Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Océ Terug naar discussie overzicht

Laatste berichten over OCE

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. catch22 11 januari 2010 19:29
    Volgens het Financiele Dagblad, vindt Hermes Focus Management (3,3%) het bod van Canon te laag en biedt haar stukken niet aan tegen euro 8,60.
    ORBIS met CA. 10 % heeft al laten weten met 8,60 niet akkoord te gaan.
    Men is niet tegen deze overname maar vindt de prijs te laag. Ik kan het daar helemaal mee eens zijn.
    catch 22
  2. forum rang 10 voda 11 januari 2010 19:47
    Hermes biedt aandelen Océ niet aan
    11 jan 2010, 19:07 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Investeerder Hermes gaat zijn aandelen Océ niet aanbieden aan Canon. Hermes vindt het bod te laag, aldus de investeerder maandag in een open brief naar de besturen van de twee bedrijven. De investeringsmaatschappij heeft een belang van 3,3 procent in Océ.

    Het Japanse elektronicaconcern Canon deed in november een bod op printer- en kopieermachinefabrikant Océ van 8,60 euro per aandeel, in totaal 730 miljoen euro. Hermes laat weten de ,,strategische richting van de geplande fusie tussen Canon en Océ te verwelkomen''. Maar de investeerder vindt dat het bod ,,geen eerlijke verdeling laat zien tussen de aandeelhouders van Canon en Océ''.

    ,,De potentiële waarde van Océ rechtvaardigt een hoger bod'', aldus Hermes. De investeerder schrijft verder in de brief dat de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en grootaandeelhouder Orbis dezelfde zorgen en bezwaren hebben. Orbis, dat bijna 10 procent van de aandelen Océ in handen heeft, liet al eerder weten de aandelen niet aan te melden.

    Goedgekeurd

    Canon is van plan uiterlijk 8 februari een openbaar bod uit te brengen. Als het bod wordt goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), kunnen aandeelhouders vervolgens hun stukken aanbieden.

    Océ laat desgevraagd weten zich te beraden op een reactie.

  3. [verwijderd] 11 januari 2010 19:55
    Het zou een reddingsboei voor Canon kunnen zijn om onder het bod uit te komen, de markt is in de tussentijd verder gekrompen.
    Een heel gevaarlijk spelletje("take it or leave it")...koers +10% of -35% is dinsdag mogelijk.

    De premie was meen ik al >50% .....
  4. forum rang 10 voda 11 januari 2010 20:04
    UPDATE: Aandeelhouder Hermes vindt bod op Oce te laag


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Hermes vindt bod op Oce te laag, zal aandelen niet aanmelden' om informatie toe te voegen.)



    Door Harm Luttikhedde

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Hermes Focus Asset Management Ltd. vindt het bod op Oce nv door Canon Inc. te laag en is niet van plan zijn aandelen aan te bieden zodra het bod van EUR8,60 per aandeel in contacten formeel wordt gelanceerd.

    Hermes, dat een belang heeft van 3,3% in Oce, brengt de overname door Canon mogelijk in gevaar. Eerder liet namelijk Orbis Portfolio Management al weten zijn aandelen niet aan te melden. Orbis bezit circa 10% van de aandelen in de Nederlandse printerfabrikant.

    Ook de Vereniging van Effectenbenbezitter stelde dat niet alle aandeelhouders een "gat in de lucht zullen springen" en dat er ruimte is voor een hoger bod.

    Canon stelde als voorwaarde aan de overname dat 85% van de aandelen moest worden aangemeld.

    De Japanse branchegenoot heeft een belang van circa 20% opgebouwd in Oce. Grootaandeelhouders Ducatus, ING, ASR en Besinver Gestion, samen goed voor een belang van ongeveer 30%, hebben wel toegezegd hun aandelen te zullen aanmelden.

    De kritiek van Hermes komt op een punt overeen met dat van Orbis, namelijk de vraag of Oce wel serieus heeft overwogen de onderneming in onderdelen te verkopen, wat tot meer aandeelhouderswaarde zou kunnen leiden.

    In een eerdere reactie stelde Oce dat het regelmatig contact heeft gehad met alle relevante partijen in de industrie, en verschillende transactievormen heeft overwogen en besproken.

    Een ander punt dat Hermes ter berde brengt in de open brief aan de raden van bestuur van Oce en Canon is de waardering voor het bedrijf. Hermes vindt het bod van EUR8,60 per aandeel "mager" wanneer het winstpotentieel en de gedrukte beurskoers in het juiste perspectief worden geplaatst.

    Als na de integratie met Canon de winstgevendheid van Oce naar het gemiddelde in de sector wordt opgetrokken, dan zou de onderneming 75% meer waard zijn. Wordt dezelfde winstgevendheid bereikt als Canon Business Machines, dan zou Oce ongeveer vier keer zoveel waard zijn, stelt Hermes.

    Ook verbaast het Hermes dat potentiele synergievoordelen niet zijn meegenomen in de totstandkoming van het bod. Hermes leidt dat af uit een uitspraak die zou zijn gedaan tijdens de conference call dat er geen synergieen werden voorzien. Hermes stelt dat er juist enorme synergieen te behalen vallen.

    De vierde reden die Hermes aanvoert om aan te tonen dat het bod Oce onderwaardeert, is dat er in het bod geen rekening zou zijn gehouden met de kasmiddelen van EUR176 miljoen die eind augustus op de balans stonden. Dit scheelt EUR2,08 per aandeel.

    Oce stelt kennis genomen te hebben van de open brief en maandagavond nog een schriftelijk reactie te zullen geven.



    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

  5. catch22 11 januari 2010 20:07
    Ga fietsen in de omgeving van Venray en laat mij je octjes achter voor 8,60 euro. Een bedrijf dat zich in Nederland heeft bewezen in high tech
    kan toch niet op zon fancy prijs door Japan
    worden opgerold? Of zie ik het helemaal verkeerd?
  6. hans199 11 januari 2010 21:01
    alles KAN
    heb een raar gevoel dat de grote investeerders die brief hebben verstuurd,
    maar aan de andere kant,:
    ik verwacht niet dat Canon gezichtsverlies wil lijden dus ze zullen met een hoger bod komen
    laat staan de financiele verliezen die ze hebben als ze Oce nu niet overnemen (al die aandelen die ze al hebben)
  7. catch22 11 januari 2010 21:34
    Het zou me niet verbazen dat het management van Oce morgen de cijfers meer dan onderkoelt begeleid omdat met Canon de afspraken over de overname in goud op hun bureaus zijn opgeschreven,
    Gezichtsverlies kan net als in het Verre Oosten moeilijk worden aanvaard, zeker ook als met een beperkt aantal (maar wel 30 % plus) instituten afspraken zijn gemaakt over een overname op 8,60 euro.

    catch 22
  8. jocus 11 januari 2010 21:59
    Het eerste bod is (bijna) nooit het laatste bod. Op naar de (min.) €9,50!
  9. B_B 11 januari 2010 23:30
    GENTLEMEN'S AGREEMENT

    Hermes geeft Canon eerst de kans om een groot deel tot 8,60 op te kopen, hierdoor is Canon meer bereidt voor de laatste aandeeltjes een hogere prijs te betalen.
    Maar Canon zal eerst tegenstribbelen (koers weer omlaag).
    Uiteindelijk toch een hogere bod.
  10. Darter Arie 12 januari 2010 08:48
    Het verzet tegen het bod van het Japanse Canon op de Nederlandse maker van print- en kopieermachines Océ neemt toe.

    Het Britse fonds Hermes vindt dat Canon het bedrijf met zijn huidige indicatieve bod onderwaardeert en gaat zijn belang niet aanmelden.

    Dat schrijft de houder van een belang van 4,9% in Océ in een open brief aan de twee bedrijven en de aandeelhouders.

    Orbis

    Hermes voegt zich met de weigering om zijn aandelen aan Canon te verkopen bij het fonds Orbis, dat afgelopen november al liet weten niet akkoord te zijn met het bod van euro 8,60 per aandeel van Canon.

    Samen hebben de twee fondsen ten minste 15% van Océ in handen. Daarmee kunnen zij de overname blokkeren. Canon heeft namelijk aangegeven dat het minimaal 85% van het aandelenkapitaal in handen wil hebben, anders gaat de transactie niet door.

    Bod Canon

    Canon waardeerde Océ halverwege november met zijn bod op ruim euro 1,5 mrd inclusief schulden. Dat is circa 6,5 maal de ebitda-winst. Het merendeel van de analisten die Océ volgen was toen zeer te spreken over de geboden prijs.

    Hermes onderschrijft de 'strategische koerswijziging' van Océ, maar volgens ingewijden vraagt het zich net als het fonds Orbis af of Océ de onderhandelingen met Canon wel goed heeft gevoerd. Océ zette zichzelf een jaar geleden in de etalage. Het zou nooit serieus hebben gekeken naar het scenario om de verschillende divisies apart te verkopen, zo vermoedt Orbis.

    Contact

    De twee aandeelhouders hebben de afgelopen maanden contact gehad met Océ en Canon om meer te weten te komen over het gevoerde verkoopproces en hun vraagtekens te plaatsen bij het bod. Dat heeft echter niet geleid tot een hogere prijs. In plaats daarvan liet Océ via een persbericht weten dat het proces rond de strategische herijking 'zorgvuldig en compleet' is geweest. Het bedrijf stelde bovendien dat het alle verschillende transactievormen heeft overwogen en besproken.

    Bronnen rond het proces geven echter toe dat het voor de raad van commissarissen van Océ wel degelijk prioriteit was om het bedrijf in zijn geheel te verkopen. Zij zouden zich vooral hebben ingezet voor het behoud van werkgelegenheid en research-and-development-activiteiten in Nederland.

  11. forum rang 10 voda 12 januari 2010 17:19
    Kans toegenomen op wijziging bod Oce - SNS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De kans dat Canon zijn voorgenomen bod op Oce wijzigt is toegenomen nadat Hermes als tweede grote aandeelhouder naast Orbis het bod afwijst als te laag. Dat stelt analist Maarten Altena van SNS Securities die een hold-advies hanteert. Indien Canon besluit de voorwaarden te wijzigen dan zijn naar zijn mening de twee meest voor de hand liggende opties dat Canon de minimale acceptatiegrens van 85% verlaagt om eventueel in een later stadium de resterende aandeelhouders uit te kopen, of dat Canon het bod verhoogt, daar het bod volgens de analist ruimte overlaat tot verhoging. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel vlak op EUR8,59. (HJL)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 12 januari 2010 17:32
    'Het spel rond Océ is gespeeld'
    12 jan 2010, 09:35 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Investeerders leken er dinsdag geen vertrouwen in te hebben dat aandeelhouders Hermes en Orbis het bod van Canon op Océ omhoog kunnen krijgen. De koers van Océ bleef stabiel op 8,60 euro staan, gelijk aan het bod.

    ,,Het spel is denk ik wel gespeeld'', zei analist Eric de Graaf van effectenhuis Petercam. ,,Hermes kan wel een hoger bod willen, maar ze hebben onvoldoende argumenten waarom deze er ook zal komen. Blijkbaar hebben beleggers ook niet het vertrouwen op een hoger bod.''

    Hermes verklaarde maandag in navolging van Orbis dat het de eigen stukken niet zal aanmelden voor het bod. Samen hebben de twee aandeelhouders ruim 13 procent in handen, te weinig om het bod tegen te houden. Canon zal het bod op Océ gestand doen bij een aanmeldingspercentage van 85 procent van de stukken.

  13. catch22 12 januari 2010 19:19
    Er zijn toch meer aandeelhouders dan deze 13% hedge/aandelenfondsen die niet willen aanmelden,zeker gegeven de koersvorming sinds het bod dat om en nabij de 8,60 blijft. 85% lijkt niet haalbaar met de overgebleven vrije float. Of vergis ik mij? Dat moet toch meer zijn dan 2% ?
  14. [verwijderd] 12 januari 2010 19:31
    quote:

    Pietje precies schreef:

    Het verzet tegen het bod van het Japanse Canon op de Nederlandse maker van print- en kopieermachines Océ neemt toe.

    Het Britse fonds Hermes vindt dat Canon het bedrijf met zijn huidige indicatieve bod onderwaardeert en gaat zijn belang niet aanmelden.

    Dat schrijft de houder van een belang van 4,9% in Océ in een open brief aan de twee bedrijven en de aandeelhouders.

    ...

    Samen hebben de twee fondsen ten minste 15% van Océ in handen. Daarmee kunnen zij de overname blokkeren. Canon heeft namelijk aangegeven dat het minimaal 85% van het aandelenkapitaal in handen wil hebben, anders gaat de transactie niet door.

    ...
    Dus 4,9% ipv 3,3% en samen 15% dus.
    Goed nieuws
  15. [verwijderd] 13 januari 2010 12:43
    quote:

    hendrik1985 schreef:

    [quote=Pietje precies]
    Het verzet tegen het bod van het Japanse Canon op de Nederlandse maker van print- en kopieermachines Océ neemt toe.

    Het Britse fonds Hermes vindt dat Canon het bedrijf met zijn huidige indicatieve bod onderwaardeert en gaat zijn belang niet aanmelden.

    Dat schrijft de houder van een belang van 4,9% in Océ in een open brief aan de twee bedrijven en de aandeelhouders.

    ...

    Samen hebben de twee fondsen ten minste 15% van Océ in handen. Daarmee kunnen zij de overname blokkeren. Canon heeft namelijk aangegeven dat het minimaal 85% van het aandelenkapitaal in handen wil hebben, anders gaat de transactie niet door.

    ...[/quote]Dus 4,9% ipv 3,3% en samen 15% dus.
    Goed nieuws
  16. [verwijderd] 13 januari 2010 12:50
    Hallo allemaal kunnen we niet met Orbis en Hermes samen een vuist maken door b.v. alle aandeelhouders met meer dan 5000 stuks erbij te betrekken als groep ,of ons fiat aan Hermes geven die jongens kennen het spel

    reageer is Jan
  17. koprivsek 13 januari 2010 13:15
    zoveel heb ik er niet,maar zal ze zeker vast houden,er komt zeker een beter bod.
    canon krijgt geen 85% bijelkaar.
  18. catch22 13 januari 2010 19:26
    Normaal bij voogenomen overnames in de westerse wereld doet de koers van het over te nemen aandeel een discount voordat het eindspel wordt gespeeld.
    Opvallend is dit bij Oce tot nu toe achterwege gebleven .Sinds de aankondiging van Canon is de koers ofwel boven de 8.60 euro of daar op een paar tienden eurocent rond gebleven. Dwz. de markt is meer dan onbeslist over de voorgenomen euro 8,60.

    Ik meld mij zoals in november reeds aangegeven niet aan op deze prijs. Ik ga voor een uitkoop affaire op deze prijs.
    catch 22
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.564
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.768
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.651
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.274
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.292
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.237
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht