Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Draka Holding Terug naar discussie overzicht

Draka ontvangt vijandig bod van 15 euro

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 20 oktober 2010 14:20
    Diverse partijen zijn het er over eens dat er minimaal 17 a 18 euro geboden moet worden ,abn amro heeft het zelfs over 20 euro.
    Dus laat ze maar een beter bod doen.
  2. forum rang 10 voda 20 oktober 2010 17:32
    Nexans en Draka beginnen overnamegesprekken
    20 oktober 2010, 17:23 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Het kabelbedrijf Nexans en de Nederlandse branchegenoot Draka zijn begonnen met de onderhandelingen over het overnamebod van het Franse bedrijf. Dat heeft een woordvoerster van Nexans woensdag gemeld.

    Nexans bracht maandag een bod uit van 15 euro in contanten per aandeel Draka, dat voor 48,48 procent in handen is van Flint Beheer. Dat is het investeringsvehikel van de familie Fentener van Vlissingen. ,,Uiteraard hebben wij ook contact met Flint'', aldus de woordvoerster.

    Eerder op de dag Nexans nog te wachten met de gesprekken met Draka totdat Flint contact had gehad met de Nederlandse kabelaar.

  3. 83M 20 oktober 2010 18:48
    15 euro is het startbod. Draka zal hier geen genoegen meenemen. De familie Fentener van Vlissingen gaf eerder al aan rond de 17 euro per aandeel te willen hebben voor hun belang.
  4. [verwijderd] 20 oktober 2010 19:42
    dan weet u meer dan ik.
    hoop dat u het bericht waarin de grootaandeelhouder in drak. met € 17,- pas accoord gaat zoudt willen plaatsen.
    bij voorbaat mijn dank.
  5. [verwijderd] 21 oktober 2010 16:40
    quote:

    rozs schreef:

    dan weet u meer dan ik.
    hoop dat u het bericht waarin de grootaandeelhouder in drak. met € 17,- pas accoord gaat zoudt willen plaatsen.
    bij voorbaat mijn dank.
    Dag Rozs,

    Hieronder het eerste officiële persbericht vanuit Draka:

    Draka Holding N.V.: Nexans offers to talk with Draka on acquiring Draka

    The Board of Management and the Supervisory Board of Draka Holding N.V. ("Draka") confirm that they just have received a copy of the press release of this morning in which Nexans announces its unsolicited intention to enter into discussion with Draka regarding a possible offer by Nexans for the acquisition of all outstanding ordinary shares in the capital of Draka. According to Nexans Flint Beheer B.V. supports the proposal of Nexans.

    The Board of Management and the Supervisory Board, the latter also taking into account the applicable rules relating to the avoidance of conflicts of interest, will review the press release and any subsequent information it may receive from Nexans. Draka will keep its shareholders informed of any and all significant developments, if and when appropriate.

    This is an announcement in accordance with Section 5:59 paragraph 1 of the Dutch Financial Supervision Act (Wet op het financieel toezicht).

    Kennelijk zit de ondersteuning in het persbericht van Nexans. Laat dat Flint maar genoegen nemen met EUR 15,-, dan kunnen ze EUR 20,- voor de resterende aandelen bieden. Lijkt mij een mooie deal.

    Gr.
    Gert
  6. [verwijderd] 21 oktober 2010 17:05
    Flint is akkoord geeft men aan. Weten mensen hier wie nog meer wie de grootaandeelhouders zijn? Waarom hebben deze partijen niks van zich laten horen?
  7. forum rang 10 voda 21 oktober 2010 17:38
    Nexans bod op Draka te laag - ABN


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro noemt het bod van Nexans op Draka (DRAK.AE) van EUR15 per aandeel te laag en stelt dat er ruimte is voor een bod tot EUR17,50, als dat bod alleen met schuld wordt gefinancierd. In het geval van een aandelenemissie behoort een bod van meer dan EUR20,00 tot de mogelijkheden, stelt de analist Maarten Bakker. Bakker adviseert aandeelhouders om niet te goedkoop akkoord te gaan. ABN hanteert een buy-advies en een koersdoel van EUR20,00 voor Draka. Vlak na sluiting noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR15,41, terwijl de Midkap met 0,7% stijgt. (MKO)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  8. [verwijderd] 24 oktober 2010 21:18
    Vind het hier erg stel...voor een bedrijf dat zal worden overgenomen.
    Iedereen al reeds uitgestapt? of gewoon rustig wachtende op wat komen gaat. Ik zet nog steeds in op 17e per aandeel. Tijd zal leren of ik gelijk krijg.
  9. Bruyne 27 oktober 2010 09:38
    wo 27 okt 2010, 08:58 Gerelateerde artikelen

    Draka niet in gesprek met Flint Beheer
    Kabelmaatschappij Draka is...

    Flint Beheer meldt nog niets over Draka
    Flint Beheer geeft voorlopig...

    Nexans en Draka beginnen overnamegesprekken
    Het kabelbedrijf Nexans en de...

    Draka bevestigt ontvangst bod Nexans
    Kabelbedrijf Draka heeft het...

    'Nexans kan in 2011 bod uitbrengen op Draka'
    De Franse kabelproducent...

    Twingly blog zoekenJouw blog hier

    Draka vindt voorgenomen bod Nexans te laag AMSTERDAM (AFN) - Kabelbedrijf Draka vindt het voorgenomen bod dat zijn Franse branchegenoot Nexans vorige week aankondigde ,,substantieel te laag". Draka zei woensdag de eigen strategie actief tegen het licht te willen houden.

    Draka 27-10-2010 (09:20)
    15,58 EUR +1,17% +0,18
    Naar Draka detailpagina
    Nexans kondigde vorige week een bod aan van 15 euro in contanten per aandeel. Draka noemde het bod ,,ongevraagd''. ,,Het bod is niet adequaat omdat het Draka substantieel onderwaardeert'', aldus Draka. Het bedrijf zegt bij de overweging van de eigen strategie de belangen van al zijn 'stakeholders', onder wie de aandeelhouders, in overweging te willen nemen.

    ,,In deze context erkent Draka het plan van aandeelhouder Flint Beheer om zijn belang in Draka te willen verkopen.'' Flint Beheer, de investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen, bezit ongeveer 48 procent van de aandelen Draka en zou van zijn belang af willen. Daarom zou het Nexans hebben benaderd om een bod uit te brengen. Dat meldde Het Financieele Dagblad eerder.

    Nexans was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

  10. Bruyne 27 oktober 2010 10:09
    Sorry, had verkeerde artikel,

    Draka vindt voorgenomen bod Nexans te laag AMSTERDAM (AFN) - Kabelbedrijf Draka vindt het voorgenomen bod dat zijn Franse branchegenoot Nexans vorige week aankondigde ,,substantieel te laag". Draka zei woensdag de eigen strategie actief tegen het licht te willen houden.

    Nexans kondigde vorige week een bod aan van 15 euro in contanten per aandeel. Draka noemde het bod ,,ongevraagd''. ,,Het bod is niet adequaat omdat het Draka substantieel onderwaardeert'', aldus Draka. Het bedrijf zegt bij de overweging van de eigen strategie de belangen van al zijn 'stakeholders', onder wie de aandeelhouders, in overweging te willen nemen.

    Denk dat we de 17 nog gaan zien...

    Gr,

    Bruyne
  11. [verwijderd] 27 oktober 2010 11:17
    Wat is reeel?

    Is dit allemaal onderdeel van een aanstaande biedingsstrijd, of wordt een dezer dagen van een evt. overname afgezien en vallen we wellicht terug naar 13 of 14 euro?

    Wie het weet mag het zeggen.

    Sjors
  12. [verwijderd] 27 oktober 2010 13:05
    Ben niet zo goed in de Engelse taal.

    "Its alternatives": zijn dit de alternatieven voor Nexans of Draka?
    Dit maakt volgens mij een enormverschil.

    Sjors
  13. forum rang 10 voda 27 oktober 2010 16:11
    Draka maakt zich op voor strijd
    27 oktober 2010, 15:35 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Kabelbedrijf Draka geeft zijn zelfstandigheid niet zomaar op, zo bleek woensdag uit een persverklaring van het concern. Het bedrijf zegt dat een voorgenomen bod van zijn Franse branchegenoot Nexans ,,substantieel'' te laag is. Nexans zei vorige week 15 euro per aandeel te willen bieden, in contanten.

    Behalve de prijs ziet Draka ook andere pijnpunten. Bij het voorgenomen bod zou onvoldoende rekening zijn gehouden met de belangen van werknemers, toeleveranciers en klanten. Draka maakt zich bovendien zorgen dat Nexans het bod niet kan financieren. Als Draka dan overgenomen wordt, zou het last kunnen krijgen van de slechte financiële positie van het moederconcern.

    Vorig jaar liepen onderhandelingen tussen Draka en het Italiaanse Prysmian ook al stuk op de prijs. Prysmian bood toen 12 euro per aandeel.

    Flint Beheer

    Grootaandeelhouder Flint Beheer, met een belang van 48 procent, staat achter het bod van Nexans. Het Financieele Dagblad schreef eerder dat de investeringsmaatschapppij van de familie Fentener van Vlissingen Nexans benaderd zou hebben, omdat het af wil van het belang in Draka.

    Draka zei woensdag niet in gesprek te zijn geweest met Flint Beheer. Een opmerkelijk gegeven, aangezien twee van de zeven commissarissen van Draka uit de familie Fentener Van Vlissingen komen. Andere aandeelhouders, waaronder hedgefonds Lucerne Capital Management, hebben eerder aangegeven het bod van Nexans te laag te vinden.

    Zelfstandige koers

    Draka zegt de eigen strategie actief tegen het licht te houden. Hierbij sluit het bedrijf naar eigen zeggen een zelfstandige koers niet uit.

    ,,De verklaringen van Draka zeggen duidelijk: We bereiden ons voor op de strijd'', aldus analist Martijn den Drijver van SNS Securities woensdag. Hij sluit niet uit dat Draka andere branchegenoten, zoals General Cable of Prysmian, zal benaderen voor een hoger bod.

    Problemen

    Den Drijver verwacht dat Nexans het bod zal verhogen. ,,Als er daarna nog steeds weinig steun is, trekt Nexans het bod misschien in.'' Hij wijst erop dat Nexans, gezien een gebrek aan kredietwaardigheid, bij een hoger bod misschien problemen krijgt met de raad van commissarissen.

    Nexans en Flint Beheer wilden woensdag geen commentaar geven op de reactie van Draka.

  14. forum rang 10 voda 27 oktober 2010 16:23
    'Nexans moet bod Draka verhogen'
    27 oktober 2010, 10:16 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Uit het persbericht dat Draka woensdag naar buiten bracht, spreekt duidelijk dat het bedrijf zich opmaakt voor de strijd. Dat schrijft analist Martijn den Drijver van SNS Securities woensdag in een rapport. Draka wees het voorgenomen bod van Nexans woensdag af, omdat het te laag zou zijn en niet ingaat op de belangen van alle belanghebbenden.

    ,,Het interessante is dat niet alleen het management, maar ook de raad van commissarissen tegen het bod is'', aldus Den Drijver. Twee van de zeven commissarissen zijn ook lid van de familie Fentener van Vlissingen, de familie achter grootaandeelhouder Flint Beheer.

    Aangezien andere aandeelhouders al hebben aangegeven dat ze het bod te laag vinden, zal Nexans volgens Den Drijver zijn bod moeten verhogen en meer details moeten verstrekken over onder meer mededinging en de zorgen van het personeel.

    Probleem voor Nexans

    Het probleem voor Nexans is echter dat, hoe hoger de prijs, hoe lastiger het wordt om het bod te verkopen aan de eigen raad van commissarissen. Nexans is niet ruim gefinancieerd en kreeg onlangs een lagere kredietwaardering van S&P.

    Toch denkt Den Drijver dat Nexans het bod nog een keer zal verhogen om te kijken wat de animo van aandeelhouders dan is. ,,Ze hadden kunnen verwachten dat dit de uitkomst was, dus het is waarschijnlijk te vroeg om weg te lopen van de deal.''

    Andere speler

    Daarnaast zou Draka contact kunnen zoeken met een andere speler, zoals het Italiaanse Prysmian of General Cable.

    Woensdag om 10.09 uur noteerde het aandeel 1,2 procent hoger op 15,58 euro.

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.294
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.566
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.165
AFC Ajax 537 7.023
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.867
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.368
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.776
Alfen 12 16.661
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.414
AMG 965 126.310
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.724
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.153
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.293
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.253
ASR Nederland 18 4.138
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht