December 2014

53 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
G 60.
0
Jan Plas mag zijn belang dan wel verkleind hebben maar de grote blokken
in de laat zijn nog onverminderd aanwezig .
RT2014
0
quote:

williedevil schreef op 22 december 2014 13:09:


Ongoing business staat als een huis,dat is waar. De nieuwe projekten in Amerika en China waar steeds sprake van is staan voor wat mij betreft niet als een huis, Je hoort er nauwelijks iets over, en als je er iets over hoort is het uitstel en/of aanloopproblemen. Wat levert de synergie met Kuhnke tot nu toe op?? Het paste allemaal zo mooi bij elkaar, ik bestrijdt dat niet, in potentie is er natuurlijk veel mogelijk, maar gebeurt het ook??? Tot nog toe zie ik niet erg veel ontwikkelingen, terwijl de markt waarin geopereerd wordt toch bepaald niet ongunstig genoemd kan worden??


Je moet de financiële verslaglegging over de afgelopen 2 jaren maar eens goed doorlezen. Daar staat genoeg interessante info over jouw punten in. Bij gebreke aan goede analistenrapporten moet je zelf je huiswerk doen.
BRGRS
0
Als Jan Plas zijn belang gehalveerd heeft, en de koers blijft op dit niveau liggen.. geen slecht teken toch?
RW1984
0
Jan plas is volgens mij gewoon zijn smallcap belangen aan het afbouwen. En met zulke posities moet je daar op tijd mee beginnen en misschien is hij nog niet klaar. Bij acomo, dar ook genoemd wordt was er recent ook wat verkoopdruk.
williedevil
0
ik vind het altijd een tikkeltje vreemd als je over een bedrijf en/of daarbijhehorend persoon niets op internet kunt vinden, dan rinkelen bij mij belletjes.... blijft toch een vreemde zaak om op deze manier van je aandelen af te (moeten??) komen!!! Overigens doet ie als koper van aandelen wel een op eentjes met Delta LLoyd bij Batenburg.
G 60.
0
Het is gewoon vreemd Kendrion staat bij alle analisten al jaren op kopen .
Ze vinden het allemaal een groeiparel met stijgende winst , omzet
en goede vooruitzichten en toch wil de koers maar niet naar boven
en blijft Kendrion een relatief onbekend aandeel voor de particuliere
beleger .

Opus135
0
quote:

williedevil schreef op 1 december 2014 11:49:


Nieuw draadje, voor het overzicht...

Kendrion draait niet goed, althans het aandeel doet niet wat ervan verwacht mag worden. Oorzaak ... waaarschijnlijk een grootaandeelhouder die aan het afbouwen is , Jan Plas, Menor Investment???

etcJan Plas dus, goed gezien.

Dit geeft uiteraard grote verkoopdruk.

Even rekenen. Ruim 13 mio aandelen. Plas had er dus 650.000 en heeft er nog 350.000. In 6 maanden 300.000 stuks verkocht, dit is 11.500 per week. Tegen een koers van € 22,00 is dat elke week € 253.000,00.

Waarom Plas niet buiten de beurs over kan dragen aan zittende aandeelhouder(s)? Misschien biedt men te laag, bijvoorbeeld € 20,00, zou toch 6 ton kunnen schelen op het thans verkochte pakket bij een gemiddelde verkoopprijs van € 22,00. Kennelijk ook geen belangstelling van nieuwe partijen om pakket van Plas over te nemen? Kennelijk ook niet het idee dat de koers weer terug omhoog gaat naar € 26,00 en naar de nog hogere koersdoelen? Of moet Plas noodgedwongen verkopen, vandaar ook dat hij van mede-groot-aandeelhouders geen goede prijs kan bedingen?

Als investeerder zegt deze partij (Plas) ook mij trouwens niks. Zo te zien bouwt-ie nog verder af: wellicht een indicatie dat de komende maanden geen koerssprong te verwachten is, zelfs bij weer een uitstekend 4e kwartaal?

Vooralsnog richt ik me maar op de prima fundamentals. Hopelijk wordt snel duidelijk wie als nieuwe CEO wordt voorgesteld en zal dit een goede bestuurder blijken te zijn.
RW1984
0
Als je bij de grootaandeelhouders kijkt dan zitten er best wel wat partijen al vanaf 2009-2010 in. En dit jaar mag het aandeel dan niet veel gebracht hebben qua koersontwikkelingen, maar de afgelopen jaren wel. Als ik even gauw naar de grafiek kijk zitten meerdere grootaandeelhouders er voor een tientje per aandeel in. Dat is een mooie winst en de huidige bullmarkt duurt al even en als grootaandeelhouder kun je niet in 1 dag uit een smallcap stappen. Als de bullmarkt eindigt en zij hebben nog posities dan zitten ze vast. Van Jan Plas hebben we dit jaar ook verkleinde belangen gezien in Acomo en Brill, ook geen slecht presterende bedrijven, maar wel slecht verhandelbaar voor een grootaandeelhouder in een correctie.
Barbier
0
INGOLSTADT (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Audi investeert de komende vijf jaar in totaal 24 miljard euro in nieuwe modellen, technologie en uitbreiding van de productie. Dat is 2 miljard euro meer dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Bijna 17 miljard euro van het totale investeringsbedrag wordt gereserveerd voor de ontwikkeling van nieuwe modellen, meldde de autofabrikant zaterdag. Audi is van plan het aantal modellen uit te breiden van vijftig naar zestig in 2020.

,,Wij gaan flink investeren in innovatie op het gebied van elektrisch rijden, de toepassing van consumentenelektronica en lichtgewicht constructies'', zei topman Rupert Stadler in een verklaring.

Audi, onderdeel van Volkswagen, wil aan het eind van dit decennium wereldwijd de bestverkopende autoproducent zijn van luxe auto's.
conradus
0
Nu grootaandeelhouder Van Der Plas S.A. nog aan het verkopen is heeft dat een drukkende werking op de koers. We kunnen dus nog relatief goedkoop inkopen.
RW1984
0
quote:

conradus schreef op 29 december 2014 13:54:


Nu grootaandeelhouder Van Der Plas S.A. nog aan het verkopen is heeft dat een drukkende werking op de koers. We kunnen dus nog relatief goedkoop inkopen.

Ik ben wel een keer uitgekocht, anders raakt mijn portfolio uit balans. Ik ga nu wachten en als het moet eindeloos wachten.
Opus135
0
Diepe zakken zijn dan nodig. ABC-tje voor grootaandeelhouders om mee te doen, zou ik denken. Leuke inkoopprijs, waarna verkoopdruk Plas weg is en de koers kan uitbreken. Maar wellicht bemoeit men zich niet met deze "peanuts"/korte termijn. Of we zijn te positief over de Kendrion-toekomst. Voor Q4 reken ik toch weer op zeer mooie cijfers, omdat Q3 ook al (te) voorzichtig was ingeschat en de Duitse economie toch beter stand houdt dan een tijd geleden gevreesd.

Plas vermindert belangen in meerdere kleine fondsen vrij structureel, zoals hiervoor al door anderen beschreven. Een specifieke anticipatie op negatief nieuws lijkt me dus niet aan de orde. Geruststellend, tot onverhoopt en onverwacht anders mocht blijken. Uitgesloten mag ook nog niet worden geacht dat Plas de verkoopkraan in januari (een nieuw beleggingsjaar) dicht gaat draaien, liefst definitief, maar ook tijdelijk kan.
53 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 17:35
Koers 10,200
Verschil +0,140 (+1,39%)
Hoog 10,800
Laag 10,180
Volume 46.588
Volume gemiddeld 21.562
Volume gisteren 37.433

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group