Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Grontmij Terug naar discussie overzicht

Voorlopige jaarcijfers 2011.

70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. nieuw begin 20 februari 2012 08:03
    DE BILT (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Grontmij verwacht in 2011 een nettoverlies te hebben geleden van 54 tot 56 miljoen euro. Dat maakte de onderneming maandag bekend op basis van voorlopige cijfers.

    Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) komt naar verwachting uit op 33 miljoen euro. Dat is circa 3 miljoen euro lager dan de ondergrens van de verwachting die Grontmij eerder meldde. De totale opbrengsten in 2011 bedragen waarschijnlijk 1,04 miljard euro.

    De totale herstructureringskosten in 2011 komen naar schatting uit op 19 miljoen euro en hebben vooral betrekking op Nederland, het Verenigd Koninkrijk en het hoofdkantoor.

    Afschrijvingen

    De resultaten blijven volgens Grontmij achter vanwege een aantal oorzaken. Dat zijn een neerwaartse bijstelling van het onderliggende bedrijfsresultaat in Frankrijk, extra eenmalige kosten en afschrijvingen, waardeverminderingen en afschrijvingen op belastingvorderingen.

    De bijdrage van Frankrijk aan de ebita over het hele jaar valt vermoedelijk 6 miljoen euro lager uit dan verwacht, aldus Grontmij, voornamelijk vanwege extra voorzieningen en afschrijvingen.

    Schnoebelen

    Zaterdag meldde De Financiële Telegraaf, op basis van een bron, dat voormalig bestuurslid Jean-Luc Schnoebelen het accountantsbureau KPMG heeft gedwarsboomd bij een diepgaand onderzoek naar de cijfers van het Franse dochterbedrijf Ginger. Grontmij nam Ginger in 2010 over. De obstructie van Schnoebelen zou volgens de krant de reden zijn dat de Grontmijbestuurder in januari werd geschorst.

    Het voorgenomen ontslag van de bestuurder wordt besproken tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 9 maart. Op die dag maakt het bedrijf ook de definitieve cijfers bekend.
  2. nieuw begin 20 februari 2012 08:08
    Wel eindelijk duidelijkheid. De bezem is er flink door heen gehaald en men heeft orde op zaken. Hopelijk een nieuw begin voor 2012.
  3. [verwijderd] 20 februari 2012 09:30
    dr wordt in ieder geval met geen woord gerept over een aandelenemissie
    grotendeels de reden dat de koers in november halveerde tot dit niveau...
  4. [verwijderd] 20 februari 2012 10:31
    quote:

    lijkenpikker schreef op 20 februari 2012 09:30:

    dr wordt in ieder geval met geen woord gerept over een aandelenemissie
    grotendeels de reden dat de koers in november halveerde tot dit niveau...
    De vraag blijft of bij de jaarcijfers wel een emissie zal worden aangekondigd danwel uitgesloten. Dan pas is er echt duidelijkheid en ook dan pas is er wat mij betreft sprake van een nieuwe start. Voorlopig gaat het aandeel in elk geval niet naar de kelder. Herstel vanaf 4.85 door waarschijnlijk de hoop op het uitblijven van de emissie en de verwachting dat de cijfers niet slechter zullen zijn dan nu is aangekondigd.
  5. arreno 20 februari 2012 13:57
    Ga er vanuit dat we nu toch alles wel gehad hebben en dat het nu zo langzaamaan weer kan gaan stijgen
  6. forum rang 10 voda 20 februari 2012 16:08
    UPDATE: Nieuw management Grontmij verlaagt winstverwachting 2011


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Grontmij verwacht nettoverlies EUR54-56 mln over 2011' om extra informatie toe te voegen.)


    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het nieuwe bestuur van ingenieurs- en adviesbureau Grontmij nv (GRONT.AE) heeft maandag de winstverwachting voor 2011 naar beneden bijgesteld, door tegenvallende resultaten van de activiteiten in Frankrijk en extra afwaarderingen en eenmalige lasten.

    Afgelopen november waarschuwde Grontmij voor het eerst voor tegenvallende resultaten en een verslechterende financiele situatie. In de maanden daarna vertrokken de CEO, CFO en drie bestuursleden als gevolg van de onrust in het bedrijf.

    Vooruitlopend op de definitieve jaarcijfers die in maart bekend worden gemaakt, stelt het nieuwe management van Grontmij over 2011 een nettoverlies van EUR54-56 miljoen te verwachten, vooral door tegenvallende prestaties in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 2010 werd een nettowinst van EUR17 miljoen behaald.

    Qua omzet wordt gerekend op een stijging met 13% naar EUR1,038 miljard van EUR922 miljoen in 2010.

    Chief executive Michiel Jaski, opvolger van Silvo Thijsen, zegt in het begeleidend persbericht dat de voorzichtige inschatting van de prestaties en activa onderdeel is van de strategische en finaniele herstructurering van het concern. "Met de herorientatie wordt een nieuwe basis voor de toekomst gelegd", stelt de CEO.

    Voor heel 2011 rekent Grontmij nu op een winst voor rente, belastingen en afschrijvingen van EUR33 miljoen. Dat is EUR3 miljoen minder dan de ondergrens van de eerder afgegeven verwachting van EUR36-40 miljoen. De ebita een jaar eerder kwam uit op EUR47 miljoen.

    De onderneming uit De Bilt meldt dat de prestaties in Frankrijk in 2011 vermoedelijk EUR6 miljoen minder aan de ebita zullen bijdragen dan eerder werd verwacht, vooral door extra voorzieningen en afschrijvingen.

    Het concern schrijft daarnaast extra af op zijn non-core activa, neemt waardeverminderingen op voor goodwill en merknamen in het VK en schrijft af op belastingvorderingen. De totale eenmalige lasten worden geschat op EUR60 miljoen voor 2011.

    Volgens KBC Securities is het duidelijk dat het nieuwe management met een schone lei wil beginnen en daarom voorzichtig is. Omdat de meeste eenmalige items non-cash zijn, ziet de analist geen reden om zijn standpunt voor het bedrijf te wijzigen en handhaaft hij zijn hold-advies in afwachting van meer duidelijkheid die in maart wordt gegeven.

    Omstreeks 11.10 uur noteert het aandeel 1,2% lager op EUR5,05, na een openingsverlies van ruim 5%. De Small Cap stijgt 0,7%.


    - Door Levien de Feijter; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@dowjones.com
  7. [verwijderd] 21 februari 2012 12:13
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler stelt dat Grontmij (GRONT.AE) voor de derde maal een winstwaarschuwing heeft afgegeven, waarbij de ramingen voor de onderliggende winst voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) is gedaald tot EUR33 miljoen, van de originele guidance op een ongewijzigde EBITA van EUR46,5 miljoen. Volgens Kepler is de uitgifte van nieuwe aandelen de enige oplossing voor Grontmij, omdat het bedrijf vanwege de blootstelling aan de geplaagde publieke sector voorlopig geen overnamekandidaat zal zijn, en ook het uitgraven en verkopen van Ginger geen oplossing lijkt. Kepler handhaaft het reduce-advies. Omstreeks 9.55 uur noteert het aandeel 1,4% hoger op EUR4,97, terwijl de ASX vlak noteert. (EVG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    February 21, 2012 04:02 ET (09:02 GMT)

    Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
  8. forum rang 4 Diegy 28 februari 2012 18:29
    Denk dat al het slechte nieuws toch wel verwerkt zit in de koers. En zijn ze inmiddels niet een mooie overname prooi met deze lage koers. Doet me een beetje denken aan het Wavin verhaal. Ik heb trouwens geen aandelen Grontmij maar ga morgen misschien puur op de gok een aantal stukken kopen. Veel lager dan dit zal het denk ik niet gaan.
  9. [verwijderd] 28 februari 2012 23:25
    Ik geloof niet in de effectieve marktthreorie dat alle slechte nieuws al verwerkt is in de koers. Hoe vaak hebben we in het topic "Grontmij nieuws en toekomst visie" al niet mensen horen roepen dat nu de bodem toch echt wel bereikt is.
    Doet me denken aan het TomTom verhaal, terwijl iedereen toch allang had kunnen zien aankomen dat losse navigatietoestellen een aflopende zaak is.

    Hopen op een overname mag altijd. Maar rekenen doe ik er niet op.
    Wat heeft Grontmij nu werkelijk anders te bieden dan de andere ingenieursbureaus? Zeker met aanbestedingen zie je dat reputatie en gedane projecten een ondergeschikte rol spelen. Zolang overheden blijven hameren op bezuiningen zie ik het somber in voor Grontmij.

    De omzet zal misschien nog wel kunnen toenemen, maar de marges zullen steeds verder onder druk staan.
  10. MartijnN1932 29 februari 2012 21:41
    En weer 6.5% eraf :(, pff ik zit er nu voor gemiddeld 12 EUR in..
    heeft het nog nut om bij te kopen vraag ik me af. wat we nu zien is dat grontmij echt serieuze problemen heeft. iemand een idee of ze nog aan hun bank convenanten houden.

    Misschien kunnen ze wat gebouwen afstoten
    in 1 plaats meer dan 4 adressen..
    en dus niet bezig. Misschien moeten ze daar 's efficiënt mee omgaan
  11. [verwijderd] 29 februari 2012 22:59
    quote:

    Martijn_AC_N schreef op 29 februari 2012 21:41:

    En weer 6.5% eraf :(, pff ik zit er nu voor gemiddeld 12 EUR in..
    heeft het nog nut om bij te kopen vraag ik me af. wat we nu zien is dat grontmij echt serieuze problemen heeft. iemand een idee of ze nog aan hun bank convenanten houden.

    Misschien kunnen ze wat gebouwen afstoten
    in 1 plaats meer dan 4 adressen..
    en dus niet bezig. Misschien moeten ze daar 's efficiënt mee omgaan
    Dat zijn ze al van plan. Van de ongeveer 300 Europese vestingen zal een derde verplaatst/samengevoegd/gesloten worden. Binnen Nederland gaan ze terug van 22 vestigingen naar 8!

    Kopen van aandelen waar je geen vertrouwen in hebt zou ik persoonlijk niet doen. En bijkopen al helemaal niet. starter83 schreef op 9 jan 2012 om 21:56 ook al zoiets:

    ik blijf het toch verdacht stil vinden rondom grontmij, ik heb helaas de hele daling al meegemaakt dus ik zit in de fase "verkopen heeft geen zin meer".
    Eigenlijk moet ik bijkopen om de gemiddelde aankoopkoers naar beneden te krijgen, echter ik ben ook bang dat ze nog verder gaan zaken.


    Ik antwoordde daarop:

    Waarom wil je dat je gemiddelde aankoopkoers omlaag krijgen? Zodat je procentueel minder verlies maakt? Relatief maak je dan minder verlies, maar wat koop je daar voor?
    Je zou echt moeten afstappen van wat je ooit betaalt hebt en kijken wat je eventueel beter met het geld kan doen. Meer spreiden lijkt me verstandig, tenzij je gelooft dat er echt geen fonds beter gaat presteren dan Grontmij. Het gaat om je totale portefeuille, niet om verlies/winst van elk individueel fonds.
    Stel: je hebt morgen xx euro als je Grontmij verkoopt. Wat zou je die xx euro doen? Weer Grontmij kopen? Is het antwoord nee, dan is nu bijkopen nog onzinniger.


    Toevallig had ik in dit geval gelijk gekregen, maar dat is achteraf natuurlijk wel erg makkelijk. Niet dat ik contrair beleggen dom vind, integendeel. Maar een lage koers is niet hetzelfde als goedkoop. Bij Grontmij ben ik er niet uit of het nu ondergewaardeerd is. Te onvoorspelbaar voor mij. In plaats van een belegging is het een "hoop tegen beter weten in"fonds geworden.
    We zullen wel zien volgende week met de jaarcijfers. Ik verwacht zelf weinig vuurwerk.
  12. [verwijderd] 1 maart 2012 00:35
    quote:

    De Maanman schreef op 29 februari 2012 23:09:

    Heeft iemand enig idee waarom er geen veiling is geweest maar er wel mega aantallen in de bied/ laat staan??

    De slotkoers zou meer dan 10% lager zijn waardoor de notering stop gezet zou worden voor enkele minuten. Vervolgens was de beurs gesloten waardoor geen slotkoers kon worden opgemaakt. Duidelijk weer een geval van voor wetenschap. Verwacht morgen een emissie van nieuwe aandelen van 1 op 1. De emissie uitgiftekoers zal circa 2 euro bedragen.
    Waardoor waarde claim circa 1 euro bedraagt.
    Uiteindelijk koers na afronden emissie zou theoretisch 3 euro bedragen.
    Tevens verwacht ik dat Ginger verkocht gaat worden.
    Tenslotte de mededeling dat Grontmij niet meer voldoet aan het banken convenant.

    Wat een drama!!

70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.562
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.768
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.649
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.270
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.291
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.235
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht