Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Gamma Terug naar discussie overzicht

Gamma verder zonder Vlisco, maar mét Gilde

164 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. liesje 12 september 2010 16:50

    Het leek mij een goed idee even een nieuw draadje aan te maken. Vlisco is nu verkocht en we hopen dat de fantasie in de koers blijft voor een verder toenemend belang van Gilde. In de artikelen van de VEB over Gamma is het e.e.a. nog eens na te lezen. Onder aan het artikel van de link staan nog andere links naar oudere artikelen.

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

    Over de verkoop van Vlisco vond ik dit interessant:

    Actis krijgt de Helmondse panden van Vlisco niet in handen.

    Voorlopig betaalt Actis 2 miljoen euro huur per jaar. Gamma sluit een latere verkoop van het vastgoed niet uit.

    Een dergelijke verkoop zou passen in de lijn die Gamma eerder heeft ingezet. Om schulden af te bouwen werd eerder voor 8,6 miljoen aan vastgoed afgestoten.

    De prijs
    Of Actis de hoofdprijs betaald voor Vlisco is moeilijk te achterhalen. De waarde van het vastgoed dat achterblijft is niet bekend. Een soortgelijk beursgenoteerd bedrijf is moeilijk te vinden.

    Vlisco had in 2009 een jaaromzet van euro 168,3 mln en een bedrijfsresultaat voor rente, afschrijvingen en amortisatie (ebitda) van euro 28,2 mln.

    Gesteld dat Vlisco dit jaar eenzelfde resultaat behaald als vorig jaar dan komt de winst (bedrijfsresultaat) uit op circa 26 mln. Actis moet immers twee miljoen aan huur betalen. Zo komt de overnameprijs op ruim 4,5 keer de winst. Eerder taxeerde analisten van SNS de waarde van Vlisco voorzichtigheidshalve op 3,5 keer de winst (EBITDA).

    Iedereen die meedoet met Gamma veel succes en veel geduld gewenst!
  2. [verwijderd] 12 september 2010 19:24
    De waarde van het o/g dat in bezit van Gamma blijft en nu verhuurd wordt is gerelateerd aan de huurbaten. Bij 2 mio huurontvangsten op jaarbasis zal de waarde van het og circa 25 mio a 30 mio bedragen. Op basis van deze aanname wordt Vlisco gewaardeerd op 142-147 mio, min of meer in lijn met wat onze vrienden van de ABNAMRO vooraf gedacht hadden.
  3. liesje 14 september 2010 18:10
    een zeer matig dagje! Zeer kleine omzet, dus je kunt geen zinnige conclusie trekken. Het lijkt een soort pat-stelling, geen kopers/geen verkopers. Wel jammer als het zo dood geld blijft.
  4. [verwijderd] 15 september 2010 04:49
    quote:

    EdArnhem schreef:

    Het lijkt een soort pat-stelling, geen kopers/geen verkopers. Wel jammer als het zo dood geld blijft.
    En dat zou zo maar eens kunnen veranderen en die knal naar boven wil ik zeker niet missen!
    Het kan natuurlijk ook liggen aan de vakantie van maanman ;)
    Maar als ik nog geld achter de hand had zou ik rustig bij kopen, heb nog steeds veel vertrouwen in dit aandeel.
    Momenteel is het enige wat je kunt hebben geduld...
  5. liesje 15 september 2010 18:05
    inderdaad, vanaf ca. 15:00 uur een positieve versnelling. Alles nog redelijk bescheiden qua volume en stijging, maar toch, het voelt positiever dan gisteren
  6. [verwijderd] 16 september 2010 01:30
    7 september zag je het zelfde tegen het einde van de beursdag. 8 september bleek vlisco verkocht te zijn....
    Hoe dan ook, ik hoop snel weer eens wat van Gilde te horen. In princiepe is het er nu de juiste tijd voor; duidelijkheid over de toekomst en een koers die nog niet al teveel is opgelopen(euro 18.60).
    Ik denk dat het probleem ING heet, die willen vast nog niet verkopen ondanks hun klote adviezen.

    Hoe denken jullie hier over de toekomst? Gamma is aanzienlijk kleiner geworden, zullen ze door blijven gaan in de huidige vorm?

    Hopelijk krijgen we nog wat spectakel deze week, succes allen!
  7. liesje 17 september 2010 07:09
    quote:

    paco schreef:

    Hoe denken jullie hier over de toekomst? Gamma is aanzienlijk kleiner geworden, zullen ze door blijven gaan in de huidige vorm?

    ""Gilde betaalt met EUR18,65 per aandeel een hoge prijs voor een minderheidsbelang van 19% in Gamma Holding, vindt Philip Scholte van Rabo Securities. "Dat is een behoorlijke premie voor een niet-controlerend belang", zegt de analist, die toevoegt dat Gilde voor uitbreiding tot een controlerend belang een nog hogere premie zal moeten betalen. "Maar het kan ook zijn dat ze het zien als een investering met een goed rendement voor de lange termijn", aldus de Rabo-analist die voor Gamma geen advies hanteert.""

    Waarom zou je voor een niet-controlerend belang zo'n hoge prijs betalen? Dat maakt het waarschijnlijk dat Gilde uiteidelijk een meerderheidsbelang wil hebben.

    Tot nu lijkt Gilde echter geen haast te hebben. Zouden ze de 3e kwartaalcijfers afwachten? Er is kans dat die een neerwaartse koersreactie opleveren, dan kan Gilde mooi wat bijkopen. Of is daar het volume toch te laag voor?

    Is het zinvol om Gamma Holding beursgenoteerd te houden? Gelet op de uiterst kleine omzet, en de holding-constructie, lijkt mij het antwoord nee.

    De actie van Gilde en de nutteloze beursnotering geven mij het idee dat Gamma Holding van de beurs gaat verdwijnen. Dan gaat de koers naar een hoger eindniveau. Tot die dag is het een psychologische oorlogvoering. Ik observeer: Gilde houdt de koers dagelijks tussen de ca. 22.00 en 22.60 euro d.m.v. ijsblokjes van 1000 stuks op die twee koersen. 2x 1000 is zo al genoeg om de koers te stabiliseren, zo lijkt het. Individuele beleggers raken ongeduldig en gefrustreerd, als dit lang gaat duren. Zij dumpen hun pakketjes. Uiteindelijk blijven alleen de grote jongens (ING en Kempen) over. Daar kan men onderhands zaken mee doen. Ondertussen houdt Gilde het op:

    "We zullen kijken naar mogelijkheden om op de beurs kleine belangen bij te kopen, maar ik verwacht op korte termijn geen grote uitbreiding van het belang", zegt woordvoerder Koos Teule van Gilde tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Hij noemt de suggestie van analisten dat Gilde het textielbedrijf in zijn geheel wil overnemen "speculatie, waar ik verder niet op in ga".

    Conclusie: rustig afwachten, neerwaarts risico is klein, potentiële stijgingskans is groot.
  8. [verwijderd] 29 september 2010 00:09
    Top 5 overnamekandidaten
    Crucell en GAMMA, DSM, Fondsen, Ordina, TNT, TomTom, USG, Wessanen

    Door Leon Hillen 27 september 2010

    Een klein jaar geleden publiceerde ik op deze plaats mijn Top 5 Overnamekandidaten. Iets waarvan je op voorhand weet dat het veel reactie oproept, omdat overnames bij alle beleggers en speculanten tot de verbeelding spreken. Overnames zijn moeilijk te voorzien en nauwelijks te timen, maar eenmaal in bezit van een aandeel waarop een bod wordt gelanceerd kan doorgaans een rendement worden opgestreken dat met “normaal beleggen” niet snel vergaard wordt.

    Succes met Crucell en Gamma

    Concrete aanleiding voor deze update van mijn Top 5 Overnamekandidaten is het definitief lijkende bod op een van de vijf namen, en wel Crucell. Vorige week lanceerde Johnson & Johnson een bod van 24,75 euro op alle nog niet in bezit zijnde aandelen. Dit nadat het ruim een jaar geleden al eens een belang van 17,9% in dit biotechaandeel vergaarde. In die zin was het bod ook niet erg moeilijk voorspelbaar, het leek vrijwel zeker dat J&J een oogje had op het hele concern, de vraag was alleen wanneer. Uiteindelijk is het allemaal nog vrij snel gegaan, ik ken situaties waarin overnemende partijen met een minderheidsbelang (onder 30%) jaren wachten met een volledig bod of er door veranderde omstandigheden totaal van afzien.

    De koerssprong van ruim 60% die het aandeel Crucell vorige week maakte, bijna gelijk aan de premie die J&J betaalt bovenop de meest recente slotkoersen (rond 15 euro), maakt duidelijk dat een oogje hebben voor overnamekandidaten lucratief kan zijn. Een klein jaar geleden sloot ik deze bijdrage af met de woorden: “Als over pak hem beet een jaar blijkt dan van deze totaal zes namen een of meerdere daadwerkelijk is overgenomen, dan heeft dit lijstje wellicht enige voorspellende waarde gehad.” Met de overname van Crucell zijn die woorden bewaarheid, maar ook de zesde naam die ik als toegift gaf is intussen ten prooi gevallen aan een investeringsmaatschappij die aannemelijk een totaal bod op het bedrijf zal plannen.

    Ik heb het dan over Gamma dat in juni van dit jaar een forse koerssprong maakte toen bekend werd dat Gilde Buy Out Partners een belang van 19% had opgebouwd en daarbij aangaf dit belang geleidelijk uit te willen breiden. Het belang werd verworven tegen 18,65 euro per aandeel en sindsdien is de koers van Gamma gestaag verder opgelopen tot rond 23 euro nu. In de markt leeft de gedachte dat Gilde op termijn een bod zal doen op alle aandelen Gamma. Geen vreemde gedachte nu het bedrijf werkt aan de afbouw van schulden en recent daartoe onderdeel Vlisco verkocht. Operationeel draait Gamma goed wat de huidige koers rechtvaardigt, maar eveneens laat zien dat de 10 euro die vorig jaar werd betaald belachelijk laag was. In geval van een totaal bod op Gamma door Gilde zal er meer worden betaald dan de huidige 23 euro, maar al teveel mag er niet meer worden verwacht gezien de koerssprong die al gemaakt is.

    Nieuwe Top 5: Crucell vervangen door Ordina

    Nu Crucell (vrijwel) overgenomen is, en bonusaandeel Gamma al een gedeeltelijke overname heeft ondergaan, is in de Top 5 een plaatsje vrijgekomen. Die vijfde naam bespreek ik na een kort resumé van de overige vier namen die ik vorig jaar al noemde en naar mijn idee nog steeds kanshebber voor een overnamebod zijn.
    Naast deze Top 5 wil ik net als vorig jaar een bonusaandeel in overweging geven. Toen was het Gamma dat ik als extra suggestie gaf, nog in de onwetendheid dat Gilde Buy Out Partners toen waarschijnlijk al bezig was aandelen op te kopen. Dit keer wil ik de naam van DSM naar voren brengen, dat volgens insiders steeds meer een aantrekkelijke overnameprooi wordt. Het chemiebedrijf laat onvoldoende groei zien en heeft een relatief lage marktkapitalisatie. DSM komt met een nieuwe groeistrategie naar buiten, maar het bedrijf zal onder ogen moeten zien dat met het huidige activiteitenscala de groeimogelijkheden beperkt zijn en dat het zich zal moeten openstellen voor andere opties. Een fusie of overname is dan een serieuze optie.

  9. [verwijderd] 29 september 2010 00:17
    Bovenstaand stukje staat op dekritischebelegger.nl. De niet Gamma gerelateerde stukjes heb ik eruit gehaald, een link plaatsen lukte ff niet ;)
  10. [verwijderd] 4 oktober 2010 12:00
    Hallo beste mensen, ben weer terug van een paar weekjes Bedoin.
    Ik ben aangenaam verrast door de koersvorming op dit moment, ik zie weliswaar kleine volumes, maar de 23 komt steeds dichter in beeld. En de bied hoog in de 22 wordt aangevuld, dus de koper heeft er zin in.
    Het verhaal inzake de overname hierboven ondersteun ik deels, een langere beursnotering heeft inderdaad weinig toegevoegde waarde. Maar dat het grootste deel van de premie al is betaald geloof ik niet. Ik denk nog steeds dat we op 40% mogen rekenen op de huidige koers, dus ik wacht nog even met verkoop.
  11. [verwijderd] 5 oktober 2010 04:53
    Welkom terug, zoals je ziet ben ik druk bezig geweest om 't forum levend te houden ;)
    Verder weinig Gamma nieuws, behalve dat de koers goed blijft liggen.
    Einde van de maand kan 't weer spannend worden of zal Gilde voor die tijd nog even om de hoek kijken...
  12. [verwijderd] 5 oktober 2010 17:39
    Ik zag even 10 k in de veiling op 22,96 in de veiling.
    Dat was een gok, maar geeft nog meer kracht aan de huidige koers lijkt mij. We kunnen een stijging verwachten binnen afzienbare tijd. Hoop ik.
  13. forum rang 4 Hammer 6 oktober 2010 14:46
    Het zou leuk zijn als we nog een ritje verder omhoog konden maken. Er is nog wel wat ruimte lijkt me, denk ik, een soort van. Toch?
164 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.565
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.163
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.651
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.281
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.293
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.238
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht