 20 maart 2008 13:58
    De beste manier om het te leren is het volgende:
    Solociteren bij een handelshuis als junior trader.

    Dit is ook de meest goedkope manier om het vak te leren, want gelijk je eerste jaar quitte spelen of dik verdienen is bijna niet te doen denk ik.

    Dit is ook de manier hoe ik het ooit goed heb geleerd. Ik trade daarvoor ook al, maar niet winstgevend.
  3. [verwijderd] 20 maart 2008 14:17
    Dank je voor je antwoord BB, ik ben 41 jaar, dus dat wordt beetje moeilijk.
    Op internet zijn veel vage (en onbetrouwbare) aanbieders van die kennis, dus dat schiet niet op. Daarnaast heb ik niemand in mijn netwerk die genoeg verstand heeft van daghandel. Ik heb dus iemand nodig (uit de praktijk) die me, in eerste instantie, op weg kan helpen.
  4. forum rang 4 bearishbull 20 maart 2008 14:26
    Hier in het Daytradersforum zijn zeker veel mensen die je erover kunnen vertellen. Maar door de goed bedoelde adviezen zul je het niet leren denk ik.

    Je leert het door de praktijk. Door verschillende markten meegemaakt te hebben, verschillende situaties, verschillende dure fouten, de keren dat je te vroeg winstneemt etc...Vallen en opstaan. Met daytraden zijn deze lessen helaas bloedduur.

    Maar ik weet zeker dat als je je vragen hier stelt die je heb dat er genoeg ervaren mensen zijn die je willen helpen. Dus barst maar los :)

    Ik vind het zelf ook wel leuk om iets over mijn tradingstijl te vertellen, maar grote kans dat mensen als Jaap, DCT, Henk etc...met totaal andere stijlen aankomen. Is het dan leerzaam om ze allemaal te kennen of verwarrend?
  5. [verwijderd] 20 maart 2008 14:38
    De belangrijkste vraag is eigenlijk; hoe kan ik dit (op mijn leeftijd), zonder beurservaring leren? Via een bedrijf is geen optie. Vandaar dat ik al gezocht heb op internet of er cursussen bestaan, maar dan wordt het eigenlijk alleen maar vager en onbetrouwbaar.
    Ik denk dat mijn wens is om iemand te vinden die me de beginselen kan leren, me het juiste leesvoer kan adviseren en me vervolgens op weg kan helpen met het toepassen van hetgeen geleerd. Dat is heel wat, dat besef ik me.
  6. [verwijderd] 20 maart 2008 14:58
    Ik denk dat teveel tradingstijlen in dit beginstadium verwarrend kunnen zijn voor me. Of is het misschien verstandig om nu al een keuze voor een stijl te maken? Of is het eigenlijk; zoveel traders zoveel stijlen? In dat geval zijn er basisprincipes/kennis waar jullie allemaal over beschikken. Die kennis moet ik mezelf dus op een goede manier eigen gaan maken.
  7. dct 20 maart 2008 15:49
    quote:

    Geertje1 schreef:

    Ik denk dat teveel tradingstijlen in dit beginstadium verwarrend kunnen zijn voor me. Of is het misschien verstandig om nu al een keuze voor een stijl te maken? Of is het eigenlijk; zoveel traders zoveel stijlen? In dat geval zijn er basisprincipes/kennis waar jullie allemaal over beschikken. Die kennis moet ik mezelf dus op een goede manier eigen gaan maken.
    Ik zou eerst proberen zoveel mogelijk te leren over aandelen, opties futures etc.

    Persoonlijk ben ik van mening dat heel veel "daghandelaren" wat aanknoeien met allerlei produkten waar ze de werking niet volledig begrijpen.

    Met andere woorden ga pas in opties handelen als je weet wat volatility, expiratie, exercisen etc inhoud. Futures idem.

    Technische analyse idem. Niet denken dat je met een keer een lijntje trekken succesvol kunt handelen.

    Ik zou zeggen verdiep je eerst in de exacte werking van produkt wat je wil gaan handelen.

    Vervolgens kun je gaan lezen over mogelijke strategieen. Daarna kun je gaan kijken wat voor strategie bij jou zou kunnen passen.

    Vervolgens backtesten, droog oefenen etc.

    Dan klein beginnen in praktijk.

    Iemand anders zal met mijn manier van handelen geen oog dicht doen. Terwijl jij het misschien te conservatieve manier van handelen vind.

    Voor je echt succesvol kan daghandelen ben je dus wel even verder.

    gr.DCT

  8. [verwijderd] 20 maart 2008 16:08
    Ik wil het ook leren. Maar hoe en waar?
    Dit klinkt misschien alsof ik het mezelf erg makkelijk wil maken, maar als je er nagenoeg niets vanaf weet is het erg moeilijk om een start te maken. Ik neem dit serieus en wil het goed aanpakken want het gaat mij ook om kwaliteit, ik wil het niet onderschatten. Ik moet ergens beginnen en dat doe ik op dit forum.
    Maar nu verder, mijn vraag is om concrete hulp hoe te beginnen?

  9. [verwijderd] 20 maart 2008 16:20
    quote:

    Geertje1 schreef:

    Ik wil het ook leren. Maar hoe en waar?
    Dit klinkt misschien alsof ik het mezelf erg makkelijk wil maken, maar als je er nagenoeg niets vanaf weet is het erg moeilijk om een start te maken. Ik neem dit serieus en wil het goed aanpakken want het gaat mij ook om kwaliteit, ik wil het niet onderschatten. Ik moet ergens beginnen en dat doe ik op dit forum.
    Maar nu verder, mijn vraag is om concrete hulp hoe te beginnen?

    Ik kwam hier ook met ongeveer dezelfde vraag als jij,kreeg het bijna hetzelfde antwoord.Maar wist wel meer dan jij nu!

    Tja..ben nu een tijdje verder veel geleerd en ben blij dat ik hun advies heb opgevolgd.

    Ben je lui geen tijd enz,kan je dit ook nog doen;
    Koop b.v TA software als Omnitrader zie linkje dat geeft koop/verkoop signalen af hoef je verder niks te weten/leren gewoon doen en kijken hoeveel geld je nog over hebt na een jaar?

    www.forestbergen.com/

    groet suc6 willem

  10. [verwijderd] 20 maart 2008 16:46
    Ik wil me niet overleveren aan een software pakket dat me zegt wat te doen, dan leer ik niets. Ik wil leren en daar wil ik graag tijd in investeren. Maar weet niet waar te beginnen.
  11. dct 20 maart 2008 17:32
    Veel lezen. Ik zou zeggen ga naar amazon.com en bestel wat boeken. Daarnaast zou het lezen van alle draadjes op het daytradersforum al heel wat stof tot nadenken moeten geven.

    Wellicht mijn website eens bekijken ;-) www.xtfuturesystems.com

    en naast iex snuffelen in andere websites.

    Noemoe gaf op dit forum al eens onderstaand lijstje:

    "Of neus eens rond op een van de volgende fora (er zijn er nog veel meer):
    www.trade2win.com/
    www.elitetrader.com/vb/
    www.mypivots.com/forum/
    www.forexfactory.com/
    www.aktienboard.com/vb/index.php?

    Andere mogelijk interessante websites (heb ze niet allemaal goed bekeken):
    www.brettsteenbarger.com/ (interessant!)
    www.tradertom.co.uk/analysis.htm
    www.woodiescciclub.com/start.htm
    etc. etc. "

    gr.DCT
  12. [verwijderd] 20 maart 2008 18:02
    Er zijn genoeg websites te vinden waar je van allerlei info kunt vinden over beleggen of traden (zie lijst DCT). Wanneer je de tijd neemt om de komende weken/maanden eerst wat hele algemene kennis op te doen dan kun je misscien al een keuze maken welke kant je op wil (belegger of trader?) en welke instrumenten daar het meest geschikt voor zijn. Tot zover heeft het je dan nog niks gekost.

    Wanneer ongeveer duidelijk is wat je wilt gaan doen zou je een paar boeken kunnen lezen. Vrijwel iedereen die begint kent de boeken van Alexander Elder, of de Market Wizards serie wel. Voor een paar tientjes kun je zo je kennis flink uitbreiden.

    Wanneer je nog steeds serieus bent zou je wat software kunnen aanschaffen om koersen te kunnen bekijken en analyseren. Ik geloof dat ProRealTime nog steeds gratis is (end of day data). Er zijn ook beleggers die aan Yahoo of IEX genoeg hebben, maar als trader moet je over het algemeen intradag data hebben. Chartnet of Vestics zijn aardig betaalbaar.

    Het zoeken naar een winstgevende methode moet vanzelf gaan denk ik. Vallen en opstaan. Bij mij kwam een en ander in een stroomversnelling toen ik eenmaal dingen kon testen op historische data. Al met al heeft het mij twee en een half jaar aan voorbereiding gekost voordat ik m'n eerste trade maakte.

  13. [verwijderd] 20 maart 2008 18:07
    Ik zag een keer een film over bosnegers in Namibie en hun jacht op wild. Deze mensen wisten alles van hun prooi. Door de dieren door en door te leren kennen, hun gedrag te interpreteren, deze kennis van generatie op generatie door te geven, wisten ze precies waar en wanneer ze wat moesten doen om hun voedsel te vergaren.

    Zo moet een daytrader naar koersen kijken, de patronen zien en vergelijken met de duizenden die hij al heeft kunnen bestuderen. Soms is de markt je nog te slim af en ontsnapt de buit, maar je kans op succes stijgt met het jaar.

    Heel veel studie verrichten en tijd investeren, waardoor je vertrouwd raakt met de markt.

    Met googelen kun je al een enorme hoeveelheid informatie op het spoor komen.

  14. [verwijderd] 20 maart 2008 18:17
    Beste Geertje,

    zonder ervaring in beleggen, laat staan derivaten als opties en futures (naar mijn mening lenen de laatste zich bij uitstek voor daytraden), is het een lange weg naar mijn mening.
    Ik ben zelf mer dan 15 jaar bezig met beleggen en sinds een jaar of 5 met futures. Heb pas een jaar geleden na vele dure leermomenten mijn eigen stijl gevonden.

    Het is en blijft een constant leerproces.
    Ik weet ook niet je motivatie om dit te gaan doen.
    Is het iets naast je werk? Moet je inkomen genereren omdat dit het enige is wat je full time wil doen? Hoeveel (per maand), wat is het beschikbare bedrag, etc. Dit zijn fundamentele kwesties!
    Ik wil je niet ontmoedigen maar jouw wens is ietwat analoog aan iemand die nog nooit heeft gezwommen, maar beroepszwemmer wil worden. Meedoen in de competitie en brood op de plank.
    Welke afstanden? Vlinder, school-, crawl?

    ik denk dat het zaak is eerst voldoende te lezen, en dan een account te openen bij een broker die paper trading kan verzorgen. Oefening baart kunst, maar ik verzeker je, met echt eigen geld wordt het allemaal ineens anders. Dat maak ik dagelijks mee.

    ik heb wel tips voor literatuur ed

    mail me dan claes597@planet.nl

    bb
  15. dct 20 maart 2008 20:02
    quote:

    jaap_10 schreef:

    Ik zag een keer een film over bosnegers in Namibie en hun jacht op wild. Deze mensen wisten alles van hun prooi. Door de dieren door en door te leren kennen, hun gedrag te interpreteren, deze kennis van generatie op generatie door te geven, wisten ze precies waar en wanneer ze wat moesten doen om hun voedsel te vergaren.
    Was dat die stam, waarbij de snelste man van het dorp werd ingezet voor de jacht. Deze bleef net zolang achter de prooi aanlopen tot de prooi uitgeput op de grond viel (duurde soms de hele dag). Vervolgens werd speer alleen gebruikt om het karwei af te maken.

    Mooi om te zien hoe dat ging.

  16. [verwijderd] 20 maart 2008 20:48

    Beste heren, DCT, Henk, Jaap, B&B, allen hartelijk dank voor jullie informatie. Daar ben ik mee geholpen. Het is nog een hele weg begrijp ik en is niet zomaar weg gelegd voor hen die denken het even onder de knie te krijgen mbv een trucje of zo :o)
    Ik neem jullie advies graag aan, dus zal me voorlopig eens gaan inlezen op internet en de verschillende vormen van traden bekijken. Boeken lezen en dan zie ik wel verder, ben ik inmiddels ook weer wijzer.
    Bedankt, supergoed,
    Gerard
  17. forum rang 4 bearishbull 20 maart 2008 21:17
    waarom iedereen hier eigenlijk zo voorzichtig is met 'even vertellen hoe het moet' is het volgende.

    Een belegger die jaren succes heeft kan ineens in 2 jaar tijd alles kwijt zijn. Kijk maar eens naar de periode 1992 tot 2003. In het begin verdient iedereen geld en na 2003 is iedereen alles weer kwijt.

    Dit is een periode van 11 jaar.

    Het nare van daytraden is dat alles veel sneller gaat. Deze 11 jaar van zulke bewegingen is voor een daytrader hetzelfde als 2 maanden traden.
    Wat een belegger dus meemaakt in jaren tijd maak jij in weken mee.

    Waarom is dit gevaarlijk?

    Een belegger ziet in slechte periode zijn vermogen elke dag krimpen. Ze hebben vaak maanden de tijd om verlies te nemen en er goed over na te denken (wat velen alsnog niet doen). In de daghandel heb je deze luxe niet. Je moet direct beslissen want 5 minuten later kun je een paar duizend dollar armer zijn.

    Je heb dus een bepaalde discipline nodig. Je moet ook tegen je verlies kunnen. Optijd verlies nemen als je aan de verkeerde kant van de markt zit is ook een winsttrade. Als je dat niet kan begrijpen zul je dat met vallen en opstaan moeten leren.

    Je moet ook op een bepaalde manier denken. Ik maak in een week een hoop verliestrades en ik heb nooit spijt van dat ik ben ingestapt. Elke verliestrade die ik maak was in mijn ogen een kans. (vandaag 2 ticken verloren op de russel en zeer trots op mijn kleine verlies). Omdat ik de discipline heb om optijd uit te stappen als het misgaat en te blijven zitten als het goed gaat maakt mij een winstgevende trader. Ik ben geen winstgevende trader omdat ik altijd gelijk heb.

    Mensen in mijn omgeving zien ook dat ik geld verdien en vragen mij om tips. Het gekke is dat ik het ook niet weet. Ik heb wel zo mijn mening en visie, maar als ik aan het traden ben doen die er totaal niet toe en weet ik het niet veel beter dan jan-modaal.

    Niemand wil hier zeggen van 'dat leer ik wel even', want als jij na 2 maanden 20K armer bent wil diegene die jou wat heeft geleerd dat niet op zijn geweten hebben. Dus idd goed inlezen en daarna heeeeeel klein heeel voorzixhtig beginnen.
  18. [verwijderd] 20 maart 2008 21:20
    quote:

    dct schreef:

    Was dat die stam, waarbij de snelste man van het dorp werd ingezet voor de jacht. Deze bleef net zolang achter de prooi aanlopen tot de prooi uitgeput op de grond viel (duurde soms de hele dag). Vervolgens werd speer alleen gebruikt om het karwei af te maken.
    Ja exact, uiteindelijk was het arme beest gewoon uitgeput en had geen schijn van kans meer.

    Maar die mensen wisten precies waar ze mee bezig waren. Anders kun je het op uithoudingsvermogen ook niet winnen van een vluchtdier.
60 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.565
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.163
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.654
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.290
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.722
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.293
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.243
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht