Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Boskalis Terug naar discussie overzicht

Boskalis september

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RT2014 2 september 2013 09:13
    Boskalis start september met een koersdoelverhoging van Rabo naar €31 (was €29). Advies blijft hold.
  2. forum rang 4 guusje 2 september 2013 10:57
    quote:

    RT2014 schreef op 2 september 2013 09:13:

    Boskalis start september met een koersdoelverhoging van Rabo naar €31 (was €29). Advies blijft hold.
    We zitten weer in de opgaande lijn, maar de Rabo blijft wel aan de zuinige kant met zijn koersdoel verhoging.
  3. RT2014 2 september 2013 12:14
    quote:

    guusje schreef op 2 september 2013 10:57:

    We zitten weer in de opgaande lijn, maar de Rabo blijft wel aan de zuinige kant met zijn koersdoel verhoging.
    Ik zou graag willen weten hoe zij hun koersdoelen berekenen!
    Voor mezelf bepaal ik die meestal op basis van een k/w verhouding, gecorrigeerd voor de staat van de balans en de consistentie van de winst in de afgelopen jaren.

    In vereenvoudigde vorm ziet dat er dan zo uit:
    De K/W-verhouding van Boskalis schommelt tussen de 12 en 14. Bij een verwachte winst voor 2014 van 2,76 per aandeel (bron Thomson Financial) kom ik uit op een voorlopig koersdoel tussen de €33,12 en €38,64.
    In aanmerking nemende dat de balans gezond is en dat Boskalis de afgelopen vijf jaren ondanks de crisis winstgevend heeft geopereerd (zij het op een wat lager niveau) en keurig dividenden heeft uitbetaald valt mijn koersdoel in het bovenste deel van die range: €35/36.

    De maximale prijs waartegen ik het aandeel vervolgens zou willen kopen bepaal ik op grond van de verwachte winst voor 2013 x de k/w ondergrens. Dan kom je uit op €2,52 x 12 = €30,24. Voor de timing van de aankoop laat ik me bovendien nog leiden door TA. (ik verwacht overigens dat die verwachte winst nog iets naar boven wordt bijgesteld door analisten gezien de positieve halfjaarcijfers)

    M.a.w.: Als ik Boskalis nog niet in mijn portefeuille zou hebben zou ik het aandeel tegen de huidige prijs willen kopen.
  4. forum rang 6 effegenoeg 2 september 2013 12:33
    quote:

    guusje schreef op 2 september 2013 10:57:

    [...]
    We zitten weer in de opgaande lijn, maar de Rabo blijft wel aan de zuinige kant met zijn koersdoel verhoging.
    Ze zitten bij de rabo ook op de wipstoel.....dus even wat onzin uitkramen is beter dan niets doen.
  5. RT2014 2 september 2013 13:50
    Koopadvies Tostrams

    "Boskalis vindt steun rond de voorliggende koerstoppen.
    De recente correctie brengt Boskalis terug naar de voorliggende koerstoppen. Zolang de koers hierboven weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. Weerstand ligt op 34,84 (gevormd op 2 januari). Steun hanteren we op 29,63 (gevormd op 11 juli).
    Na een doorbraak onder steun 29,63 wordt 28,00 het volgende neerwaartse koersdoel.
    Er is een korte termijn koopsignaal opgetreden, wij adviseren te kopen.

    Analist Wouter Slot heeft geen posities in Boskalis

    Wouter Slot heeft de analyse van Boskalis voor het laatst beoordeeld op maandag (ochtend) 2-9-2013
    "

  6. pardon 6 september 2013 08:43
    Oppenheimer meldt belang in Boskalis
    Gepubliceerd op 6 sep 2013 om 07:08 | Reacties: 0
    07:08 - Oppenheimer meldt belang in Boskalis
    Boskalis 05 sep
    EUR 30,45 0,00 (0,00%)

    Oppenheimer meldt belang in Boskalis
    'DEME optimistischer dan Boskalis'
    AMSTERDAM (AFN) - OppenheimerFunds heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 3,07 procent in Boskalis. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Er zijn geen eerdere meldingen van OppenheimerFunds in de baggeraar en maritiem dienstverlener terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.
  7. RT2014 9 september 2013 11:03
    Voor wat het waard is:
    Boskalis bij Top picks ING

    AMSTERDAM (AFN) - ING heeft een aantal favoriete aandelen gepresenteerd voor de komende periode. De bank signaleert de eerste macro-economische lichtpuntjes en bereidt zich voor op een opwaartse herziening van de verwachtingen.

    De zogenoemde Top Picks zijn onder meer geselecteerd op margeherstel, het effect van een groter dan voorzien economisch herstel en de omvang van de blootstelling aan risicovolle valuta.

    Op deze lijst staan Ahold, Boskalis, Delta Lloyd, Econocom, PostNL, SBM Offshore, Solvay, Telenet Group, Unit4 en Unibail Rodamco. De minst favoriete aandelen zijn BAM, Belgacom, CMB, Corio, Nyrstar en Sligro.

    Het advies voor Sligro ging van hold naar sell. ING verwacht ,,geen vuurwerk'' in de tweede helft van het jaar, onder meer omdat de verkopen onder druk staan door de hogere accijns op tabak. Die ontwikkeling wordt deels wel gecompenseerd door de bijdrage van de overgenomen activiteiten van Van Oers.
  8. forum rang 4 guusje 10 september 2013 13:12
    quote:

    Tripple_seven schreef op 9 september 2013 10:42:

    De ene na de andere opdracht harken ze binnen en het doet helemaal niets met de koers!
    Vandaag eindelijk weer een een mooie stijging.
  9. RT2014 10 september 2013 15:05
    quote:

    Drentenier1 schreef op 10 september 2013 08:09:

    Heel interessant rapport van de rabo-bank over de wereldbaggermarkt. Voor het eerst nu ook beschikbaar voor iedereen.

    www.dredging.org/documents/ceda/downl...
    Dank voor je post! Interessant leesvoer voor iedere Boskalisbelegger.
  10. RT2014 11 september 2013 13:34
    Boskalis is flink op dreef de laatste paar dagen. De tussentijdse toppen bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers zijn inmiddels gepasseerd, waardoor een verdere stijging te verwachten is.

    Ik heb een aantal geschreven puts die vrijwel leeggelopen waren inmiddels teruggekocht met een gemiddelde winstmarge van 85%. Langere puts (dec en mrt) waar nog tijdswaarde in zit blijven op de plank.

    Aandelen heb ik bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers omgeruild in turbo's met een lage hefboom. Die keuze pakt vooralsnog gelukkig uit. De turbo's blijf ik voorlopig aanhouden. Ik verwacht voor de komende maanden een terugkeer naar niveau's €32-34. ALs dat scenario zich verwezenlijkt overweeg ik de helft van mijn positie te verkopen.
  11. forum rang 4 guusje 11 september 2013 17:11
    RT2014, je bent goed bezig met je turbo,s etc,
    het is niet zo mijn ding met opties en turbo,s te werken, ik vind het te ingewikkeld dan kan je er maar beter van afblijven vind ik.
    Een kennis vam mij heeft er veel geld mee verloren
    Boskalis is een goed bedrijf misschien beter te voorspellen wat de koers op de LT gaat doen.
    succes
  12. RT2014 11 september 2013 18:21
    quote:

    guusje schreef op 11 september 2013 17:11:

    RT2014, je bent goed bezig met je turbo,s etc,
    het is niet zo mijn ding met opties en turbo,s te werken, ik vind het te ingewikkeld dan kan je er maar beter van afblijven vind ik.
    Een kennis vam mij heeft er veel geld mee verloren
    Boskalis is een goed bedrijf misschien beter te voorspellen wat de koers op de LT gaat doen.
    succes
    Ik zit er zelf ook in voor de LT, maar van af en toe met een deel van je positie winst nemen wordt je niet armer. Tot maart verwacht ik dat Boskalis in de range €32-34 zal gaan noteren (bij geen calamiteiten). Wanneer het herstel in Europa doorzet verwacht ik koersen €36-38. Ik koop bij deze koers voorlopig overigens niet meer bij. Eerst maar weer kwartaalcijfers zien.

    Je hebt gelijk dat je ervan af moet blijven als je onvoldoende weet hoe opties en turbo's zich gedragen. Ik probeer met opties en turbo's in wezen mijn risico te verkleinen: kleinere investering, absolute opbrengst gelijk (turbo's) of hoger (geschreven puts).

    Wat turbo's betreft: wanneer je een hoge hefboom kiest loop je inderdaad veel risico en is de kans dat je er op toelegt veel groter dan dat je winst haalt. Dat heb ik zelf meermaals ondervonden. De turbo's waar ik tegenwoordig mee werk hebben een hefboom van hooguit 5 en zijn geschikt voor de LT. Ga je hoger zitten dan zit het er dik in dat je door normale marktbewegingen wordt uitgestopt, terwijl je visie wel juist was. Is mij te risicovol. Wanneer je turbo's met een lage hefboom gebruik in plaats van aandelen verklein je juist je risico (investering is kleiner), maar blijft je absolute rendement gelijk.

    Wat opties betreft: wanneer ik put opties schrijf is dat doorgaans out of the money en betreft het aandelen die ik voor de uitoefenprijs zeker in de porto zou willen hebben. Die uitoefenprijs ligt meestal op een lange termijn steun (TA). Kans dat de koers daar doorheen gaat is minder groot. Ik reserveer bovendien een bedrag voor eventuele assignment. Het levert mij in de praktijk een constante premiestroom op.

    Ik heb deze zomer mijn beleggingstransacties van de afgelopen jaren onder de loep genomen en ben tot de conclusie gekomen dat mijn geschreven optietransacties steevast veel beter renderen dan mijn buy and hold posities, zowel in goede als in slechte tijden. Ik heb mijn strategie daarop aangepast en heb nu minder aandelenposities.
  13. forum rang 4 guusje 11 september 2013 20:29
    RT2014,
    Volgens jou post te lezen zie ik in jou een ervaren belegger die er veel verstand van heeft en vooral die constructies die allemaal mogelijk zijn in beleggen.
    Is dit je busines, want volgens mij moet je wel de hele dag paraat blijven met verdienen om achter de pc te blijven zitten. Ben zelf een klassieke belegster in aandelen die in boskalis al jaren zit, alleen heb ik spijt toen de koers eind 2012 op €34 stond de winst niet heeft genomen, dat zou ik nu wel doen om goedkoper weer in te slaan.
    Met veel aandelen die ik bezit heb ik daardoor veel geld laten schieten.
    Maar aldoende leert men er van.
    Ik vind je post wel interessant om te lezen.


  14. [verwijderd] 12 september 2013 08:01
    Ik zit ik in Boskalis omdat het aandeel zich beweegt tussen de 29-34 euro. Echter ze hebben de verwachting uitgesproken dat ze record winst verwachten. Dockwise doet het goed maar Boskalis zelf verwacht dat de baggermarkt lastig blijft. Wellicht voor eind december een keer 35 maar verkopen en winst nemen kan een goede strategie zijn.
  15. forum rang 6 effegenoeg 12 september 2013 09:36
    quote:

    guusje schreef op 11 september 2013 20:29:

    RT2014,
    Volgens jou post te lezen zie ik in jou een ervaren belegger die er veel verstand van heeft en vooral die constructies die allemaal mogelijk zijn in beleggen.
    Is dit je busines, want volgens mij moet je wel de hele dag paraat blijven met verdienen om achter de pc te blijven zitten. Ben zelf een klassieke belegster in aandelen die in boskalis al jaren zit, alleen heb ik spijt toen de koers eind 2012 op €34 stond de winst niet heeft genomen, dat zou ik nu wel doen om goedkoper weer in te slaan.
    Met veel aandelen die ik bezit heb ik daardoor veel geld laten schieten.
    Maar aldoende leert men er van.
    Ik vind je post wel interessant om te lezen.



    Toch laat je door je berichtgeving weten nog steeds vast op je strategie van genoemde tijdspasage te zitten.
    Ben op dit moment zelf ook geen actieve belegger om de eenvoudige reden,de huidige posities maar vast te houden omdat de waarde steeds toeneemt.
  16. forum rang 4 guusje 12 september 2013 09:51
    quote:

    gerard_ecb schreef op 12 september 2013 08:01:

    Ik zit ik in Boskalis omdat het aandeel zich beweegt tussen de 29-34 euro. Echter ze hebben de verwachting uitgesproken dat ze record winst verwachten. Dockwise doet het goed maar Boskalis zelf verwacht dat de baggermarkt lastig blijft. Wellicht voor eind december een keer 35 maar verkopen en winst nemen kan een goede strategie zijn.
    Ik zou nu ook wel winst kunnen pakken maar dan had ik het eerder moeten doen op €34, boka verdiend een hogere koers en ik verwacht dat het er wel aan zit te komen omdat ze nu al een record winst voorspellen.
    Maar idd toch maar op een geschikt moment de winst eens incasseren,
    en proberen op een lager niveau de aandelen weer op te pakken.
    Maar het dividend is ook wel prettig, dat is bij Boka in goede handen.
  17. [verwijderd] 15 september 2013 15:31
    De 10 aandelen die ik als profitmaker eruit wil 'picken ' en waarvan ik persoonlijk verwacht dat verdere koersstijgingen in het verschiet liggen de komende tijd:
    - TKH (Twentse Kabel)
    - KPN
    - Imtech
    - Bam
    -Arcadis
    - OCI
    - Unit4
    - Ten Cate
    - Boskalis
    - SBM

    Suc6 allen de komende beursweek
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.270
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.307
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.040
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.767
Alfen 12 16.226
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 327
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.245
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.260
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.646
ASML 1.762 76.825
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.649
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht