Forum: Koffiekamer » Wijs & van Oostveen » Pagina: 2 | Beursduivel.be

Wijs & van Oostveen

57 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Geertje
0
quote:

Olie B Bommel schreef op 10 jun 2011 om 18:17:


[...]

Hou het geld in eigen beheer en beleg het in zaken waar jezelf verstand van hebt. Als je niet bekend bent met beleggen dan zou ik eerst het geld op een of meerdere bankrekeningen zetten. Wanneer je toch de stap wil wagen om te beleggen ga je dan eerst verdiepen in de zaken waar in je wilt gaan beleggen. Het credo is "Kennis maakt macht".


Ben helemaal mee eens dat je beter zelf kunt beleggen (bankrekening vind ik niet interessant :-)), maar heb tot nu toe niet voldoende tijd gehad om me te verdiepen in welke aandelen interessant zijn en als het in je portefeuille zit dan ook nog eens goed te monitoren. Maar als ik jouw (en ook een aantal van de andere) reactie lees, ga ik er toch wat meer tijd voor vrijmaken om het zelf te kunnen doen! Veel leuker ook :-) Bedankt voor de reacties!
mvliex 1
1
En zo zijn we weer van het onderwerp waar dit draadje mee is gestart afgedwaald en terecht gekomen met ook hier elkaar vliegen afvangen. Terug in jullie hok op de andere draadjes en back to the subject. Alsjeblieft!

ps, Geertje bedankt!
mvliex 1
0
quote:

Geertje schreef op 11 jun 2011 om 10:31:


[...]

Ben helemaal mee eens dat je beter zelf kunt beleggen (bankrekening vind ik niet interessant :-)), maar heb tot nu toe niet voldoende tijd gehad om me te verdiepen in welke aandelen interessant zijn en als het in je portefeuille zit dan ook nog eens goed te monitoren. Maar als ik jouw (en ook een aantal van de andere) reactie lees, ga ik er toch wat meer tijd voor vrijmaken om het zelf te kunnen doen! Veel leuker ook :-) Bedankt voor de reacties!Succes en zoals voor vele dingen geldt, eerst wat kennis opdoen, veel lezen, ook hier, en voorzichtig beginnen, desnoods met schaduwportefeuilles o.i.d. Het is jouw geld, je kan het maar 1 keer uitgeven (al doen vele partijen al vele jaren je geloven dat het anders is maar daar plukken we nu de zure vruchten van)!
Bache
0
Kan jij ook aangeven wat het rendement van de portefeuille is geweest en de daaraan verbonden kosten? Op die manier kunnen wij een inhoudelijke reactie geven over de toegevoegde waarde van vermogensbeheerd Wijs & van Oostveen.
[verwijderd]
0
Beste Geertje,
Sinds 10 juni volg ik dit gesprek in de koffiekamer. Ik vind het erg vervelend dat u niet tevreden bent over onze dienstverlening. Omdat elke situatie op zich staat, nodig ik u dan ook graag uit voor een persoonlijk of telefonische afspraak. Het is voor mij helaas niet mogelijk u via de koffiekamer persoonlijk te benaderen. Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek dan wil ik u vragen contact met mij op te nemen voor het maken van een (telefonische) afspraak zodat wij samen uw persoonlijke situatie en uw verwachtingen kunnen bespreken. U kunt mij dagelijks bereiken via 020-6388226. Ik zie uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Martijn Meijer
Hoofd Vermogensbeheer
haas
0
quote:

Geertje schreef op 11 jun 2011 om 10:31:


[...]

Ben helemaal mee eens dat je beter zelf kunt beleggen (bankrekening vind ik niet interessant :-)), maar heb tot nu toe niet voldoende tijd gehad om me te verdiepen in welke aandelen interessant zijn en als het in je portefeuille zit dan ook nog eens goed te monitoren. Maar als ik jouw (en ook een aantal van de andere) reactie lees, ga ik er toch wat meer tijd voor vrijmaken om het zelf te kunnen doen! Veel leuker ook :-) Bedankt voor de reacties!


goed idee, Geertje,ga alleen beleggen in aandelen als je er meer van af weet. Of betrouwbare info leest.Vermogensbeheerders ,zijn dol op spreiden,bidden voor 5 % en halen zelf veel binnen.Vermogensbeheerders zijn er dankzij het "domme "volk wat denkt dat anderen wat voor hun kunnen betekenen.

Ps: verdienen op de aandelenbeurs is moeilijker dan gedacht. Anders waren die vermogensbeheerders wel zelf aan het beleggen. !
EelcoBelegger
1
Heb opdracht gegeven om mijn participatie te beëindigen per brief. Na ca 20 jaar!
Belde er maar eens achteraan om te vernemen of e.e.a. is aangekomen en wordt verwerkt.
Werd doorgeschakeld naar Martijn Meijer.
Het wordt verwerkt.
Maar ik gaf nog wat opmerkingen over slecht rendement en hoge kosten.
Toen werd er wel wat boos gereageerd.
Het is mijn eigen schuld dat ik niet heb bijgekocht op lage koersen.
Tsja... Het is inderdaad allemaal mijn eigen schuld dat ik zo lang heb geparticipeerd! :(
Ik betaal nu nog eens 1% uittredingskosten naast jarenlang 1.2% beheerskosten te hebben betaald.

Landman
8
Mijn ervaringen met Wijs en van Oostveen:
het begon allemaal met een uitzending van Businessclass van Harry Mens.
Dhr. Martijn Meijer (MM) van Wijs en van Oostveen (W&O) wilde hun product Rotatie beleggen daarin aanprijzen en uitleggen.
Bij dit programma moet je trouwens fors betalen om je product te mogen aanprijzen en het is niet zo dat je uit genodigd wordt op basis van kwaliteit en/of kundigheid.
Rotatie beleggen is gebaseerd op het roteren tussen aandelen, obligaties en goud/liquide middelen. Achterliggende gedachte is het opvangen van grote dalingen in de markt. Een niet spectaculaire maar gestage groei wordt daarbij in het vooruitzicht gesteld.
Dit leek me wel wat en ik had besloten een deel van mijn pakket bij de BNP over te brengen naar W&O. Niet dat ik erg ontevreden was over de BNP, maar zoals bij de meeste vermogensbeheerders zijn de winstmarges laag en grote dalingen worden niet ondervangen.
Ik wilde eerst de minimale inleg van € 100.000 inbrengen maar op advies van de heer Meijer heb ik meer gedaan zodat ik een goed vergelijk kon maken met de BNP waar nog een gedeelte bleef staan. Zo gezegd, zo gedaan en ik heb gekozen voor het profiel: neutraal
Op ca. 2 november 2016 begon W&O mijn vermogen te beheren. De AEX stond toen op +/- 444 punten.
Op 12 november 2016 had ik al een verlies van ca. 3,5 %.
Dat is later bij getrokken maar per saldo is het vermogen niet of nauwelijks boven het inlegbedrag uit gekomen.
Ik heb hierover na een week of 6 mijn ontevredenheid uit gesproken en MM heeft mij toen op zijn kantoor uit genodigd om een en ander uit te leggen.
Hij kwam niet verder dan mij een grafiek te tonen waarin toch wel duidelijk was dat ze in een tijd van grote dalingen het beter deden dan gemiddeld.
Maar er waren geen grote dalingen. De AEX was in 6 weken tijd met ca. 6% gestegen.
W&O heeft het gepresteerd om in 2,5 maanden zoveel te roteren dat het plafond van de transactiekosten in die periode was bereikt n.l. 0,8 % van het in gelegde vermogen. Daarmee hebben ze natuurlijk goed verdiend.
Verbazing alom van mijn kant want ik zag de reden van het veelvuldig roteren niet. Bijna alle beurzen gaven groen licht. De AEX stond inmiddels op 484 punten, een stijging van 9 procent t.o.v. 2 november 2016. Ik had intussen nog geen stuiver verdiend.
Op vrijdag 3 maart 2017 kreeg ik een telefoontje van MM waarin hij mij vertelde een forse correctie te verwachten op de beurs met misschien wel een daling van 20 punten. De AEX noteerde toen 505 punten. Dus een stand van 485 was volgens MM mogelijk.
Hij besloot mijn vermogen te parkeren in een "veilige" haven, goud en liquide middelen.
Domme pech of gewoon een gebrek aan inzicht: mijn vermogen daalde in 1 week met 1,5%.
Toen ik MM na die week daarop aansprak vond hij dat het "maar" om 1,5 % ging. Ik wees hem er op dat hij een inschattingsfout had gemaakt op 2 fronten: de beurs zakte niet met 20 punten en de "veilige" haven bleek helemaal geen "veilige" haven. Weer een voorbeeld van onnodig roteren met alleen maar negatieve gevolgen.
Je zou denken dat er sprake zou zijn van enige bescheidenheid bij MM. Integendeel: hij wees mij er op dat ik misschien beter uit kon stappen anders hing ik elke week aan de telefoon. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen.
Ik heb mijn verlies gepakt en heb besloten nooit meer zaken te doen met deze arrogante onkundige club.
Arrogantie grenst aan domheid dus laat dat Wijs maar weg uit Wijs en van Oostveen.
Op het moment van dit schrijven, 20-04-2017, noteert de AEX een winst van 15% t.o.v. 2 november 2016.
objectief
0
quote:

Landman schreef op 20 apr 2017 om 11:04:


Mijn ervaringen met Wijs en van Oostveen:
het begon allemaal met een uitzending van Businessclass van Harry Mens.
Dhr. Martijn Meijer (MM) van Wijs en van Oostveen (W&O) wilde hun product Rotatie beleggen daarin aanprijzen en uitleggen.
Bij dit programma moet je trouwens fors betalen om je product te mogen aanprijzen en het is niet zo dat je uit genodigd wordt op basis van kwaliteit en/of kundigheid.2 opmerkingen:

Analisten hebben het niet altijd goed...dat geldt voor alle analisten en het risico ligt altijd bij de klant...dus jouw eigen keuze. W&O zijn heus niet de enigen die fouten maken..bijv Alex Vermogensbeheer etc..

Dat je bij Harry Mens moet betalen voor de reclame is een open deur intrappen.

Kortom: verwerk je verlies zonder zulke doemverhalen; dit hoort bij beleggen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Landgenoot schreef op 20 apr 2017 om 12:58:


Moraal van het verhaal : nooit naar H Mens kijken.

Dat is onzin; er komen hele goede adviseurs bij Harry langs, zoals Antaurus en Fintessa.

Het probleem met Van Wijs en Van Oostveen is dat ze tevens broker zijn en dus belang hebben bij veel transacties.
france
0
quote:

dct schreef op 10 jun 2011 om 19:26:


heb er ooit gesolliciteerd (jaar of 15 geleden) en ben afgewezen dus tja....;-)Dat is grappig, ik ook, 30 jaar geleden, ik kon er beginnen maar ik ben iets anders gaan doen.

Een avontuur in Spanje.
hosternokke
1
quote:

france schreef op 20 apr 2017 om 14:21:


[...]


Dat is grappig, ik ook, 30 jaar geleden, ik kon er beginnen maar ik ben iets anders gaan doen.

Een avontuur in Spanje.

Ah, verklaart je nickname.


Tuurlijk ;-).
france
0
Ha ha ha AB, 30 jaar geleden alweer, het jaar van de crash, een week voor de crash ging ik naar Zuid-Spanje ipv naar Wijs

en Oostveen, de gekste 2 maanden uit mijn leven zo ongeveer, goede vriend Robert aan overgehouden en dat is

onbetaalbaar.
Landgenoot
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 apr 2017 om 13:48:


Dat is onzin; er komen hele goede adviseurs bij Harry langs, zoals Antaurus en Fintessa.

Het probleem met Van Wijs en Van Oostveen is dat ze tevens broker zijn en dus belang hebben bij veel transacties.


Wat een onzin, na betaling van 10K mogen ze langskomen.

objectief
0
quote:

Landgenoot schreef op 20 apr 2017 om 21:10:


[...]

Wat een onzin, na betaling van 10K mogen ze langskomen.
Slechte belegger als je niet tegen verlies kunt (gewoon stoppen)...en Harry Mens ik kijk graag naar de analisten/adviseurs: waarom? elk beursnieuwtje kan relevant zijn bijv. Geert met zijn adviezen over kleine aandeeltjes...stijgen (bijna) altijd op zo'n advies, maar neem zelf de beslissing dus kan niemand de schuld in de schoenen schuiven.
whammy
0
quote:

fred12345 schreef op 20 apr 2017 om 21:19:


[...]

Slechte belegger als je niet tegen verlies kunt (gewoon stoppen)...en Harry Mens ik kijk graag naar de analisten/adviseurs: waarom? elk beursnieuwtje kan relevant zijn bijv. Geert met zijn adviezen over kleine aandeeltjes...stijgen (bijna) altijd op zo'n advies, maar neem zelf de beslissing dus kan niemand de schuld in de schoenen schuiven.

Zoals Josti5 hier heeft aangegeven, gewoon op je eigen koers varen, veel rapporten lezen en alles wat daar omheen hangt, dan heb je geen enkele beurswijsneus nodig en dat zei niet gezegd dat je ten alle tijden op je bek kunt gaan. Dat is de beurs. Van iedere koop/verkoop is een winnaar of verliezer.
objectief
0
quote:

$Dagobert$ schreef op 20 apr 2017 om 22:17:


Voor de liefhebbers, hier is het gesprek van 18 september 2016 nog eens te bekijken:
www.business-class.nl/nl/uitzendingen...


Dit is geen nieuws...ze hebben ingezet op koersschommelingen en tegen alle verwachtingen in steeg een beurs vrijwel rechtlijnig naar boven.
W&O valt niks te verwijten...hun visie werd door veel beleggers gedeeld.
Soms win je en soms verlies je.
57 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 4.023,98 +5,13 +0,13% 09:35
BRX20-24h 4.023,98 +5,13 +0,13% 09:35
BEL 20 GR 11.356,35 +21,29 +0,19% 09:20
BEL Mid 6.152,53 -1,47 -0,02% 09:20
AEX 611,29 -0,60 -0,10% 09:35
AMS25-24h 611,23 -0,66 -0,11% 09:35
Dutch15-index 16.764,69 +55,57 +0,33% 09:20
France40# 6.058,87 +12,88 +0,21% 09:35
Germany30^ 13.609,40 +53,53 +0,39% 09:35
Europe50^ 3.795,68 +6,56 +0,17% 09:35
Euro30-index 19.586,68 +49,44 +0,25% 09:20
Nasd100# 9.215,02 +48,39 +0,53% 09:35
Japan225# 23.980,32 +115,76 +0,49% 09:35
US30# 29.310,78 +115,58 +0,40% 09:35
Brent oil 64,32 -0,22 -0,33% 09:35
Gold World Spo... 1.556,09 -2,56 -0,16% 09:35
EUR/USD 1,1076 -0,0006 -0,06% 09:35
US500# 3.333,03 +11,32 +0,34% 09:35
Crude oil 58,08 -0,17 -0,28% 09:35

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Sofina 214,000 +2,000 +0,94% 09:19
Barco 228,000 +1,500 +0,66% 09:10
Colruyt 44,710 +0,270 +0,61% 09:19
Dalers Laatst +/- % tijd
Solvay 94,160 -1,140 -1,20% 09:18
Ontex 16,000 -0,050 -0,31% 09:20
Aperam 27,160 -0,080 -0,29% 09:19