Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Binck Terug naar discussie overzicht

Winstdaling BinckBank voorzien - Preview

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 oktober 2013 14:29
    Winstdaling BinckBank voorzien - Preview


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Online-broker BinckBank (BINCK.AE) zal volgende week maandag een 6% lagere winst over het derde kwartaal rapporteren, door lagere rentebaten. Dat is de gemiddelde verwachting van acht analisten, samengesteld door de online-broker zelf. Zij rekenen op EUR4,1 miljoen nettowinst, tegen EUR4,4 miljoen een jaar eerder. De omzet is met EUR37,5 miljoen stabiel op jaarbasis, met hogere provisiebaten (+6%) en lagere rentebaten (-16%). Het aantal transacties bij de retailbrokerage wordt met 1,85 miljoen duidelijk lager ingeschat dan in het tweede kwartaal. Analisten vragen zich af of de instroom bij vermogensbeheerder Alex sterk blijft en of er een performance fee te verwachten valt. Punten van zorg zijn de zware concurrentie in Frankrijk en het nieuwe retailplatform DEGIRO in Nederland. ING-analist Albert Ploegh is benieuwd hoe BinckBank omgaat met een recent AFM-verbod op beleggingsproducten met een grote hefboom. Dat kan een impact hebben op de turbo's en sprinter-producten die de broker aan het ontwikkelen is. BinckBank publiceert de kwartaalcijfers maandag voorbeurs. Het aandeel noteert donderdag rond 14.10 uur 0,3% lager op EUR6,80 in een licht lagere Midkap-index. (AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 17 oktober 2013 17:13
    Vooruitblik: 'Winst BinckBank daalt'

    Gepubliceerd op 17 okt 2013 om 16:57 | Views: 84

    Binck 16:51

    EUR 6,78-0,05(-0,76%)

    AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft zijn winst in het derde kwartaal zien dalen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de kwartaalresultaten die de onlinebroker maandagochtend publiceert.

    Analisten verwachten gemiddeld een nettowinst van 4,1 miljoen euro. Vorig jaar hield BinckBank in het derde kwartaal onder de streep nog 4,4 miljoen euro over. De aangepaste nettowinst zakte naar verwachting van 12,1 miljoen euro naar 10,7 miljoen euro. De aangepaste nettowinst per aandeel ging naar schatting met 2 eurocent achteruit tot 0,15 euro.

    BinckBank gaf in juli aan in de tweede helft van het jaar met nieuwe producten en diensten te komen om de afschaffing van provisies, vanaf 1 januari volgend jaar, te compenseren. Het provisieverbod drukt de opbrengsten volgens BinckBank met 7 tot 8 miljoen euro. Het bedrijf gaf op dat moment geen concrete outlook voor de rest van het jaar.
  3. [verwijderd] 17 oktober 2013 21:20
    Zou mij erg tegenvallen als er slechts 15 ct per aandeel is verdiend, 1e kwartaal 13 ct (mede als gevolg van voorzieningen), 2e kwartaal 18 ct, ik schat zelf, dat de winst in 3e kwartaal minimaal 18 ct zal bedragen, we zullen zien maandag
  4. [verwijderd] 19 oktober 2013 01:58
    Valt me nog mee als deze verwachting uitkomt. Geen eenmalige lasten van miljoenen meer? Geen lijken in de kast? waarom komt er geen nieuw product of een reactie op DEGIRO. Hoor je allemaal niks meer over. Ook niet over de miljoenenclaim. Berichten duiden echter niet op veel goeds. Hopelijk wel nog een lichtpuntje te melden misschien maar ik verwacht dat niet.
  5. [verwijderd] 19 oktober 2013 14:57
    ik heb vrijdag puts november Binck aangeschaft .. laatste tijd redelijk wat negatieve berichten. Gokje zien wel wat het wordt maandagochtend.
  6. [verwijderd] 20 oktober 2013 11:46
    quote:

    HR1976 schreef op 19 oktober 2013 14:57:

    ik heb vrijdag puts november Binck aangeschaft .. laatste tijd redelijk wat negatieve berichten. Gokje zien wel wat het wordt maandagochtend.
    Interessant gokje!
    Ik heb n poosje geleden mn binck aandelen verkocht, en ben bovendien voor een flink deel al overgestapt naarDEGIRO met zijn uiterst aantrekkelijke handelstarieven. Die prijzen bij de Giro,dat is een verademing!
    Binck gaat zeker last krijgen van deGiro.

    Succes voor alle binckdiehards


  7. [verwijderd] 20 oktober 2013 13:45
    quote:

    Edwin T schreef op 20 oktober 2013 11:49:

    En hoe zit het als de giro failliet gaat, ben je dan net zo beschermd als dat je bij binck bent?
    Te veel concurrentie op het moment voor Binckbank. Ook de hefboomproducten moeten ze iets op verzinnen anders lopen ze veel inkomsten mis! Dan nog de claim van een aantal klanten van binckbank ... al met al meer negatieve berichten dan positieve berichten.Technische analyse Quote Web Binckbank, start volgen downtrend de komende periode .... Dan dagelijks reclame op de tv en radio moet ook bakken met geld kosten ... en die moet je wel eerst verdienen lijkt mij ... maar we zien het morgenvroeg wel ... suc6!
  8. [verwijderd] 20 oktober 2013 13:48
    quote:

    Edwin T schreef op 20 oktober 2013 11:49:

    En hoe zit het als de giro failliet gaat, ben je dan net zo beschermd als dat je bij binck bent?
    Net ff opgezocht:

    4. U BELEGT VEILIG & VERTROUWD

    DEGIRO is al jarenlang een betrouwbare partner voor professionele beleggers in Nederland. Via onze infrastructuur verwerken wij jaarlijks al miljarden aan transacties. Onze technologie voldoet volledig aan de bancaire normen. DEGIRO staat hiervoor onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In tegenstelling tot een bancaire omgeving hoeft u zich bij DEGIRO echter geen zorgen te maken over onze kredietwaardigheid.
  9. MartijnN1932 21 oktober 2013 07:39
    quote:

    Jan Pal schreef op 20 oktober 2013 11:46:

    [...]

    Interessant gokje!
    Ik heb n poosje geleden mn binck aandelen verkocht, en ben bovendien voor een flink deel al overgestapt naarDEGIRO met zijn uiterst aantrekkelijke handelstarieven. Die prijzen bij de Giro,dat is een verademing!
    Binck gaat zeker last krijgen van deGiro.

    Succes voor alle binckdiehards



    Veel plezier bij die criminelen ik hoop dat je, je cash niet kwijtraakt in hun investeringsfonds

    Je geld komt namelijk niet op een rekening maar wordt in hun fonds belegd.
    ze mogen immers niet acteren als een bank.

    dus je cash is nooit veilig ook niet tot 100.000
  10. [verwijderd] 21 oktober 2013 08:18
    quote:

    bloemanjer schreef op 21 oktober 2013 08:07:

    de resultaten die zojuist gepresenteerd zijn doen mij zeggen dat de koers vandaag een flinke stijging tegemoet kan zien
    slot 7.50
    Gebaseerd op? Ik verwacht eerder een (kleine) koersdaling: het enig positieve is de toename van het aantal transacties, maar dat is al ingeprijsd in dit beursklimaat. Slecht is de kostenontwikkeling. Slecht is dat er nog geen nieuwe producten in zicht zijn in 2013. Matig is de outlook van de CEO. Ik heb geen positie in Binck momenteel, maar koop misschien igv eventuele koersdaling, meer op technische gronden en eventuele overname tzt. Heb geen klachten over Binck als broker verder.
  11. [verwijderd] 21 oktober 2013 08:43
    17% meer provisie, geen kostenbesparing meer aanbieders in de markt.
    wanneer komt dan dat ze nog gaan uitblinken, als ze zo doorgaan zijn ze te log te duur te traag
  12. forum rang 10 voda 21 oktober 2013 16:15
    BinckBank conform verwachting, Alex sterk - Market Talk


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De winst van BinckBank (BINCK.AE) in het derde kwartaal is conform de verwachtingen, stelt analist Albert Ploegh van ING. Tegenover een meevallende omzet stonden hogere kosten door investeringen in Alex en regelgeving en een groter verlies op de deelnemingen in Befrank en TOM. Vermogensbeheerder Alex presteerde opnieuw sterk met een instroom van EUR0,2 miljard. Ploegh verwacht tenminste EUR15 miljoen performance fees voor Alex in het vierde kwartaal. In het derde kwartaal was dit met EUR3,6 miljoen al ruim het dubbele van een jaar eerder. De vraag is nog of de verkoop van eigen turbo's en sprinters de kapitaalpositie gaat beinvloeden, meldt Ploegh. Terwijl het provisiebod al in 2014 ingaat, dragen de nieuwe hefboomproducten pas een jaar later aan de winst bij, wat later lijkt dan de markt had verwacht, stelt Ploegh. BinckBank verdient zo'n EUR6 miljoen per jaar aan fees op hefboomproducten. ING heeft een hold-advies en koersdoel van EUR7,50. Het aandeel BinckBank noteert maandag rond 12.35 uur 0,1% lager op EUR6,76. De Midkap-indx stijgt 0,5%. (AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  13. forum rang 10 voda 21 oktober 2013 16:16
    Correctie van BinckBank-verhaal


    In het verhaal 'UPDATE: BinckBank ziet provisies en beheerd vermogen stijgen' staat onjuist dat de bank zijn nieuwe hefboomproducten in de eerste helft van vorig jaar op de markt verwacht te brengen. Dit moet zijn de eerste helft van volgend jaar.


    AMSTERDAM (Dow Jones)--BinckBank (BINCK.AE) heeft ondanks stijgende kosten en een licht lagere winst een positief derde kwartaal geboekt, stelt bestuursvoorzitter Koen Beentjes maandag, met hogere provisies en wederom sterke groei bij Alex Vermogensbeheer.

    De ontwikkeling van eigen hefboomproducten vordert naar wens, maar de bank dreigt achterop schema te raken met het outsourcing-onderdeel Professional Services, dat op termijn moet bijdragen aan stabiele inkomsten.

    De provisie-inkomsten vielen zo'n EUR2,5 miljoen hoger uit dan analisten gemiddeld verwachtten, met EUR40 miljoen. Beinvloed door een positief marktsentiment namen beleggers in Nederland meer risico, deden ze meer transacties en legden meer orders in per transactie. Ook belegden ze meer met krediet van de bank, waardoor de rentebaten verbeterden, zegt Beentjes in een toelichting op de cijfers.

    In de andere landen, Belgie, Frankrijk en Italie, vertoonden de ontwikkelingen een gemengd beeld, meldt BinckBank.

    De vermogensbeheerder Alex bleef sterk groeien in het zomerkwartaal. "Blijkbaar heeft men tijdens de vakantie toch nog een uurtje de tijd gevonden om naar de financien te kijken", zegt Beentjes.

    In vier kwartalen is het beheerde vermogen ruim verdubbeld tot ruim EUR1,8 miljard. Deze instroom kan aanhouden zolang de spaarrente bij de grote Nederlandse banken laag blijft, denkt Beentjes.

    Van de spaarrente van zo'n 1,7% die men nu krijgt, gaat 1,2% naar de belastingdienst. Inclusief inflatie van zo'n 3% betekent dit een negatief rendement van 2,5% per jaar. Dat tikt na tien jaar behoorlijk aan, stelt Beentjes, en dat verklaart weer waarom particulieren manieren zoeken om hun spaargeld te beleggen, bijvoorbeeld bij Alex.

    Analisten reageren gematigd positief op de kwartaalcijfers. Volgens Lemer Salah van SNS Securities zijn de onderliggende resultaten zeer goed, ondanks een licht tegenvallend winstcijfer. Rabobank-analist Cor Kluis spreekt van een meevallende omzet maar ook hogere kosten. Het aandeel BinckBank noteert maandag rond 11.05 uur 0,3% hoger op EUR6,79 in een 0,4% hogere Midkap-index.

    De overige operationele kosten stegen in de eerste negen maanden van het jaar snel met EUR11,1 miljoen, tot EUR38,5 miljoen. Daarvan komt EUR3,6 miljoen door hogere advies-, IT- en ontwikkelingskosten om te voldoen aan de "radicaal gewijzigde en steeds complexere wet- en regelgeving". BinckBank voorziet hierdoor structureel hogere kosten, onder andere omdat de IT-systemen vaak worden ingehuurd van derden.

    Inhuren van expertise doet BinckBank ook bij de ontwikkeling van eigen hefboomproducten. De bank wil samenwerken met een bank die ervaring heeft met dit soort producten. Dit hoeft niet RBS of ING te zijn, maar kan ook een aanbieder uit elders in Europa zijn. Om het provisieverbod te omzeilen, wordt BinckBank zelf de uitgevende instelling, in plaats van de distributeur.

    Beentjes verwacht de hefboomproducten in de eerste helft van volgend jaar op de markt te kunnen brengen. Voor het eerste jaar is er nog geen positief resultaat te verwachten, omdat klanten aan de producten moeten wennen en omdat de inkomsten zullen opgaan aan marketingkosten. Vanaf 2015 moeten de nieuwe producten de huidige EUR5 miljoen aan 'kickback fees' op hefboomproducten te vervangen.

    Bij het outsourcing-onderdeel Professional Services dreigt BinckBank achterop te raken bij zijn doelstelling voor 2015, onder andere omdat Friesland Bank als klant wegviel na de overname door Rabobank. "Dit jaar hebben we dat voor het eerst niet het doel van twee nieuwe klanten per jaar gehaald. De gesprekken duren langer dan we dachten", zegt Beentjes.

    De topman sluit niet uit dat de doelstelling van acht nieuwe klanten voor het einde van 2015 "een jaar of twee" vertraging oploopt. De impact van die tegenvaller is op korte termijn niet zo groot, verwacht Beentjes. Op de lange termijn is het wel belangrijk voor het opbouwen van een stabiele inkomstenbasis. Overigens is BinckBank nog "absoluut marktleider" in deze markt, volgens Beentjes.

    Naar aanleiding van de komst van een nieuwe prijsvechter op de Nederlandse markt voor retailbeleggers, Degiro genaamd, zegt Beentjes dat BinckBank "heel anders" is dan deze partij. "Wij bieden een compleet product, hebben een bankvergunning, zijn transparant en investeren veel in compliance", zegt de topman. De suggestie van een analist dat BinckBank zelf ook een goedkoper product zou kunnen leveren valt niet in vruchtbare bodem. "Een interessant idee, maar dat zullen we voorlopig niet gaan doen."

    De bank heeft nog geen 'miljoenenclaim' ontvangen van beleggers die gedupeerd zouden zijn door een malafide vermogensbeheerder die hun geld via BinckBank belegde, zei Beentjes. Hij verwees naar een eerdere persverklaring waarin de bank zei zich te hebben gehouden aan zijn eigen strikte toezichtseisen. Beentjes benadrukte dat er geen enkel verband bestaat met het ontslag van een aantal BinckBank-medewerkers vorig jaar, zoals in de media is gesuggereerd.


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  14. forum rang 10 voda 21 oktober 2013 16:21
    BinckBank onderliggend sterk in Nederland - Market Talk


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De cijfers van BinckBank (BINCK.AE) over het derde kwartaal zijn in lijn met de verwachtingen, stelt analist Lemer Salah van SNS Securities. De nettowinst viel iets tegen, maar de onderliggende ontwikkelingen waren veel beter dan verwacht, vooral door hogere provisies in Nederland. De analist voorziet verdere verbetering in het vierde kwartaal, ten opzichte van een jaar eerder. SNS heeft een hold-advies en koersdoel van EUR7,20. Het aandeel noteert maandag rond 09.15 uur 0,3% lager op EUR6,75 in een vlakke Midkap-index.(AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  15. forum rang 10 voda 21 oktober 2013 16:21
    BinckBank omzet sterk, maar kosten ook hoger - Market Talk


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De inkomsten uit rentes en provisies van BinckBank (BINCK.AE) waren hoger dan verwacht in het derde kwartaal, stelt analist Cor Kluis van Rabobank, wat echter deels werd tenietgedaan door hogere kosten. Hierdoor was de winst marginaal beter dan verwacht: EUR0,15 per aandeel waar de analist op EUR0,14 rekende. De rentebaten waren beter dan verwacht door meer beleggingskrediet en lagere spaarrente, de provisie-inkomsten profiteerden van een meevallend aantal retailtransacties, meer provisie per transactie en een meevallende beheersfee bij Alex. De hogere kosten hingen samen met investeringen in regelgeving (Compliance). De instroom bij Alex was hoger dan verwacht. Rabobank heeft een buy-advies en koersdoel van EUR0,14. Het aandeel BinckBank noteert maandag rond 9.10 uur 0,15% hoger op EUR6,78 in een vlakke Midkapindex. (AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.273
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.055
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.717
Aedifica 2 844
Aegon 3.257 320.409
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.802
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.900
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.396
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.526
Allfunds Group 3 1.239
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.564
AMG 965 126.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.205
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.786
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.193
Aroundtown SA 1 189
Arrowhead Research 5 9.316
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.789
ASML 1.762 77.871
ASR Nederland 18 4.165
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.818
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.683

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht