Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Iep Invest BE0003748622

Laatste koers (eur)

5,650
  • Verschill

    -0,100 -1,74%
  • Volume

    1.950 Gem. (3M) 1,9K
  • Bied

    5,650  
  • Laat

    5,750  
+ Toevoegen aan watchlist

FONDSEN UITGELICHT: Punch Graphix

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 mei 2010 18:10
    FONDSEN UITGELICHT: Punch Graphix en Acomo


    Door Maaike Noordhuis en Ben Zwirs

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin beleggers wereldwijd opgetogen reageerden op het noodplan van de Europese Unie en het IMF voor de euro, sprongen de koersbewegingen van Punch Graphix nv en Amsterdam Commodities nv (Acomo) in het oog. Punch Graphix ging hard onderuit nadat investeerder NPM Capital afzag van de overname van het bedrijf, terwijl Acomo als een raket omhoog schoot na een grote acquisitie.



    OVERNAME PUNCH GRAPHIX KETST AF



    Het einde van de beursnotering van het bedrijf Punch Graphix was in zicht, nadat investeringsmaatschappij NPM Capital en moederbedrijf Punch International in maart van dit jaar tot een overeenkomst kwamen over een bod op Punch Graphix door NPM.

    In eerste instantie zou NPM Capital het belang van 66,4% dat moederbedrijf Punch International in Punch Graphix houdt overnemen voor EUR4,65 per aandeel, om na voltooiing van deze transactie een bod op de rest van de aandelen te doen tegen eenzelfde prijs en het aandeel vervolgens van de beurs te halen.

    Punch Graphix steeg op de dag dat NPM Capital zijn overnameplannen bekendmaakte - 23 maart van dit jaar - 54,4% en bleef vervolgens rond EUR4,50 noteren.

    Afgelopen week werd echter bekend dat NPM afziet van de overname, omdat Punch niet aan bepaalde opschortende voorwaarden heeft voldaan. De partijen wilden niet zeggen om welke opschortende voorwaarden het daarbij ging, maar NPM Capital liet eerder al weten dat de overname onder meer afhankelijk was van een positieve uitkomst van het boekenonderzoek bij Punch Graphix. Ook moest Punch International beloven alle banden te verbreken met Punch Graphix.

    Het aandeel kelderde na het afketsen van de overname met 47,5%. Analist Maarten Altena van SNS Securities noemde het nieuws in een reactie teleurstellend.

    Vrijdag kwam Punch Graphix ook nog met een trading update naar buiten, waarin een omzetdaling van 5% over het eerste kwartaal werd gemeld. Het aandeel ging nog eens met ruim 4% omlaag, waarna het op weekbasis een verlies noteerde van 51,8% op EUR2,13.



    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; amsterdam@dowjones.com



1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht