Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Iep Invest BE0003748622

Laatste koers (eur)

5,750
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    371 Gem. (3M) 1,9K
  • Bied

    5,650  
  • Laat

    5,750  
+ Toevoegen aan watchlist

FONDSEN UITGELICHT: ICT en Punch Graphix

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 maart 2010 17:58
    FONDSEN UITGELICHT: ICT en Punch Graphix


    Door Ben Zwirs en Maaike Noordhuis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin het sentiment op de aandelenbeurzen wereldwijd opnieuw werd bepaald door de ontwikkelingen rond de Griekse schuldproblemen, wist de AEX terrein te winnen. Punch Graphix was met afstand de sterkste stijger op het Damrak nadat NPM Capital aankondigde het bedrijf te willen overnemen. ICT hoorde bij de dalers nadat het bedrijf in de rode cijfers dook.



    PUNCH GRAPHIX SCHIET OMHOOG

    De koers van het aandeel Punch Graphix schoot dinsdag omhoog nadat investeringsmaatschappij NPM Capital bekendmaakte het bedrijf over te willen nemen en als aanzet daartoe een niet-bindend bod uitbracht op het meerderheidsbelang in handen van Punch International nv.

    Twee dagen later maakte het Belgische moederbedrijf bekend het bod te accepteren. De raad van commissarissen van Punch Graphix bevestigde eveneens de transactie te zullen steunen en heeft een zakenbank aangesteld om een fairness opinie af te leveren.

    NPM, een 100% dochtervennootschap van SHV Holdings, bracht een niet-bindend bod uit op het belang van 66,4% van Punch International in Punch Graphix voor EUR4,65 per aandeel. In totaal zal NPM voor de ruim 19 miljoen aandelen van Punch International EUR88,6 miljoen betalen, waarmee Punch Graphix als geheel op ruim EUR133 miljoen wordt gewaardeerd.

    NPM hoopt de overname van het belang voor het einde van de zomer af te ronden. Daarna wil het bedrijf een openbaar bod uitbrengen op de overige aandelen van Punch Graphix. Daarbij zal eenzelfde prijs worden geboden als nu aan Punch International is geboden, waarna een delisting van Punch Graphix voor ogen staat.

    KBC stelt in een reactie niet verrast te zijn dat de partijen tot een overeenkomst kwamen.

    Volgens de ramingen van SNS Securities betekent het bod een substantiele premie in vergelijking met sectorgenoten. Als NPM evenwel in staat is de solide marges en de verkopen te herstellen zal het bedrijf significant profiteren, aldus SNS in een reactie.

    Het bod op de aandelen Punch Graphix resulteerde in een scherp opgelopen koers. Na een winst van meer dan 54% op dinsdag kwam er vrijdag nog eens 4,2% bij. Ten opzichte van vorige week steeg het aandeel met 65,3% tot EUR4,48, waarmee het met grote afstand de koploper was op de Amsterdamse beurs.



1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht