Forum: Koffiekamer » Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ??? » Pagina: 1083 | Beursduivel.be

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

22.599 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 ... 1126 1127 1128 1129 1130 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Allemaal van harte gefeliciteerd met 6 december, de dag die inluidt dat we het de komende 25 dagen (mogelijk) niet over Zwarte Piet gaan hebben. En toen we vanochtend vroeg op de fiets naar onze oma togen om dat te vieren met graanjenever & bastognekoeken zei ze dat ze na al die jaren nu wel een keer een grotere wilde. Dikte maakt eigenlijk niet veel uit, maar lengte wel. Dus wij met de afmetingen van het nachtkastje in het achterhoofd op Google zoeken, kwamen we dit artikel van De Telebelg tegen dus dat zal ze dan wel bedoelen. "Veel Nederlanders halen dit jaar een grotere kerstboom in huis. Vooral de verkoop van bomen van ruim twee meter zit in de lift." Goed zo mensen, we laten ons verdomme niet meer zeggen dat klein of "gemiddeld" ook helemaal prima is - bovendien is 'gemiddeld' van de stam tot het puntje van de piek nooit helemaal gemiddeld maar net iets onder het gemiddelde. Groot groter grotesk, dat is wat we willen. Fijne kerst allemaal.
rationeel
0
Verdomme jongens, we waren bijna home free. Na de idiote(n)aanval op het KOZP-congres de auto van Mitchell Esajas deed bijna iedereen een stap achteruit. Want we hadden het naarste randje bereikt. Maar die memo is niet aangekomen in Den Haag, waar straattuig met uitheemse tongval een Sint en zijn Zwarte Pieten heeft belaagd in het Laakkwartier. "Wegwezen, broer. Geen racisme in Laak, broer. Wegwezen, kanker-Zwarte Piet." Volgens de bron ging het om "leden / voorstanders" van KOZP. "Leden" lijkt ons gelul, maar dat ze door Jerry Azijnfryer z'n strijd zijn geïnspireerd, is evident. (Zou-ie afstand nemen van deze klootzakjes? We F5'en.) En zo ligt er weer een steen op de maag van Sinterklaas. Voor nazorg, teneinde het naargeestige leed te compenseren met vermaak, verwijzen we maar naar de vrijdagpreek van Don Arturito de Almachtige.

Geen Stijl
hjs64
0
Opus135
0
Rutte heeft ook een verzameling reiskostenvergoedingen aangelegd voor kosten die hij helemaal niet heeft gemaakt. Houden natuurlijk!
voda
0
Bijklussend Kamerlid mag tienduizenden euro’s extra verdienen

Na de ophef over het wachtgeld van Klaas Dijkhoff doemt de vraag op: wat verdient een Tweede Kamerlid eigenlijk? Onze parlementariërs mogen flink bijklussen.

Peter Winterman 07-12-19, 06:01

In het kielzog van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff maakte VVD-Kamerlid Arne Weverling deze week bekend zijn wachtgeld stop te zetten. De ex-wethouder van Westland kreeg 10.000 euro per jaar bovenop zijn Kamerlidsalaris. Daar heeft hij recht op, omdat hij als wethouder van een grote gemeente meer verdiende dan nu.

Maar door af te zien het wachtgeld gaat VVD’er Weverling terug naar het basissalaris van een Tweede Kamerlid - dat officieel een ‘schadeloosstelling’ heet - van 8208,48 euro bruto per maand. Daar komt 8 procent vakantiegeld bij, net als een eindejaarsuitkering van 8,3 procent. Daarmee verdient Weverling zo’n 115.000 euro bruto per jaar. Maar daar blijft het niet bij.

Twee ton per jaar
Tweede Kamerlid Arne Weverling. © Frank Jansen

Net als ieder Tweede Kamerlid krijgt hij jaarlijks 2700 euro voor beroepskosten, een vaste reisvergoeding van 4900 euro voor werkbezoeken en ruim 7000 euro als potje voor arbeidsongeschiktheid. Dat staat nog los van de reiskosten voor woon-werkverkeer (een eerste klas-treinkaart óf een kilometervergoeding) plus een vergoeding voor een pied-à-terre in Den Haag die kan oplopen tot 24.000 euro per jaar.

Al met al kan een Kamerlid zo een kleine 2 ton per jaar ontvangen. Khadija Arib (PvdA), die voorzitter is van het parlement, krijgt 34 procent extra schadeloosstelling. Ook heeft zij een dienstauto met chauffeur. Fractievoorzitters, onder wie Dijkhoff, krijgen 1 procent opslag én 0,3 procent voor elk lid in hun fractie.

In vergelijking met parlementariërs in andere EU-landen zijn Tweede Kamerleden niet slecht af. Uit onderzoek in 2016 bleek dat Nederlandse volksvertegenwoordigers qua salaris in de Europese top-5 staan, samen hun Duitse, Britse, Oostenrijkse en Italiaanse collega’s.


Grens aan bijverdienste
Wie denkt dat Kamerleden het met hun werk altijd druk genoeg hebben, heeft het mis. De meeste parlementariërs hebben één of meerdere bijbaantjes. Vaak onbezoldigd, maar soms wordt er bijverdiend. Zo is VVD’er Weverling lid van de raad van advies van Weverling Groenprojekten BV in Monster: een klus waarvoor hij 3500 euro netto per jaar ontvangt. Daarnaast is hij bestuurder van een holding.

Ook ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers klust bij. Hij krijgt ruim 11.000 euro als lid van de raad van toezicht van de voormalige Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Er zit een grens aan de bijverdiensten van Kamerleden: de neveninkomsten mogen niet meer dan 14 procent van de schadeloosstelling zijn. Verdient een Kamerlid meer, dan wordt de helft daarvan ingehouden op zijn salaris.

‘Bepaald bestedingspatroon’
PVV’er Roy van Aalst verdient met verschillende bedrijfjes bijna 25.000 euro per jaar bij. Tom van der Lee (GroenLinks) was dit jaar formateur bij coalitieonderhandelingen in de provincie Groningen: daarvoor kreeg hij 300 euro aan VVV-bonnen, naast een hotel- en reiskostenvergoeding. En Isabelle Diks, ook van GroenLinks, heeft neveninkomsten uit een eigen B&B in Leeuwarden.

In die stad was Diks hiervoor wethouder. Ook zij deed onlangs afstand van haar wachtgeld. Dat gebeurde op aandringen van haar partij, na kritische vragen van de pers. Eerst wilde ze van inleveren niet weten. ,,Ik ben 8,5 jaar wethouder geweest, dan heb je een bepaald bestedingspatroon’’, zei Diks.

www.ad.nl/politiek/bijklussend-kamerl...
theo38
0
quote:

Plein777 schreef op 7 dec 2019 om 13:16:


Over 50 jaar is DENK de grootste partij in NL:

www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU


Met andere woorden over 50 jaar zijn we weer grot bewoners.
rationeel
0
Het zal niet lang meer duren, of een groot deel van de Nederlanders heeft door, hoe onze democratie verworden is tot een dictatuur, en dat zal niet langer als zoete koek gegeten worden.

Het zal niet de eerste keer in onze geschiedeis zijn dat het volk massaal in opstand komt.
Jorry
0
Dit stukje staat in het Ad vandaag over aanstaande boeren protest;

De 'boeren' waar kennelijk ook stalhouders onder vallen, moeten zich realiseren dat ze in Nederland geen bijzondere status hebben. Ze hebben hun trekkers en de daaraan verbonden terreur en ontlenen daar hun grote mond aan.

Ja, ze zitten in het verdomhoekje. Net als verplegers, onderwijzers, agenten, jongeren zonder woning en anderen die zuchten onder het wanbeleid van deze en vorige regeringen. Dat ze zich nu richten tegen die bevolking laat zien dat ze in 75 jaar niet veel hebben bijgeleerd. Flirten met de knokploegen in Duindorp roept een angstige analogie op met die vervloekte tijd. Zo'n 70 tot 80 procent van wat ze produceren is export. 800.000 kalveren worden geïmporteerd en kort daarop geëxporteerd zodat de boer de winst heeft en anderen de mest en de stank. Ik zou alle begrip voor de boeren kunnen hebben, maar denk nog altijd aan mijn moeders woorden: grof, inhalig en machtsbelust.

Ton Groenendijk, Pijnacker.
Jorry
0
Dit ook;

Mischa Bouwer, bestuurslid van Defense for Farmers en nertsenfokker in Laag Soeren, zegt dat de bevolking bij het volgende protest 'maar naar de boeren moet komen om hun spullen te halen, net als vroeger'.

Wat de hongerende bevolking met een net vergaste nerts moet is één vraag. De tweede vraag is wat die bevolking mee moet nemen om de boeren te gerieven. In de winter van 1945 raakte mijn toen 24-jarige moeder op haar tocht van Den Haag naar Drenthe haar tafelzilver, de inhoud van de linnenkast en bijna haar eerbaarheid kwijt. Er waren natuurlijk ook goede boeren. Maar de indruk die ze toen bij menige hongerlijder achterlieten was niet veel beter dan die van de bezetter. 'Grof, inhalig en machtsbelust', waren mijn moeders woorden. Die indruk wekken ze nu weer. Dat met name een nertsenfokker zich naar voren dringt, iemand die op industriële schaal dieren fokt met als doel geld te verdienen aan hun dood, doet weinig goed aan het beeld van de nobele landbouwer.

In de winter van 1945 raakte mijn toen 24-jarige moeder op haar tocht van Den Haag naar Drenthe haar tafelzil­ver, de inhoud van de linnenkast en bijna haar eerbaar­heid kwijt.
rationeel
0
Het zijn niet alleen de boeren, iedereen gaat geraakt worden door dit dictatoriale bewind.

Ga maar eens lezen in de klimaat draad.
hjs64
0
quote:

Plein777 schreef op 7 dec 2019 om 13:16:


Over 50 jaar is DENK de grootste partij in NL:

www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

Is in wezen gewoon uit te rekenen, moslims fokken door als konijnen, terwijl autochtone West Europeanen het steeds vaker onverantwoordelijk vinden om kinderen ter wereld te brengen, die hebben toch geen enkele toekomst. Dus ja, over zeg 100 jaar zal West Europa moslim gebied zijn, zal wel een lange termijn planning vanuit de islam zijn, staat me helemaal niet aan maar het is niet anders :(.
beurszeur
0
quote:

hjs64 schreef op 7 dec 2019 om 17:42:


[...]
Is in wezen gewoon uit te rekenen, moslims fokken door als konijnen, terwijl autochtone West Europeanen het steeds vaker onverantwoordelijk vinden om kinderen ter wereld te brengen, die hebben toch geen enkele toekomst. Dus ja, over zeg 100 jaar zal West Europa moslim gebied zijn, zal wel een lange termijn planning vanuit de islam zijn, staat me helemaal niet aan maar het is niet anders :(.


Dat heet democratie. Het zou nog erger zijn als PVV/FvD samen meer dan 75 zetels hebben. Echter is dit wel de enige manier om de christelijke onderdrukkers in het zadel te houden.
objectief
0
quote:

hjs64 schreef op 7 dec 2019 om 17:42:


[...]
Is in wezen gewoon uit te rekenen, moslims fokken door als konijnen, terwijl autochtone West Europeanen het steeds vaker onverantwoordelijk vinden om kinderen ter wereld te brengen, die hebben toch geen enkele toekomst.Schandalig om "fokken" te gebruiken; uit welk riool ben je gekomen.

Prietpraat; hier in de jaren 60 had je ook gezinnen met meer dan 10 kinderen. Kom zelf uit een gezin van 6 kinderen en naast ons 11 kinderen en een straat verderop 16 kinderen. Grote gezinnen zijn heel gewoon voor arme mensen;
rijke mensen daarentegen willen weinig kinderen anders moet hun erfgoed over teveel personen verdeeld worden. Het is zuiver een kwestie van poen.
hjs64
0
Ik denk persoonlijk dat er een ander scenario gaat plaatsvinden, namelijk een grootschalige burgeroorlog over heel West Europa, het conflict tussen de Westerse wereld en de Islam. Dat zal vroeg of laat toch uitgevochten moeten worden. Ach het zal mijn tijd wel duren.
whammy
0
quote:

objectief schreef op 7 dec 2019 om 17:55:


[...]

Schandalig om "fokken" te gebruiken; uit welk riool ben je gekomen.

Prietpraat; hier in de jaren 60 had je ook gezinnen met meer dan 10 kinderen. Kom zelf uit een gezin van 6 kinderen en naast ons 11 kinderen en een straat verderop 16 kinderen. Grote gezinnen zijn heel gewoon voor arme mensen;
rijke mensen daarentegen willen weinig kinderen anders moet hun erfgoed over teveel personen verdeeld worden. Het is zuiver een kwestie van poen.


Kinderen uit grote gezinnen zorgden voor inkomen en de zorg voor de ouders als deze niet meer voor zichzelf konden zorgen punt en de invloed van de "kerk"benoem ik nog maar niet.
hjs64
0
quote:

whammy schreef op 7 dec 2019 om 18:02:


[...]

Kinderen uit grote gezinnen zorgden voor inkomen en de zorg voor de ouders als deze niet meer voor zichzelf konden zorgen punt en de invloed van de "kerk"benoem ik nog maar niet.

Mee eens, en daar komt nog bij dat het vroeger niet ongebruikelijk was dat je de helft van je kinderen sowieso verloor.
beurszeur
0
Je kunt je afvragen of je niet veel gelukkiger wordt als je van kinds af aan bent geïndoctrineerd met de ideeën van de islam ipv de christelijke indoctrinatie.

De mensen die zichzelf opblazen zijn heel gelukkig dat hun beloning nabij is. christenen lijden ontzettend aan het eind van hun leven. Euthanasie mag niet.

Mij wordt euthanasie ontzegd als ik dement word. Misschien wordt het mij wel gegund als we door Denk worden geregeerd.
leek2018
0
quote:

hjs64 schreef op 7 dec 2019 om 17:59:


Ik denk persoonlijk dat er een ander scenario gaat plaatsvinden, namelijk een grootschalige burgeroorlog over heel West Europa, het conflict tussen de Westerse wereld en de Islam. Dat zal vroeg of laat toch uitgevochten moeten worden. Ach het zal mijn tijd wel duren.

Dat zal Poetin of zijn opvolgers nooit laten gebeuren.
En als jij daar zo bang voor bent, laat mij dan een staatje zien van de afgelopen jaren met Moslims versus niet-Moslims in West-Europa.
22.599 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 ... 1126 1127 1128 1129 1130 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 4.010,50 -5,21 -0,13% 12:43
BRX20-24h 4.009,86 -5,85 -0,15% 12:42
BEL 20 GR 11.314,80 -11,41 -0,10% 12:28
BEL Mid 6.127,51 -0,17 0,00% 12:28
AEX 610,10 -1,46 -0,24% 12:43
AMS25-24h 610,10 -1,46 -0,24% 12:42
Dutch15-index 16.725,58 -15,12 -0,09% 12:28
France40# 6.019,50 +8,52 +0,14% 12:42
Germany30^ 13.472,80 -42,95 -0,32% 12:42
Europe50^ 3.767,76 -2,03 -0,05% 12:42
Euro30-index 19.448,32 +8,20 +0,04% 12:28
Nasd100# 9.190,57 +1,99 +0,02% 12:42
Japan225# 23.827,49 -203,86 -0,85% 12:42
US30# 29.157,57 -36,03 -0,12% 12:42
Brent 61,57 -0,78 -1,25% 12:43
Gold World Spo... 1.554,27 -4,38 -0,28% 12:43
EUR/USD 1,1094 0,0000 +0,00% 12:43
US500# 3.319,65 -2,77 -0,08% 12:42
WTI 55,79 -0,87 -1,54% 12:43

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Colruyt 44,790 +0,440 +0,99% 12:23
Ageas 51,740 +0,400 +0,78% 12:23
Sofina 212,500 +1,000 +0,47% 12:18
Dalers Laatst +/- % tijd
arGEN-X 137,600 -2,200 -1,57% 12:21
Aperam 26,550 -0,280 -1,04% 12:21
Telenet Group 40,620 -0,320 -0,78% 12:22

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group