Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Ctac NL0000345577

Laatste koers (eur)

3,180
 • Verschill

  +0,030 +0,95%
 • Volume

  1.641 Gem. (3M) 19,3K
 • Bied

  -  
 • Laat

  -  
+ Toevoegen aan watchlist

Exit beursgang C/TAC?

59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. hd1340 jc 17 november 2012 18:36
  De afgelopen tijd heb ik de koers net als velen op dit forum met grote interesse gevolgd. Wat mij vooral opviel waren de koersontwikkelingen met minimale omzetten en de voor mij schijnbaar onverklaarbare bewegingen van de koers. Ook mede aandeelhouders en andere web sites viel dit op.
  Ik ben dan ook de laatste tijd helaas tot de overtuiging gekomen dat de koers kunstmatig beïnvloedt wordt.
  'Acting in concert' rondom het C/TAC aandeel?

  Het is lastig om harde bewijzen hiervoor te vinden. In mijn geval is het een opeenstapeling van gebeurtenissen die ik en velen anderen niet kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld vrijdag 16 november, aan het eind van de beursdag, zie je mijns inziens een duidelijk manipulatie van de koers met als doel deze te drukken. Dit zie je ook gebeuren rond de opening koersen.
  Vrijdag 16 november iets voor 17.00 uur staat de koers nog rond de 81 Euro cent. Binnen een half uur daalt de koers naar een slot van 76 Euro cent, vooral tijdens de laatste 5 'spook' minuten. Dit gaat overigens wel gepaard met relatief kleine hoeveelheden omzetten, wat ook vraagtekens bij mij oproept.

  Wat zou hier de reden voor zijn? Waarom 'moet'/ gaat de koers naar beneden?
  Beurs exit C/TAC?
  Overname kandidaat?

  Dagelijks lees ik ook de site xea.nl/ (een aanrader!) en ook daar vragen ze zich af wat de achterliggende oorzaak is voor deze koers ontwikkelingen en worden er kritische vragen gesteld. Een goedkope 'afgang' van de beurs hangt in de lucht......

  Ik heb mij voorgenomen Autoriteit Financiële Markten (AFM) te benaderen. Voor mij is het belangrijk dat ik altijd vertrouwen moet hebben in een beursgenoteerd bedrijf. Als langdurig aandeelhouder van C/TAC is bij mij dat vertrouwen de laatste paar jaar helaas tot een dieptepunt gezakt.
  Een duidelijke en een eerlijke manier van werken moet ten alle tijden voorop staan ongeacht wat de waarde van een koers is.
 2. Henri Nostradamus 20 november 2012 16:28
  Bij een dun verhandelbaar fonds als CTAC wordt de koers altijd gemanipuleerd. Is namelijk veel te gemakkelijk om het niet te doen. Een paar grootaandeelhouders zullen er belang bij hebben. Volgens mij wordt er iemand uitgerookt (HvG?). De forse afschrijving vorig jaar is in dat kader te plaatsen. Het ligt inderdaad voor de hand te veronderstellen dat CTAC van de beurs gaat verdwijnen. Ik zie persoonlijk geen voordeel voor het bedrijf om op de beurs genoteerd te staan. Kost veel geld en het vereist extra aandacht voor de communicatie. Enige reden zou medewerkerparticipatie kunnen zijn. Maar volgens mij hebben die bijna allemaal onlangs afscheid van hun stukken genomen (zie de vele kleine transacties ineens in korte tijd vorige maand). Vaak weet het personeel het beste wat er aan de hand is. Ik zie nog geen draai in het fonds. Blijft dus kwakkelen.

  HN
 3. Henri Nostradamus 23 november 2012 19:09
  Ik zie grote verkooppakketten net boven 80 cent in het verkoopboek. Een paar kleine kopers rond de 75 cent. Geen goed teken. Als de 75 grens niet houdt gaan we daarna hard naar beneden - zie weinig support. Mochten we onder de 50 cent duiken dan is het misschien het overwegen waard speculatief in te stappen. CTAC doet het momenteel niet goed - alles zit daar tegen - dus je moet dan wel over lange adem beschikken - herstel (als het er al komt) gaat jaren duren.

  HN
 4. [verwijderd] 27 november 2012 14:36
  HD1340 hierboven zou best weleens gelijk kunnen hebben. Er zit daar een luchtje aan bij C/TAC.
  Ben overigens benieuwd wat de AFM hierover kan zeggen.
 5. stormvogel 24 april 2013 09:28
  quote:

  MegaTelstar schreef op 22 april 2013 14:25:

  Als aandeelhouder roep ik dan, doe elke week maar zo'n "advies"

  groet, SuperTelstar
  Tja
  Ctac
  1,15 -0,08 (-6,12%)

  Ctac
  1,10 -0,12 (-9,88%)
 6. [verwijderd] 24 april 2013 14:24
  Tja zegt Geert
  wie 't kleine niet eert is 't grote niet weert.

  Overigens sta ik helemaal paf over die beschermingsconstructie.
  Tot nu toe zijn de resultaten (zacht uitgedrukt)niet goed,
  personeel en bestuur hebben niet te klagen gehad over hun loon.
  Van die slechte resultaten waren alleen de aandeelhouders de dupe,
  let wel, ooit voor 9,53 euro naar de beurs gebracht en nu een
  koers van 1,18 betekent een bloedblad voor de aandeelhouders.

  Je zou toch mogen denken dat het bestuur er alles aan zou doen
  om door goede prestraties het grote leed van de aandeelhouders te
  verzachten of als dit via de prestaties niet lukt wellicht
  via een overname.

  Maar de "wijze" heren houden van hun inkomen en zijn des duivels
  voor een overname, immers wie wil hen vervolgens nog hebben
  is de grote vraag.

  Trouwens super Telstar,
  gisteren ook genoten van Bayern-Barcelona.

  Gr.Waldo

 7. MegaTelstar 25 april 2013 14:33
  Beste Waldo,

  Inderdaad (b)lijken de aandeelhouders goedkope (geen dividend dus renteloze en verlieslatende) financiers geweest voor de investeringen en bedrijfsvoering van CTAC. Ook los van het sentiment op de markt. Het is te hopen dat de bedrijfsfilosofie draait en dat er weer aandeelhouderswaarde gecreëerd wordt. Een overname lijkt mij niet aan de orde maar je weet het maar nooit.

  Overigens prima resultaten van Bayern van Dortmund, ik heb er van genoten. Blijven aanvallen zie je hier in den lande bij een verkregen voorsprong niet (vaak), terwijl dat het juiste resultaat kan opleveren. Maar ook bij achterstand knokken tot de laatste minuut (Malaga). Naast het kwalitatief goede voetbal heb ik ook genoten van de grote inzet van de spelers (ook van Robben die op zijn Duits bleef gaan..).

  vr. gr. SuperTelstar
 8. Henri Nostradamus 25 april 2013 17:16
  Ik zou toch een overname niet geheel uitsluiten. Schijnbaar zijn er kapers op de kust anders zou men die beschermingsconstructie niet nieuw leven ingeblazen hebben. Maar of een potentiële overnemer meer dan 2x de intrinsieke waarde (=50 cent) voor CTAC over heeft is nog maar zeer de vraag. Voorlopig is er forse weerstand op 1,20 en is er steun op 1-rond (dat niveau heeft toch gehouden ondanks dat de koers er intraday even doorheen zakte)

  HN
 9. Beate 4 mei 2013 23:41
  ik vraag me af of de intrinsieke waarde van een dienstverlener, zoals Ctac, er veel toe doet. Dit is typisch een bedrijf, dat terwijl het allang lente is geworden, nog steeds in een diepe winterslaap verkeert. Enorm potentieel, maar een lethargische houding. Insiders spreken schande over de tamme mentaliteit van het middle management en van vele medewerkers in het bedrijf. Als Ctac in andere handen komt of nieuw management krijgt, dat de boel intern even flink opschudt gaan we mooie tijden beleven. Ctac kan dat als geen ander, want er zijn heel wat verbetermogelijkheden. Werkwijgeraars en klaplopers eruit en volle ruimte aan talent, aan mensen die de boer op gaan en opdrachten binnenslepen en natuurlijk aan experts die ook buiten het gezapige Den Bosch hun talenten voor de klant inzetten, dan staat Ctac zo weer op 7€ of hoger, waar het thuishoort. Laten we daaraan werken.
  De koers begint dit verhaal al te voorspellen, nu de daden nog! (ik heb alvast maar weer wat gekocht in de laatste weken).

  Groetjes,
  Beate
 10. Henri Nostradamus 8 mei 2013 16:33
  Weerstand op 1,20 is behoorlijk standvastig. Strekt zich ook 1,5 jaar naar het verleden uit inmiddels. Er zijn nog teveel oude inside-aandeelhouders met grote pakketten die nog van hun stukken af moeten vrees ik. Keer op keer zie je dat als er een grote kooporder in de markt ligt dat er een verkoper opduikt om van z'n stukken af te komen. Vandaag ook weer - koers bijna op 1,20 en dan gaat een wat groter pakket (20k) voor 1,15 van de hand. Je zal ook maar 2 miljoen van die stukken al 2 jaar in portefeuille hebben van zo'n dun verhandeld fonds.....

  HN
 11. Beate 10 mei 2013 12:50
  Ja, maar ook oude zittende aandeelhouders kunnen plotseling verstandig worden. even een jaartje of zo wachten en dan voor een veelvoud verkopen. Het lijkt erop, dat de eerste oude verkoperige aandeelhouders verstandig aan het worden zijn. Kopers steken steeds meer de kop op. Ctac kan nu naar 2€, daan even wat oude aandeelhouders uit laten stappen en dan door naar 5€.

  groetjes,
  Beate
 12. MegaTelstar 14 oktober 2013 10:21
  Unit4 staat in de belangstelling van een aantal private equityfirma's, die het softwarebedrijf mogelijk willen kopen.
  Vraag: alleen belangstelling voor Unit4 of is CTAC de volgende in een reeks? Zo nee, waarom niet?

  groet, SuperTelstar
 13. [verwijderd] 14 oktober 2013 23:34
  Ja, ik denk dat CTAC ook een keer aan de beurt is. Dat denken JP Visser, Geert Schaay en andere aandeelhouders die de laatste tijd ingestapt zijn waarschijnlijk ook, of misschien weten zij al meer. Maar laat de koers eerst nog maar flink zakken, dan koop ik over een tijdje nog wat bij. Als ik de winst op mijn Simacjes genomen heb kan ik weer investeren :-)
59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 27 mei

  1. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
  2. Aalberts ex €1,13 dividend
  3. Van Lanschot Kempen ex €2 dividend
  4. Ifo-index ondernemersvertrouwen mei (Dld) volitaliteit verwacht
  5. Wall Street gesloten (Memorial Day)
 2. 28 mei

  1. Exor jaarvergadering
  2. NN Group ex €2,08 dividend
  3. B&S Group ex €0,16 dividend
  4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
  5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht