Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

47,560
  • Verschill

    -0,620 -1,29%
  • Volume

    351.768 Gem. (3M) 410,2K
  • Bied

    47,100  
  • Laat

    47,680  
+ Toevoegen aan watchlist

Dexia

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 oktober 2011 10:11
    08:19 België: groen licht voor overleg Dexia

    BRUSSEL (AFN) - Het Belgische kernkabinet heeft zaterdagavond het licht op groen gezet voor beslissende onderhandelingen met Frankrijk en Luxemburg over Dexia Bank. Die moeten zondag worden gehouden

  2. [verwijderd] 9 oktober 2011 10:51


    ANALYSE Bad bank is zo slecht nog niet

    De naam ‘bad bank’ is slecht gekozen. Wij gaan hier geld aan verdienen.’ Premier Yves Leterme deed gisteren veel moeite om de Belgen ervan te overtuigen dat ze zich niet hebben borg gesteld voor de rommel van Dexia. Reynders sprak zelfs van een restbank in plaats van een bad bank. Maar hebben ze ook gelijk?

    'Een restbank, geen slechte bank', omschreef minister van Financiën Didier Reynders het overblijfsel van Dexia woensdag in het parlement

    Even recapituleren: de toekomst van de Dexia-schelp op de beurs is onduidelijk. Maar Frankrijk en België kunnen de gezonde stukken er uithalen. ‘De aandeelhouders en de belastingbetalers blijven achter met de rommel’, was de voorbije dagen de teneur in de pers. De belastingbetalers zijn betrokken partij omdat Frankrijk en België zich borg stellen voor die bad bank.

    ‘Leterme heeft niet helemaal ongelijk als hij zegt dat de term bad bank slecht gekozen is’, zegt iemand die het financiële huishouden van Dexia goed kent. De expert wijst erop dat de ‘erfenisportefeuille’ van Dexia wellicht het belangrijkste actief van de bad bank wordt.

    Die portefeuille heeft een nominale waarde van net geen 125 miljard euro en bestaat uit allerlei leningen, obligaties en gestructureerde kredieten (zie grafiek hiernaast).

    ‘De kwaliteit ervan valt mee’, zegt de expert. ‘Ik schat dat de uitdovende obligatieportefeuille zo’n 8 miljard euro onder de nominale waarde noteert.’ De obligaties hebben een gemiddelde looptijd van 12,8 jaar. ‘Het kan dat Dexia op eindvervaldag het gros van zijn geld terugkrijgt.’ Dexia noemt de portefeuille van goede kwaliteit. ‘De gemiddelde rating is A- (zes trapjes onder een toprating), maar 8 procent is rommel.’

    Pijnpunten
    Er zijn wel pijnpunten. Dexia geeft enkel hoofdlijnen over de samenstelling van de portefeuille. De Belg weet niet waar hij zich precies borg voor stelt.

    Bovendien slorpt de erfenisportefeuille erg veel kortetermijnfinanciering op: 40 miljard euro om precies te zijn, maar 16 miljard minder dan de kernactiviteiten van de hele Dexia-groep. ‘De bad bank dreigt flink te moeten lenen’, aldus de specialist. ‘Als België te veel garanties voor zijn rekening moet nemen, kan lenen flink duurder worden voor België.’

  3. [verwijderd] 9 oktober 2011 15:43
    14:56Overeenkomst over Dexia

    BRUSSEL (AFN) - België, Frankrijk en Luxemburg hebben zondagmiddag overeenstemming bereikt over de toekomst van de noodlijdende bank Dexia. In een gezamenlijke verklaring zeggen de landen de oplossing die zij hebben gevonden voor te leggen aan de Raad van Bestuur van de Bank, die zondag bijeenkomt. Wat het akkoord precies inhoudt, wordt niet vermeld.
  4. [verwijderd] 9 oktober 2011 20:38

    'België betaalt 4 miljard voor Dexia Bank'

    De Belgische staat betaalt 4 miljard euro voor Dexia Bank België. Dat schrijft de Wall Street Journal vandaag. Ook de Belgische zakenkrant De Tijd zegt 'dat bedrag te hebben opgevangen'.

    Met het geld zou de Belgische staat direct 100 procent van de aandelen bezitten. Later zouden Belgische gewesten, in een tweede fase, instappen.

    België zou verder 60 procent van de staatsgaranties in de zogenoemde 'bad bank' voor zicht nemen. In die 'bad bank' komen de slechte leningen van de bankverzekeraar.

    Frankrijk en Luxemburg staan garant voor respectievelijk 36,5 procent en 3,5 procent. Het totaalbedrag waar de drie voor garant staan zou 90 miljard euro bedragen.

    Eerder vandaag werd bekend dat België, Frankrijk en Luxemburg overeenstemming hebben bereikt over de toekomst van de noodlijdende bank Dexia.

    Het akkoord ligt nu bij de raad van bestuur van de bank, die op dit moment bijeen zit. Concrete details van de overeenkomst zijn nog niet officieel bekendgemaakt. (ANP)
    09/10/11 20u26
  5. [verwijderd] 9 oktober 2011 21:13

    20:37Speciale ministerraad België vanwege Dexia

    BRUSSEL (AFN) - De Belgische ministerraad komt om 22.00 uur bijeen. De raad moet de zogenoemde Federale Investerings- en Participatiemaatschappij (FIPM) formeel opdracht geven om Dexia Bank België te kopen.

    20:06Dexia: voor tweede keer in 3 jaar staatssteun

    BRUSSEL (AFN) - Voor de tweede keer moeten België en Frankrijk Dexia uit de penarie helpen. Bijna exact 3 jaar geleden kwam het bedrijf ook in moeilijkheden door verkeerde beleggingen en onderling wantrouwen binnen de bankensector. Toen bleef het bij een kapitaalinjectie van bijna 6,5 miljard euro en een garantstelling. Het is de vraag of dat nu voldoende zal zijn
  6. [verwijderd] 10 oktober 2011 07:38
    Dexia-belegger erft hefboomfonds met staatsgarantie
    10-10-2011 07:29:43

    (de tijd) -

    'Wij zullen in de komende dagen maatregelen nemen om de waarde voor de aandeelhouders op te krikken', zegden minister van Financiën Reynders en premier Leterme vannacht. In de tussentijd houdt de Dexia-belegger aan de redding van zijn bank slechts een beursgenoteerd hefboomfonds met staatswaarborgen over.

    Leterme en Reynders deden vannacht alle moeite om uit te leggen dat de Dexia-klanten en -personeelsleden gebaat zijn bij de redding van Dexia. 'De klanten zijn 200 procent veilig. Wij geloven dat de nationalisering van Dexia Bank België ook de beste oplossing is voor de personeelsleden van de bank.'

    Maar wat met de aandeelhouder? Ook die kwam ter sprake. En dan niet alleen in de vorm van de Arco-vennoten die een voorkeursbehandeling uit de brand weten te slepen. 'Wij zullen in de komende dagen maatregelen nemen om de waarde voor de aandeelhouders op te krikken', zei Leterme. Op welke manier dat zal gebeuren, zei de premier niet.

    In de tussentijd heeft de Dexia-aandeelhouder vooral uitzicht op een belegging in een hefboomfonds met staatswaarborg. De gezonde brokken - de Franse, Belgische en Luxemburgse bankactiviteiten - zijn uit de holding gelicht, of staan op het punt om eruit te worden getild.

    'Er blijft een portefeuille met een inventariswaarde van 180 miljard euro over', aldus Leterme vannacht. Iets meer dan de helft daarvan wordt wellicht ingenomen door de 'erfenisportefeuille' van Dexia: het restant van de enorme beleggingsportefeuille die Dexia in de gloriejaren in aanloop naar 2007 volpropte met obligaties (onder meer Grieks schuldpapier), leningen, en gestructureerde producten van uiteenlopende kwaliteit.

    Mogelijk blijven ook de Italiaanse (Crediop) en Spaanse dochter (Sabadell) nog in de Dexia-holding zitten. Beide entiteiten zijn bezwaarlijk kroonjuwelen te noemen.

    Als puntje bij paaltje komt, komt een belegging in Dexia voortaan neer op een belegging in een hefboomfonds met staatswaarborg. De erfenisportefeuille slorpt immers zo'n 40 miljard euro aan kortetermijnfinanciering op. Dat geld moet Dexia om de x aantal weken of maanden gaan lenen op de markten, enkel en alleen om zijn voortbestaan te garanderen. Net om die financiering binnen te rijven dient de staatswaarborg.

    De Dexia-belegger moet hopen dat het geld dat voortkomt uit de verkopen van activa volstaat om een deftig stootkussen (lees: eigen vermogen) aan te leggen.

    Een Dexia-aandeel noteerde vorige week donderdag, toen de handel opgeschort werd, aan 85 eurocent. De toekomstige koersevolutie zal in grote mate afhangen van de waarde van de erfenisportefeuille, en daarnaar blijft het tot nog toe gissen. Wellicht geeft Dexia maandagochtend om 9 uur meer inzage in die stand van zaken.

  7. [verwijderd] 10 oktober 2011 12:33
    Leterme is ook van plan om, naast Arco, Ethias en de gewesten, ook 'de modale burger' de mogelijkheid te bieden aandelen te verwerven in Dexia Bank België. 'We willen die, zoals het Syndicaat van beleggers vroeg, een gelijke behandeling geven als andere aandeelhouders.'
  8. [verwijderd] 10 oktober 2011 13:39
    Theoretische openingskoers 0,750

    tja, de aandeelhouders zitten met de rotzooi opgescheept.
    enige hoop is dat de fin.crisis snel voorbij is.
  9. [verwijderd] 10 oktober 2011 14:02
    Hoeveel verdient de CEO van Dexia?

    Beschrijving
    Bedrag (euro bruto)

    Vast loon
    1.000.000

    Representatiekosten
    6.324

    Bedrijfswagen
    3.087

    Variabel loon
    600.000

    Functiepremie
    200.000

    Pensioenplan
    147.180

    Ziekte- en invaliditeitsverzekering
    70.760

    Totaal
    2.027.351

    VERDIENT?..GEKREGEN!! Hij moest zich doodschamen
  10. la rinconada 10 oktober 2011 14:26
    Handel in aandelen Dexia wordt hervatDEXIA
    Wordt spannend

    BRUSSEL (ANP) - De handel in aandelen Dexia wordt om 14.30 uur hervat. Dat maakte de Belgische toezichthouder Autoriteit Financiële Diensten en Markten (FSMA) maandag bekend.

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht