Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Logica Terug naar discussie overzicht

Software AG

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Argus 14 juli 2009 17:33
    14-07-2009 10:19 | Door Diederik Toet | Tags: Strategie, Databases, Hoofdkantoor, Overnames | Gerelateerde bedrijven:
    IDS Scheer,
    Software AG
    Software AG koopt IDS Scheer voor 482 miljoen

    De Duitse leverancier van bedrijfssoftware Software AG legt tussen de 482 en 487 miljoen euro neer voor de overname van zijn branchegenoot IDS Scheer. Dat bedrijf levert voornamelijk programma's voor business process management (bpm). De directie en raad van commissarissen van IDS Scheer hebben met het bod ingestemd. De mededingingsautoriteiten moeten hun fiat nog geven.
    Door de overname ontstaat een wereldwijd bpm-softwarebedrijf met meer dan zesduizend medewerkers, ruim 7500 klanten en een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro. Software AG levert middlewaresoftware, dat verschillende toepassingen met elkaar of met databases verbindt, en diverse beheertoepassingen voor service-oriented architecture (soa).
    SAP-expertise
    De twee bedrijven vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan op het vlak van wereldwijde aanwezigheid en partnernetwerken. 'Vooral de sterke adviesexpertise op het gebied van SAP-implementatie is van strategisch belang', schrijven de ondernemingen in een gezamenlijk communiqué. Ze melden dat ze gezamenlijk een kritische grootte bereiken op verschillende Europese markten, waardoor ze daar gemakkelijker toegang krijgen. De gezamenlijke onderneming gaat zich ook toeleggen op de markten in Amerika en Azië.
    IDS Scheer stelt door de overname de toekomst van zijn belangrijkste productgroep Aris veilig. De grootaandeelhouders van het bedrijf, oprichter August-Wilhelm Scheer en Alexander Pocsay, verkopen 48 procent van hun aandeel aan Software AG. Het hoofdkantoor van IDS Scheer staat en blijft in het Duitse Saarbrücken, terwijl Software AG is gevestigd in Darmstadt.
    BPM
    Business process management (bpm) is een managementdiscipline en behelst het gehele proces van strategie, ontwerp, invoering en controle van bedrijfsprocessen en software. Het valt samen met veranderingen in de organisatie die moeten leiden tot resultaten als tijdswinst, kostenverlaging en kwaliteitsverbetering.

    Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...

  2. Argus 15 juli 2009 15:59
    15-07-2009 11:32 | Door Diederik Toet | Tags: BPM, SAP, Overnames, SOA | Gerelateerde bedrijven:
    IDS Scheer,
    Software AG | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
    'Logische' overname IDS Scheer verrast markt

    Hoewel de overname van IDS Scheer door branchegenoot Software AG veel partijen heeft verrast, is de stap logisch. Dat vertellen deskundigen die deelnemen in Computables expertpanel SOA. Software AG werkt al lange tijd aan een verbreding van zijn platform voor business process management (BPM) en had op de markt voor middleware nog veel te winnen. IDS Scheer is een belangrijke speler op dit gebied, heeft veel expertise op SAP-technologie en is in andere geografische en zakelijke markten actief.
    'Uiteindelijk is dit een mooie win-win situatie voor beide partijen', vindt Michael Widjaja, partner en senior executive bij Accenture. 'IDS Scheer heeft een groot marktaandeel in de SAP BPM-markt en dat geeft Software AG toegang om zich sterker bij SAP-klanten te profileren met zijn producten. Aan de andere kant geeft het grotere Software AG IDS Scheer meer toekomstzekerheid om op een grotere schaal te investeren en uit te breiden.'
    Informatiearchitect Theo Stolker van Inter Access vervolgt: 'Door de overname heeft Software AG nu een heel sterke troef in de hand om in de markt van SOA en BPM in een adem genoemd te worden met de grootste spelers op dit gebied (IBM en Oracle).'
    Concurrenten
    De overname zal een nieuwe dynamiek in de markt voor middleware (SOA en BPM) teweegbrengen, duidt Edwin van Dis. Hij is practice lead Oracle SOA bij Logica. 'Het nieuws zal met name bij de concurrenten (SAP, Oracle, Tibco en Microsoft) met gemengde gevoelens worden ontvangen. Alle vier zijn ze sterke en strategische partners van IDS Scheer. De vraag is nu hoe ze gaan reageren op deze overname.'
    'Tot op heden was er een soort status quo rondom IDS Scheer', vervolgt Van Dis. 'Geen van de grote partners leek het aan te durven om het bedrijf te kopen. Voor elk van de partners kunnen de producten van IDS Scheer in meer of mindere mate een goede aanvulling zijn op hun portfolio.' De overname betekent bovendien 'een gevoelige slag in de eeuwige strijd tussen de nummer twee van Duitsland op softwaregebied (Software AG) en de nummer een (SAP),duidt solution architect Edwin van Asch van Systemation AES.
    Leveranciersonafhankelijkheid
    Edwin van Dis maakt zich zorgen over de onafhankelijkheid van IDS Scheer. 'Door de leveranciersonafhankelijke opstelling plus de sterke partnerships leek IDS Scheer onaantastbaar als zelfstandige partij.' Dat dit nu dreigt te verdwijnen, kan volgens hem nadelige gevolgen hebben voor het marktaandeel van IDS Scheer.
    'Als in de nieuwe situatie de strategische partners IDS Scheer de rug toekeren, dan krijgt het bedrijf ineens te maken met veel kapitaalkrachtige concurrenten.' Van Dis adviseert Software AG dan ook om 'de nieuwe kroonjuwelen' gebruiken als katalysator te voor standaardisatie in het BPM-vakgebied.'
    Aris
    Belangrijkste kroonjuweel dat Software AG met de overname van IDS Scheer in handen krijgt, is het veelgebruikte BPM-platform Aris. 'Daarmee heeft het een sterk merk met een gedegen reputatie in handen, legt Van Dis uit. 'Voor veel mensen is Aris bijna synoniem voor BPM.' SOA Chief architect Benelux John DesJardins van Software AG beaamt dit: 'Met Aris is IDS Scheer sinds de oprichting een erkend marktleider in bedrijfsproces analyse en optimalisering.'
    Senior consultant Wout Hofman van TNO legt uit dat Aris veel werd ingezet om processen voor SAP in te richten. 'Gelet op de specifieke ondersteuning van business process design en integratie en de brede klantenbase voor SAP, is IDS Scheer dus een goede overnamekandidaat voor elke partij die dit terrein wil bestrijken.'
    Overname
    Op 14 juli werd bekend dat Software AG tussen de 482 en 487 miljoen euro neerlegt voor de overname van zijn branchegenoot IDS Scheer. Door de overname ontstaat een wereldwijd bpm-softwarebedrijf met meer dan zesduizend medewerkers, ruim 7500 klanten en een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro. Twee jaar geleden deed Software AG ook een grote overname. Voor 546 miljoen dollar lijfde het bedrijf toen Webmethods in. Dat is een leverancier van software voor bedrijfsintegratie en -optimalisatie.

    www.computable.nl/artikel/ict_topics/...

  3. Argus 23 december 2009 16:47
    23-12-2009 14:42 | Door Sander Hulsman | Tags: Enterprise Service Bus, SOA | Gerelateerde bedrijven: Norfolkline,
    Software AG
    Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software.

    Bekijk bedrijfsprofiel van Software AG
    Alle artikelen over Software AG
    Software AG | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
    Norfolkline splitst eigen ERP-systeem op
    Kanshebber voor de award Beste Business Case 2009
    In de strijd om de beste business cases van 2009 heeft ook Norfolkline een inzending gedaan. Met het project 'Transit' dingen zij mee naar de prestigieuze Computable-prijs. Het project en aangekoppelde business case gaan over het opsplitsen van het oude erp-systeem in een reeks van logisch gerangschikte deelfuncties.

    Norfolkline transporteert mensen en goederen tussen verschillende locaties in Europa over zowel land als water. Als transportorganisatie is de organisatie sterk afhankelijk van een centraal informatiesysteem. Norfolkline maakte jarenlang gebruik van een in eigen beheer gebouwd erp-systeem: Cosmos. Deze programmatuur was gebouwd met verouderde client/server-technologie. Het systeem bestond uit een groot aantal deelapplicaties die weliswaar van één onderliggende database gebruik maken, maar van een functionele integratie was echter geen sprake. Eindgebruikers waren hierdoor gedwongen om met applicaties te werken waarvan de gebruikersinterface vaak flink van elkaar afwijkt. Ook dienden regelmatig gegevens opnieuw ingevoerd te worden.

    Deelapplicaties
    'Cosmos is een klassiek client/server-systeem', vertelt Johan Krijgsman, ict-architect bij Norfolkline. 'Het is in feite een in eigen beheer ontwikkeld erp-systeem dat in de loop van de jaren steeds groter is geworden. Op een gegeven moment bestond het uit een verzameling van ruim tweehonderd kleinere en grotere deelapplicaties.'

    Daarmee ontstonden echter ook steeds meer problemen. De diverse applicaties waren verspreid over een langere periode gebouwd. Daar begon Norfolkline na verloop van tijd steeds meer problemen mee te krijgen. Weliswaar maakten alle applicaties gebruik van dezelfde database, maar van een echte vorm van integratie was geen sprake. Ook ontstonden er steeds meer verschillen in de gebruikersinterfaces van de diverse deelapplicaties waarmee de gebruikers moesten werken. Bovendien werd het technisch steeds lastiger om nieuwe eisen en wensen van de business in Cosmos onder te brengen. Met als gevolg dat op steeds meer plaatsen binnen de organisatie spreadsheets en andere door gebruikers zelf bedachte oplossingen ontstonden.

    Enterprise service bus
    Naarmate de problemen met Cosmos toenamen, besloot Norfolkline een studie te doen naar de vraag of het bestaande monolithische erp-systeem opnieuw gebouwd diende te worden of wellicht beter door een standaardpakket kon worden vervangen. Het bedrijf kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de functionaliteit van het oude erp-systeem het beste kon worden opgesplitst in een reeks van logisch gerangschikte deelfuncties. Iedere deelfunctie, denk aan transportmanagement, invoicing of terminal management, kon vervolgens worden ingevuld met een standaard op de markt verkrijgbaar softwarepakket en waar nodig worden aangevuld met maatwerk.

    Deze standaardpakketten dienen echter wel nauw met elkaar te kunnen samenwerken. Een enterprise service bus (ESB) maakt dit mogelijk. De diverse standaardpakketten kunnen hierdoor via xml-gateways berichten naar andere applicaties sturen of van andere services ontvangen. Voor een goede afstemming op de diverse businessprocessen heeft Norfolkline een bpm-oplossing in gebruik genomen. Het beheer van de services kan geregeld worden via een oplossing voor SOA-governance. Het project werd Transit gedoopt met een verwachte doorlooptijd van circa drie jaar. Binnen het Transit-project lopen drie grote projecten parallel; hiervan is het webMethods-integratieplatform er één.

    Service oriented architecture
    Krijgsman: ' Het primaire doel van het Transit-project is het creëren van een toekomstvaste, flexibele en kosteneffectieve ict-infrastructuur. Secundaire doelen zijn het standaardiseren van procesdefinities en verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende business units. Interessant aan de aanpak van Norfolkline is dat men op het pad van een service oriented architecture (SOA) terecht kwam zonder dat men zich hier in eerste instantie bewust van was. Zeker in het begin van het traject om Cosmos te vervangen, heeft Norfolkline maar nauwelijks over een SOA of een ESB gesproken. Zij hebben het langs de functionele weg aangevlogen en in het vooronderzoek een reeks van functionele gebieden gedefinieerd. Deze zijn als het ware uitgegroeid tot services die via een ESB met elkaar kunnen communiceren en zo één samenhangend bedrijfsinformatiesysteem zijn gaan vormen.'

    Norfolkline had op dat moment al een aantal jaren ervaring met een technologie die webMethods Trading Networks wordt genoemd. Hiermee verzorgden zij onder andere de communicatie tussen delen van Cosmos en applicaties die in gebruik zijn bij partners die als wederverkopers van tickets of vrachtruimte optreden. Men had dus al ervaring met los van elkaar functionerende applicaties die toch goed met elkaar moeten kunnen communiceren, zonder dat de ene applicatie op de hoogte hoeft te zijn van de interne werkwijze van een andere applicatie.

    Hergebruik functionaliteit
    Datzelfde principe heeft Norfolkline toegepast bij het vervangen van Cosmos: standaardpakketten die logische functionele gebieden afdekken en die op basis van SOA-principes en met de hulp van een ESB met elkaar communiceren. Waar nodig werden binnen de diverse standaardpakketten nog extra services gedefinieerd die met andere services en standaardpakketten kunnen communiceren. Hierdoor kan reeds aanwezige functionaliteit op eenvoudige wijze worden hergebruikt.

    'Het gebruik van een service gerichte architectuur biedt innovatieve mogelijkheden om uitdagingen van de business op te lossen, zonder daarbij voor langere periode afhankelijk te zijn van standaardapplicaties', meent Krijgsman.' Dergelijke innovatie is cruciaal voor de logistieke markt en scheepvaartindustrie, aangezien de marges steeds kleiner worden en meer onder druk komen te staan. De toegevoegde waarde van iedere ict-investering moet dus gemaximaliseerd worden en de cost-of-ownership moet worden geminimaliseerd.'

    Integration competence center
    Het opzetten van een integration competence center heeft bijgedragen aan het succes van de enterprise service bus-component van het project. Krijgsman: 'De pakketselectie hebben we samen met een externe partner aangepakt. We zijn inmiddels zover dat we naar schatting tachtig procent van de functionaliteit van Cosmos hebben vervangen door standaardpakketten. Daarbij was het van groot belang om voldoende kennis en ervaring in huis te halen als het om SOA gaat. Hierbij heeft Software AG een duidelijke rol gespeeld. Het bedrijf heeft ons namelijk geholpen om een zogeheten integration competence center (ICC) op te zetten. Dit is de centrale plek binnen Norfolkline waar we op integratie gerichte werkmethoden ontwikkelen, services beheren, interfaces ontwikkelen, documentatie vervaardigen, kennis borgen, noem maar op. Het ICC is voor ons het centrale zenuwcentrum als het om SOA en integratie binnen Norfolkline gaat.'

    Integratie van de verschillende standaardpakketten bleek in de praktijk n
  4. Argus 23 december 2009 16:50
    quote:

    Olie B Bommel schreef:

    14-07-2009 10:19 | Door Diederik Toet | Tags: Strategie, Databases, Hoofdkantoor, Overnames | Gerelateerde bedrijven:
    IDS Scheer,
    Software AG
    Software AG koopt IDS Scheer voor 482 miljoen

    De Duitse leverancier van bedrijfssoftware Software AG legt tussen de 482 en 487 miljoen euro neer voor de overname van zijn branchegenoot IDS Scheer. Dat bedrijf levert voornamelijk programma's voor business process management (bpm). De directie en raad van commissarissen van IDS Scheer hebben met het bod ingestemd. De mededingingsautoriteiten moeten hun fiat nog geven.
    Door de overname ontstaat een wereldwijd bpm-softwarebedrijf met meer dan zesduizend medewerkers, ruim 7500 klanten en een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro. Software AG levert middlewaresoftware, dat verschillende toepassingen met elkaar of met databases verbindt, en diverse beheertoepassingen voor service-oriented architecture (soa).
    SAP-expertise
    De twee bedrijven vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan op het vlak van wereldwijde aanwezigheid en partnernetwerken. 'Vooral de sterke adviesexpertise op het gebied van SAP-implementatie is van strategisch belang', schrijven de ondernemingen in een gezamenlijk communiqué. Ze melden dat ze gezamenlijk een kritische grootte bereiken op verschillende Europese markten, waardoor ze daar gemakkelijker toegang krijgen. De gezamenlijke onderneming gaat zich ook toeleggen op de markten in Amerika en Azië.
    IDS Scheer stelt door de overname de toekomst van zijn belangrijkste productgroep Aris veilig. De grootaandeelhouders van het bedrijf, oprichter August-Wilhelm Scheer en Alexander Pocsay, verkopen 48 procent van hun aandeel aan Software AG. Het hoofdkantoor van IDS Scheer staat en blijft in het Duitse Saarbrücken, terwijl Software AG is gevestigd in Darmstadt.
    BPM
    Business process management (bpm) is een managementdiscipline en behelst het gehele proces van strategie, ontwerp, invoering en controle van bedrijfsprocessen en software. Het valt samen met veranderingen in de organisatie die moeten leiden tot resultaten als tijdswinst, kostenverlaging en kwaliteitsverbetering.

    Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...

    Integratie van de verschillende standaardpakketten bleek in de praktijk nog wel eens maatwerk.'Niet ieder standaardpakket is op dit gebied al even ver', besluit Krijgsman. 'In sommige gevallen was het pakket dat wij hadden geselecteerd al helemaal klaar om via de SOA-gedachte met de buitenwereld samen te werken, maar in andere gevallen was hiervoor vanuit de fabrikant toch nog wel het nodige ontwikkelingswerk nodig.'

    Read more: www.computable.nl/artikel/ict_topics/...
7 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.014
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.606
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.317
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.778
ageas 5.843 109.784
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.389
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.972
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.467
AMG 965 126.483
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.188
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.759
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.177
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.308
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.764
ASML 1.762 77.554
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.776
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht