ageas-juli 2016

9 Posts
zilvermeeuw
0
Er zijn gekkere dingen gebeurt jeliazkov...

Postnl ging niet onder €3,50...
Ook voor KPN had ik een order voor staan in die week dat Postnl verliep.
Ook hier nipt te laag ingezet.

Ook die zijn weer bijna te koop voor mijn gemiste aankoop.

Voor nu laat ik eea even uitrazen.
Duitsland laat de ecb volkswagenobligaties kopen...
(zouden zij zelf al ook blut zijn :o))
Italië....

En verder een hartelijke groet,


PaulRD
0
Het is erg rustig op dit forum. Ondertussen een behoorlijke exposure opgebouwd in dit aandeel, nog even dan krijg ik een aanbod om in de RVB zitting te gaan nemen.
De klap van de Brexit is door de markt gemiddeld genomen weer volledig hersteld maar Ageas zeker nog niet.
Als je naar de koersontwikkeling kijkt gedurende de dag dan wil dit aandeel wel omhoog maar wordt dan iedere keer weer tegen gewerkt met behoorlijke verkooporders. Ik kan nergens een overzicht vinden van mogelijke shorters in dit aandeel.
Technische analyse geeft een downtread aan terwijl de fundamentele analyse een behoorlijke uptrend laat zien.
Half jaarcijfers komen op 10 augustus, ik verwacht dat deze gewoon goed zijn. Het aandeel moet weer snel boven de steunlijnen van 32 en 34 euro komen. Intrinsieke waarde van het aandeel is ruim 52 euro en het gemiddelde koersdoel ligt op 38 euro. Wat houdt een gestage stijging van dit aandeel tegen?
Jeliazkov
0
jantr
0
De koers staat nu zeer laag. Ik wou dat ik nu wat meer cash ter beschikking had want ik zou dan zeker aankopen. Al was het alleen al om te middelen vanwege mijn "oude" verliezen.
Helaas heb ik een half jaar geleden niet verkocht toen Ageas boven de 40 stond. De koers bereikte net niet het koersdoel dat ik minimaal in gedachte had. Maar ja, als je alles wist, was ik al lang miljonair. En dat is (voorlopig) nog niet zo.
We zullen weer even geduld moeten hebben, maar voor het eind van het jaar zitten we weer boven de 40. De beurs is en blijft onvoorspelbaar. Alleen we moeten nog leren timen en niet te veel willen.
Prop.
0
Rente is slecht voor banken, maar ageas is toch een verzekeringsbedrijf? Hebben zij dan last van rente of is dit juist een voordeel omdat ze goedkoop de schulden kunnen omzetten?
Jeliazkov
0
quote:

Prop. schreef op 16 juli 2016 10:08:


Rente is slecht voor banken, maar ageas is toch een verzekeringsbedrijf? Hebben zij dan last van rente of is dit juist een voordeel omdat ze goedkoop de schulden kunnen omzetten?


Over het algemeen: een hogere rente is gunstig voor verzekeringsbedrijven. Verzekeringsbedrijf maakt winst op de tijd tussen ontvangen en uitgeven van gelden van hun klanten.
Die zijn er allerlei constructies voor een verzekeringsbedrijf om zich te beschermen tegen lage rentestanden. Ageas heeft dit gedaan, naar wat ik begrepen heb, dus schade lijkt te overzien.
FORT1944
0
@PAUL RD , de dagelijkse aankoop van eigen aandelen ondersteunen de koers op dit
ogenblik , wie de verkopers zijn weet niemand want daarover zijn geen meldingen .
AGEAS is een aandeel dat ruim verspreid is onder het grote publiek en volgt gewoon de andere verzekeraars met hun koers bewegingen .
Prop.
0
Let maar op wat er eind Augustus gaat gebeuren met dit aandeel. Dan is het einde aandeel inkoopprogramma.

Ageas heeft nu als doel om de waarde van het aandeel zo laag mogelijk te houden. Dan kunnen ze zelf nl. Goedkoop inkopen.

Als het voorbij is willen ze dat het omhoog gaat want dan hebben ze heel goedkoop ingekocht!
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:37
Koers 36,680
Verschil +1,580 (+4,50%)
Hoog 36,680
Laag 35,610
Volume 924.163
Volume gemiddeld 1.027.049
Volume gisteren 946.886

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group