Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Cannabis aandelen

7.413 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 ... 367 368 369 370 371 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Rider
0
quote:

Osho schreef op 18 januari 2019 23:52:


youtu.be/DpZ9YmYUouo

Interessant interview. Geduld


Ik heb het ook gezien, ze zijn goed bezig bij Aurora.
Kopen en op de plank leggen, kan wel eens verdubbelen binnen de 2 jaar.
Zoals Cam het gezegd heeft het is een nieuwe markt en er is veel interesse.
Dit is geen hype. Dit bedrijf gaat binnenkort winstgevend zijn0
Bricksy
0
quote:

Osho schreef op 18 januari 2019 23:52:


youtu.be/DpZ9YmYUouo

Interessant interview. Geduld

You don't want to sell yourself cheap. Fantastische woorden!
kweetje
2
quote:

rider13 schreef op 19 januari 2019 00:31:


[...]

Ik heb het ook gezien, ze zijn goed bezig bij Aurora.
Kopen en op de plank leggen, kan wel eens verdubbelen binnen de 2 jaar.
Zoals Cam het gezegd heeft het is een nieuwe markt en er is veel interesse.
Dit is geen hype. Dit bedrijf gaat binnenkort winstgevend zijn0Ik vond ook dat ze goed bezig zijn na massa's lectuur verslonden te hebben maar mijn twijfels
nemen enigszins toe met de laatste ontwikkelingen. Schulden maken ok, maar overmoedig blijven deals sluiten met momenteel vaak overgeprijsde bedrijven lijkt mij toch gevaarlijk in een sector waar de winst marges zeker zullen dalen. Hebzucht en overmoed leiden tot verval.

Eens kritisch of nuanceren mag ook want er zijn altijd 2 kanten.

Wat doe je met dit waarschijnlijk eenzijdig artikel (naast de talloze positieve artikels )dat 16000 keer is gelezen en de shorters ongetwijfeld helpt.?
seekingalpha.com/article/4234149-auro...

In plaats van strategische partnerschappen aan te gaan en op zoek te gaan naar de verkoop van productiefaciliteiten tegen hoge prijzen, zet het bedrijf het pad verder van massale verdunning van aandeelhouders die uiteindelijk de aandelerswaarde doet dalen .

Een andere deal
Geen verrassing voor de markt, Aurora Cannabis begon het nieuwe jaar met een nieuwe deal. Het bedrijf besteedde C $ 175 miljoen aan een all-share transactie om Whistler Medical Marijuana te kopen.

De deal is interessant omdat Whistler meer nostalgie lijkt te hebben dan daadwerkelijke faciliteiten. Het persbericht bespreekt het bedrijf als een van Canada's oorspronkelijke tien erkende cannabisproducenten en het verkrijgen van de eerste biologische certificaat. De Chief Global Business Development Officer van Aurora leverde deze kleine goudklomp:

Bovendien heeft het bedrijf als enige cannabisproducent in het wereldberoemde vakantieoord Whistler, British Columbia, een breed merkbekendheid ontwikkeld, zowel in Canada als internationaal.

Als een bedrijf met een marktkapitalisatie van $ 7,0 miljard die zojuist een aankoop van MedReleaf van C $ 2,6 miljard heeft afgerond, moet men de wenkbrauwen fronsen over de noodzaak om een ??nieuwe aankoop te doen van een producent van een vakantieoord met beperkte productiefaciliteiten die slechts op 5.000 kg per jaar zijn gericht.

Vergeet niet dat Aurora Cannabis al een indrukwekkende line-up voor medische cannabis belichtte met de merken Aurora, CanniMed en MedReleaf. Een nichespeler lijkt iemand te zijn die zijn geld verliest of een grote premium prijs moet betalen om te verwerven.
Zoals gebruikelijk ontbeert de dealaankondiging in werkelijke aantallen. Blijkbaar is Whistler cashflow positief en genereert het 30% + EBITDA-marges, maar de omzetschaal is hier zeer relevant en afwezig.

Ervan uitgaande dat Aurora Cannabis 10x huidige verkoop voor Whistler betaalde, zou het bedrijf ongeveer C $ 17,5 miljoen aan jaaromzet genereren en ongeveer C $ 4,4 miljoen aan kwartaalinkomsten. De beursgenoteerde EBITDA-marges zouden ongeveer C $ 1,3 miljoen elk kwartaal genereren en meer dan C $ 5,2 miljoen per jaar.

Maar hier doen zich de problemen voor. Het bedrijf betaalde C $ 2,6 miljard voor MedReleaf dat ongeveer C $ 15,6 miljoen aan kwartaalinkomsten genereerde in het kwartaal waarin de deal werd gesloten. Aurora Cannabis betaalde in dat geval ongeveer 42x verkoopramingen.

Wat als Aurora Cannabis 20x verkoopschattingen betaalde om zich aan te passen voor het feit dat Whistler niet gepositioneerd was voor dezelfde groei als MedReleaf. In dit scenario zou Whistler een jaaromzet dichter bij C $ 8,8 miljoen en een kwartaalomzet van slechts C $ 2,2 miljoen hebben. EBITDA-niveaus zijn zelfs niet relevant voor deze inkomsten voor een bedrijf ter grootte van Aurora Cannabis.

Een goede vraag is waarom Whistler bereid was te verkopen en men zou kunnen voorstellen dat de waardering gewoon te goed was. De aandeelhouders van het bedrijf krijgen ongeveer 20 miljoen aandelen, maar er zijn veel risico's dat Aurora Cannabis waarde verliest van deze hoge niveaus tegen de tijd dat Whistler aandelen mag dumpen.

Het is duidelijk dat ze in Whistler geen waarde zien als een op zichzelf staand bedrijf, omdat hun resultaten niet relevant zijn voor Aurora Cannabis.

Zoals hierboven vermeld, is het ontbreken van transactiegegevens problematisch. Als Aurora Cannabis als een legitiem bedrijf wil worden gezien, moet het management meer financiële details verstrekken in persberichten.

Een goed voorbeeld zijn de kwartaalresultaten. Wanneer het bedrijf op 11 februari de laatste FQ2-nummers meldt, moet het management de volgende winst-en-verliesrekening voor het kwartaal opnemen in de feitelijke release. Deze versie van de winst-en verliesrekening verbergt de lelijke financiële gegevens niet in de opstartfase.

Het volledige artikel hier te vinden:https://seekingalpha.com/article/4234149-aurora-cannabis-animal-spirits

ton_h
0
HappynES
0
De meeste cannabis aandelen een beetje wisselvallig, maar als je Canntrust in je portefeuille hebt zit je vandaag iig goed, nu ruim +17%.
www.newcannabisventures.com/canntrust...
zonnedaal
0
quote:

Osho schreef op 23 januari 2019 00:01:


www.marketwatch.com/story/cannabis-pr...
Lijkt toch wat te gebeuren


Bod is 100% non-cash en nauwelijks hoger dan het vorige bod. Gaat geen aandeelhouder op in en wachten is op een officiële statement van Aphria's management.
Empros
0
quote:

zonnedaal schreef op 23 januari 2019 06:46:


[...]

Bod is 100% non-cash en nauwelijks hoger dan het vorige bod. Gaat geen aandeelhouder op in en wachten is op een officiële statement van Aphria's management.


The Ugly Truth Of GGB's Bid For Aphria: A Reverse Takeunder?

seekingalpha.com/article/4234803-ugly...

Wie neemt wie over?
Ik blijf verder af van Aphria!
DeZwarteRidder
0
Bid For Aphria: A Reverse Takeunder
Jan. 22, 2019 3:45 PM ET
|
About: Aphria Inc. (APHA), GGBXF

Cornerstone Investments
(15,907 followers)

Conclusion

As we continue to review the offer, the fact that Aphria is the de facto acquirer and GGB's offer is highly conditional upon its share price reaching C$7.0 makes it look unrealistic. Ultimately, the only way to find out GGB's motivation is to wait and see if it makes good on its promise and actually launches the hostile bid. GGB shareholders should realize that their Board and management are trying to sell the company to Aphria, not the other way around, which is contradicting the way GGB has been telling everyone.
zonnedaal
0
quote:

Empros schreef op 23 januari 2019 14:57:


[...]

Wie neemt wie over?
Ik blijf verder af van Aphria!Het hele bod slaat ook nergens op. Het is je goed recht om niets met Aphria te doen. Maar ik ben ingestapt op C$5,35 en maandag is de C$10 even aangetikt. Een rendement van zowat 90%.
Empros
0
quote:

zonnedaal schreef op 23 januari 2019 15:36:


[...]

Het hele bod slaat ook nergens op. Het is je goed recht om niets met Aphria te doen. Maar ik ben ingestapt op C$5,35 en maandag is de C$10 even aangetikt. Een rendement van zowat 90%.Mooi meegenomen!

Je hebt meer "guts" dan ik voor deze account. :)

Ik ben er reeds uitgestapt in Oct. aan CAD 18 (aankoop mid 2017..CAD 6.20)...en verder Aurora aangedikt in dec.
Onbekende
0
Artikel uit De Tijd
Nederwiedewiedewiet, wiedewiedewiet.’ Ongetwijfeld heeft die hit van de Nederlandse reggaeband Doe Maar uit begin jaren 80 zich ook in uw oren gewurmd. Toch ontpopt anno 2019 niet Nederland maar Canada zich tot dé frontrunner van de boomende legale cannabisindustrie.

De reden ligt voor de hand. Als eerste geïndustrialiseerd land legaliseerde Canada op 17 oktober vorig jaar de verkoop en het recreatieve gebruik van cannabis. Al in aanloop naar die datum voltrok zich een ‘green rush’, een groene goudkoorts van grote bedrijven die op tijd een voet tussen de deur wilden en dus miljarden pompten in Canadese cannabisproducenten.
Constellation Brands, de Amerikaanse brouwer van Corona, stak in augustus vorig jaar 3,5 miljard euro in het Canadese Canopy Growth, een van ’s werelds grootste beursgenoteerde cannabisproducenten. Canopy heeft tien productiesites en een geschatte marktwaarde van 9 miljard euro.
De Amerikaanse cannabisretailer Green Growth wil nog een stap verder gaan, en droomt ervan de eerste Canadees-Amerikaanse wietspeler in de steigers te zetten. Gisteren lanceerde Green Growth een vijandig overnamebod op het beursgenoteerde Aphria, wat de Canadese cannabisproducent op 1,6 miljard euro waardeert. Een eerste bod werd vorige maand als ‘ontoereikend’ beschouwd.
1,6 miljard
Het overnamebod van Green Growth waardeert de wietproducent Aphria op 1,6 miljard euro.

De strategie van Green Growth houdt steek, want wietwatchers zijn het erover eens dat verticaal geïntegreerde cannabisbedrijven het meest winstgevend zullen zijn. Wie betrokken is van zaadje tot kassa, kan het best inspelen op wat de consument graag koopt.
De legale cannabismarkt belooft lekkers. De Canadezen, die in de kopgroep van ’s werelds grootste blowers zitten, zouden tegen 2022 zo’n 5 miljard euro spenderen aan legale cannabis. In de VS, die goed zijn voor een derde van het wereldwijde gebruik en waar het recreatieve gebruik al legaal is in tien staten en Washington DC, zou dat tegen dan oplopen tot ongeveer 19 miljard euro.
Ook de wereldwijde tabaks- en alcoholreuzen omarmen opportunistisch het Canadese groene goud. Terwijl cannabis de wind in de zeilen heeft, zien zij hun omzet slinken omdat hun klassieke producten om gezondheidsredenen steeds meer uitgespuwd worden.
Daarom betaalde Altria, de producent van de Marlboro-sigaretten, begin december 1,7 miljard euro voor een belang van 45 procent in het Canadese wietbedrijf Cronos Group. En sloot Stella Artois-brouwer AB InBev een samenwerkingsakkoord met het Canadese Tilray, dat focust op marihuana voor medisch gebruik. De monsterbrouwer wil scoren met drankjes met THC en CBD, de werkzame stoffen van cannabis.
Of het bod van Green Growth op Aphria het deze keer wel haalt, hoort u binnenkort. De aandeelhouders hebben tot 9 mei om het al dan niet te aanvaarden.
kweetje
0
Eindelijk.. Aurora is begonnen aan zowiezokomende herstel... Alhoewel.. Als de shorters niet tijdelijk coveren is het miss vals oppompen om dan weer te laten vallen. Ze hebben 40 proc achterstand opgelopen op concurrenten, deze maand. Het interview met de baas stelde me op gebied van verwatering iet wat gerust. Ze gaan vooral voor medische toepassingen en hopen daar deals te maken. Maar er werd niet gesproken over hun laatste overname. Alhoewel er andere pareltjes zijn verkoop ik nog niet want het aandeel staat onder gewaardeerd t.o.v. andere en loopt achterstand op. Organigram zag ik via een indrukwekkend productie filmpje waar ze via leds in drie lagen boven elkaar produceren. Deze lijken mij heel efficiënt bezig. Het in mijn 2 de grootste aandeel en verwacht er nog veel van. Wayland ga ik ook kopen als dit nog iet wat daalt. Cronos ook nog en innovate industrial properties.
Rider
0
quote:

kweetje schreef op 24 januari 2019 21:02:


Eindelijk.. Aurora is begonnen aan zowiezokomende herstel... Alhoewel.. Als de shorters niet tijdelijk coveren is het miss vals oppompen om dan weer te laten vallen. Ze hebben 40 proc achterstand opgelopen op concurrenten, deze maand. Het interview met de baas stelde me op gebied van verwatering iet wat gerust. Ze gaan vooral voor medische toepassingen en hopen daar deals te maken. Maar er werd niet gesproken over hun laatste overname. Alhoewel er andere pareltjes zijn verkoop ik nog niet want het aandeel staat onder gewaardeerd t.o.v. andere en loopt achterstand op. Organigram zag ik via een indrukwekkend productie filmpje waar ze via leds in drie lagen boven elkaar produceren. Deze lijken mij heel efficiënt bezig. Het in mijn 2 de grootste aandeel en verwacht er nog veel van. Wayland ga ik ook kopen als dit nog iet wat daalt. Cronos ook nog en innovate industrial properties.


Mijn favoriet is Aurora! Daar verwacht ik zeer veel van op lange termijn.


En TGOD is ook ondergewaardeerd.
Empros
0
quote:

rider13 schreef op 24 januari 2019 21:19:


[...]

Mijn favoriet is Aurora! Daar verwacht ik zeer veel van op lange termijn.


En TGOD is ook ondergewaardeerd.Ik zou het niet beter "ten berde" kunnen brengen!


Trouwens TGOD is in sterke opmars...+14% vandaag!
Green Organic receives court nod for TGOD spinout
www.stockwatch.com/News/Item.aspx?bid...

Nu nog EMC / Aleafia / RIV en Auxly ...
Kristus belegt
0
Gaat Aurora wachten op zijn deal met tabaksgigant/ drankfabrikant dan krijgen we een raket.
Anderzijds is Aurora zijn eigenzinnigheid en uitgaan van eigen kracht ook twee bewonderingswaardige eigenschappen.
Wat mij wel een beetje zorgen baart ( ondanks hun ervaring en voorsprong nu) dat de markt alsook de gebruikers naar de usa gaat verschuiven. Het speelt daar al jaren in veel volk hun hoofd, het lijkt een langzaam rijpingsproces.
Conclusie : moeten we stil aan een deel van onze Canadezen overhevelen naar Amerikanen aangezien daar binnenkort 30 procent van de gebruikers wereldwijd zitten en meer en meer politiekers druk zetten om het federaal te legaliseren? Zo ja?
Zijn dat dan :
- Acreage holdings
- Aurora usa
- Cannabis science (otcpk)
- Charlotte’s web holdings
- Curaleaf holdings (otcpk)
- Green thumb
- Ianthus
- Kushco
- Medmen enterprises
Graag indien mogelijk indien kennis en constructief denken jullie deskundige mening.

Still a believer, I have a green Dream!
Kristus belegt
0
Wayland group otcqb is mij trouwens niet zo bekend, ook eentje om in het oog te houden?
Empros
0
quote:

Kristus belegt schreef op 25 januari 2019 08:06:


Wayland group otcqb is mij trouwens niet zo bekend, ook eentje om in het oog te houden?Voordien Maricann Group.

Zeker 1'tje om in het oog te houden mijns inziens !
nl.investing.com/equities/maricann-gr...

www.stockwatch.com/News/Item.aspx?bid...

7.413 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 ... 367 368 369 370 371 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 2.857,05 -38,35 -1,32% 03 apr
BRX20-24h 2.846,39 -10,66 -0,37% 03 apr
BEL 20 GR 8.059,90 -108,18 -1,32% 03 apr
BEL Mid 4.892,09 -27,93 -0,57% 03 apr
AEX 471,46 -6,82 -1,43% 03 apr
AMS25-24h 469,25 -2,21 -0,47% 03 apr
Dutch15-index 13.217,07 -42,47 -0,32% 03 apr
CAC 40 4.154,58 -66,38 -1,57% 03 apr
Germany30^ 9.545,46 -25,36 -0,26% 03 apr
Europe50^ 2.656,16 -6,83 -0,26% 03 apr
Euro30-index 13.622,34 -131,33 -0,95% 03 apr
Citi Dow Jones... 21.053,67 -331,48 -1,55% 03 apr
Citi S&P 500 I... 2.488,60 -36,07 -1,43% 03 apr
Citi NASDAQ 7.526,83 -103,37 -1,35% 03 apr
Citi Nikkei In... 17.681,58 -375,15 -2,08% 03 apr
Gold World Spo... 1.618,40 +2,30 +0,14% 04 apr
EUR/USD 1,0806 0,0000 0,00% 03 apr
BTC/USD 6.796,3800 +58,9900 +0,88% 18:42
WTI 28,51 0,00 0,00% 03 apr
Brent 34,41 0,00 0,00% 03 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Telenet Group 30,800 +1,740 +5,99% 03 apr
Proximus 21,780 +0,890 +4,26% 03 apr
UCB 80,100 +1,320 +1,68% 03 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
KBC Groep 41,520 -2,640 -5,98% 03 apr
Ageas 35,420 -1,970 -5,27% 03 apr
ING 4,620 -0,195 -4,04% 03 apr

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group