Fagron « Terug naar discussie overzicht

Fagron, 2de kwartaal 2017

196 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Denet
0
Ik heb het gevoel dat de kwartaalcijfers wel eens kunnen tegenvallen gezien het koersverloop van de afgelopen week
Atlas
0
Daling door gebrek aan nieuws? Gebrek aan nieuws over de opstart van de nieuwe fabriek in de US (was dat trouwens niet voor maart beloofd)? Angst voor de kwartaalcijfers? Enfin, wat goed nieuws zou welkom zijn om de koers wat te ondersteunen!
Denet
0
Urbi et Orbi
0
ach we horen altijd bij de grootste stijgers en de grootste daler. De verkoopblokken zijn klein dus we kunnen net zo hard weer omhoog. Beejte nieuws is wel welkom overigens ja
Goldcity
0
quote:

Atlas schreef op 4 april 2017 12:20:

Daling door gebrek aan nieuws? Gebrek aan nieuws over de opstart van de nieuwe fabriek in de US (was dat trouwens niet voor maart beloofd)? Angst voor de kwartaalcijfers? Enfin, wat goed nieuws zou welkom zijn om de koers wat te ondersteunen!
Ik kan niet vinden dat de nieuwe fabriek reeds operationeel zou zijn. Bedoeling was inderdaad maart. Ik denk dat de recente koersexplosie tot bijna 13 het gevolg was van de BlackRock squeeze. Dat zij de boel niet meer shorten (iig niet tot boven de threshold) geeft mij vertrouwen dat we de weg omhoog spoedig gaan hervatten.
Urbi et Orbi
0
in de bied staan er nog ruim 42000 voor 11.695 nu. Dat is toch redelijk opvallend. Morgen mooi in het groen
Luke666
0
Stond nog een hoge bied.. die later weg was.. strange day... Morgen weer een nieuwe dag.. Groen is mijn favoriete kleur !!!
Denet
0
De trend is nog steeds naar boven gericht.

Fagron ondergaat een consolidatie.
De trend van Fagron blijft ondanks de huidige consolidatiefase nog steeds opwaarts gericht. De hogere bodems wijzen nog steeds op aanhoudende vraag. De steun ligt rond 11,26 (gevormd op 23 maart). Slaagt Fagron erin om boven de laatste top te breken, dan kan de stijgende trend weer worden hervat en komt er ruimte vrij voor verdere koersstijging. Weerstand hanteren we op 18,92
Urbi et Orbi
0
vind het maar een zwaar tegenvallende dag tot nu toe. Paar keer groen maar nu dik rood
[verwijderd]
0
Vanaf 3 april zit shorter Systematica er in met 0,51%.

Dan weten we in ieder geval waar het gesodemieter vandaan komt.
Urbi et Orbi
0
Jacobus kun jij mij nou eens in jip en Janneke taal uitleggen wat dat nu op dit moment precies inhoudt.
[verwijderd]
1
quote:

Urbi et Orbi schreef op 5 april 2017 18:21:

Jacobus kun jij mij nou eens in jip en Janneke taal uitleggen wat dat nu op dit moment precies inhoudt.
Ik vermoed dat ze vanaf 20 maart zijn begonnen met aanschaf, dus met het verkopen van de door hun geleende aandelen ergens tussen €12,05 en €12,99.

Vorige week vrijdag zijn ze de 0,5% grens over gegaan en voor ons zichtbaar geworden.

Ze hebben in totaliteit ca. 370.000 aandelen geleend die ze natuurlijk voor een lagere koers proberen terug te kopen, oftewel te coveren.

Shorters hebben naast hun shortpositie ook een kleine longpositie waardoor ze steeds kleine aantallen kunnen dumpen in de hoop dat anderen volgen en zodoende de koers naar beneden wordt gedrukt.

Dit gesodemieter is goed te volgen omdat er vaak met hetzelfde kleine volume wordt gewerkt.

Grote financiële instellingen hebben veel meer inzicht in alle bewegingen dan wij particulieren en kunnen bv stoploss posities en alle shortposities zien, dus ook die onder de 0,5%.

Wij zien een bepaald aantal bied en laat posities, zij zien ze waarschijnlijk allemaal en kunnen zich hierdoor een beter beeld vormen t.a.v. de toekomstige koers, zowel short als long.

Dat wil niet zeggen dat zij de wijsheid in pacht hebben, ik heb in de afgelopen jaren bv menig shorter grote blunders zien maken.

Maar door hun, meestal tijdelijke gesodemieter, krijgen ze toch menig longer mee die hun aandelen verkopen.

Ik blijf naar het bedrijf kijken, naar hun prestaties en laat me in de regel niet intimideren door een shorter, ofschoon ik moet bekennen dat ik niet vrolijk van hun, in mijn ogen, achterbakse praktijken wordt. ;-)

Ik denk dat er in elke beursgenoteerde onderneming shorters aanwezig zijn, ze zijn alleen niet altijd zichtbaar voor ons vanwege de 0,5% meldingsgrens.

Onlangs plaatste de AFM abusievelijk een lijst met alle shortposities, dus ook met de posities onder 0,5%.

Ik meen me te herinneren dat ze in alle fondsen aanwezig waren.
Een forumlid heeft die lijst opgeslagen, ik weet echter niet meer wie het was. Misschien meldt hij zich nog en kan hij dit nakijken.

Succes.

Urbi et Orbi
1
Ok duidelijk. Het zijn inderdaad veel kleine brokjes die gedumpt worden. Die opleving van gistermiddag laat was dat dan bijvoorbeeld een poging om aandelen terug te kopen? Toen stonden er een kleine 40.000 in de bied?

Nogmaals top dat je de tijd hebt genomen om dit even uit te leggen
196 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 sep 2023 17:35
Koers 16,090
Verschil -0,060 (-0,37%)
Hoog 16,210
Laag 15,970
Volume 39.133
Volume gemiddeld 51.581
Volume gisteren 38.685

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront