Stern « Terug naar discussie overzicht

mooi leesvoer heel positief

4 Posts
[verwijderd]
0
dus echt heel positief dit is een bericht van 4 oktober 2013 dus van vorig week dus als de fusie doorgaat gaat stern van de beurs dan worden we uitgekocht ik denk boven de 20 euro als ik het goed lees dus kopen en afwachten succes allemaal
[verwijderd]
0
BRUSSEL (AFN) - De verkopen van personenauto's in de Europese Unie hebben in september enig herstel getoond vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er 1,16 miljoen nieuwe auto's verkocht in de 27 EU-landen, een stijging van 5,4 procent. Dat maakte brancheorganisatie ACEA woensdag bekend.
In de eerste 9 maanden van het jaar kwamen de verkopen uit op ruim 9 miljoen stuks. Dat betekent een daling van 3,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
De meeste belangrijke Europese automarkten zagen de verkopen toenemen afgelopen maand. Spanje was de sterkste groeimarkt met een plus van 28,5 procent, gevolgd door Groot-Brittannië (plus 12,1 procent) en Frankrijk (plus 3,4 procent). Duitsland, de grootste automarkt in Europa, vertoonde nog wel een krimp van 1,2 procent.
In Nederland rolden vorige maand 31.500 nieuwe auto's de showrooms uit, 1,4 procent minder vergeleken met vorig jaar. In de eerste drie kwartalen van het jaar kwam de daling uit op ruim 29 procent. Procentueel kende alleen Cyprus een sterkere krimp met een min van bijna 39 procent.
voda
0
Stern boekt kwartaalwinst dankzij kostenbesparingen
Door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep nv (STRN.AE) heeft in het derde kwartaal het verlies van vorig jaar dankzij effectieve kostenbesparingen kunnen ombuigen in winst, en voorziet ook voor de laatste periode van het jaar een positief resultaat, meldt het autodealerbedrijf woensdag nabeurs. Daarbij waren de marktontwikkelingen minder negatief en heeft de groei van het marktaandeel van Stern bijgedragen aan de ommekeer.

"De margeontwikkeling en de effecten van de kostenbesparingen geven aanleiding te verwachten dat ook het vierde kwartaal met een duidelijk positief resultaat zal worden afgesloten", aldus Stern.

De nettowinst kwam uit op EUR1,6 miljoen, tegen een verlies van EUR4,3 miljoen een jaar geleden, toen bijzondere lasten voor herstructureringen en belasting werden genomen. Geschoond voor deze lasten, die zich in het derde kwartaal van 2013 niet hebben voorgedaan, is het bedrijfsresultaat met EUR2,4 miljoen verbeterd.

De netto-omzet steeg in de periode met 2,7% tot EUR209,4 miljoen van EUR203,8 miljoen, vooral als gevolg van een duidelijke toename in de verkoop van nieuwe auto's, mede dankzij een hoge gemiddelde verkoopprijs per auto. "Vooral duurdere modellen met een fiscaal gunstige bijtelling zijn zeer in trek", aldus het bedrijf.

Het aandeel is woensdag gesloten op EUR14,80.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; ellen.proper@wsj.com


4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 jan 2023 17:08
Koers 2,810
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 1.024
Volume gisteren 125

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront