Genmab kondigt de netto-omzet aan van DARZALEX® (daratumumab) voor het eerste kwartaal van 2018

Genmab A / S Tel .: +45 7020 2728 Company Announcement no. 11 Kalvebod Brygge 43 www.genmab.com Pagina 1/2 1560 Kopenhagen V, Denemarken CVR-nr. 2102 3884 LEI-code 529900MTJPDPE4MHJ122

Bedrijfsaankondiging
• De netto-omzet van DARZALEX in het eerste kwartaal van 2018 bedroeg USD 432 miljoen. • Genmab zal royalty's ontvangen op de wereldwijde verkoop van Janssen Biotech, Inc.
Kopenhagen, Denemarken; 17 april 2018 - Genmab A / S (Nasdaq Copenhagen: GEN) heeft vandaag aangekondigd dat de wereldwijde netto-omzet van DARZALEX (daratumumab) zoals gerapporteerd door Johnson & Johnson USD 432 miljoen bedroeg in het eerste kwartaal van 2018. De netto-omzet bedroeg USD 264 miljoen in de VS en USD 168 miljoen in de rest van de wereld. Genmab ontvangt royalty's op de wereldwijde netto-omzet van DARZALEX onder de exclusieve wereldwijde licentie voor Janssen Biotech, Inc. om DARZALEX te ontwikkelen, produceren en commercialiseren.
Over DARZALEX® (daratumumab) DARZALEX® (daratumumab) injectie voor intraveneuze infusie is in de Verenigde Staten geïndiceerd in combinatie met lenalidomide en dexamethason, of bortezomib en dexamethason, voor de behandeling van patiënten met multipel myeloom die ten minste één eerdere behandeling hebben gekregen; in combinatie met pomalidomide en dexamethason voor de behandeling van patiënten met multipel myeloom die ten minste twee eerdere therapieën hebben gekregen, waaronder lenalidomide en een proteasoominhibitor (PI); en als monotherapie voor de behandeling van patiënten met multipel myeloom die ten minste drie eerdere therapielijnen hebben gekregen, waaronder een PI en een immuunmodulerend agens, of die dubbel ongevoelig zijn voor een PI en een immunomodulerend agens.1 DARZALEX is de eerste monoklonaal antilichaam (mAb) om goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) te krijgen om multipel myeloom te behandelen. DARZALEX is in Europa geïndiceerd voor gebruik in combinatie met lenalidomide en dexamethason, of bortezomib en dexamethason, voor de behandeling van volwassen patiënten met multipel myeloom die ten minste één eerdere behandeling hebben gehad en als monotherapie voor de behandeling van volwassen patiënten met een recidiverend en refractair multiple myeloom, wiens eerdere therapie een PI en een immuunmodulerend agens omvatte en die progressie van de ziekte bij de laatste therapie hebben aangetoond. In Japan is DARZALEX goedgekeurd in combinatie met lenalidomide en dexamethason, of bortezomib en dexamethason, voor de behandeling van volwassenen met recidiverend of refractair multipel myeloom. DARZALEX is het eerste menselijke monoklonale antilichaam CD38 dat op de markt verkrijgbaar is. Ga voor meer informatie naar www.DARZALEX.com.

Daratumumab is een menselijk IgG1k monoklonaal antilichaam (mAb) dat met hoge affiniteit bindt aan het CD38-molecuul, dat sterk tot expressie wordt gebracht op het oppervlak van multipel myeloomcellen. Daratumumab activeert het eigen immuunsysteem van een persoon om de kankercellen aan te vallen, resulterend in snelle tumorceldood door meerdere immuungemedieerde werkingsmechanismen en door immunomodulerende effecten, naast directe tumorceldood, via apoptose (geprogrammeerde celdood) .1, 2,3,4,5

Daratumumab wordt ontwikkeld door Janssen Biotech, Inc. onder een exclusieve wereldwijde licentie voor de ontwikkeling, vervaardiging en commercialisering van daratumumab van Genmab. Een uitgebreid klinisch ontwikkelingsprogramma voor daratumumab is aan de gang, waaronder meerdere fase III-studies in smoldering, recidiverende en frontale multipel myeloominstellingen en bij amyloïdose. Er zijn aanvullende onderzoeken gaande of gepland om het potentieel van daratumumab bij andere kwaadaardige en pre-maligne ziekten, zoals NKT-cellymfoom, myelodysplastische syndromen, B en T-ALL en geselecteerde solide tumoren, te beoordelen. Daratumumab heeft twee doorbraakkentherapie-indicaties ontvangen van de Amerikaanse FDA voor multipel myeloom, zowel als monotherapie als in combinatie met andere therapieën.

Over Genmab
Genmab is een beursgenoteerd, internationaal biotechnologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de oprichting en ontwikkeling van gedifferentieerde therapeutica voor antilichamen voor de behandeling van kanker. Het bedrijf is opgericht in 1999 en heeft twee goedgekeurde antilichamen, DARZALEX® (daratumumab) voor de behandeling van bepaalde indicaties voor multipel myeloom, en Arzerra® (ofatumumab) voor de behandeling van bepaalde chronische lymfatische leukemie-indicaties. Daratumumab is in klinische ontwikkeling voor additionele multipel myeloom indicaties, andere bloedkankers en solide tumoren. Een subcutane formulering van ofatumumab is in ontwikkeling voor recidiverende multiple sclerose. Genmab heeft ook een brede klinische en preklinische productpijplijn. De technologiebasis van Genmab bestaat uit gevalideerde en gepatenteerde technologieën van de volgende generatie, het DuoBody®-platform voor de productie van bispecifieke antilichamen en het HexaBody®-platform dat verbeterde antilichaam-effectorfunctie creëert. Het bedrijf is van plan om gebruik te maken van deze technologieën om mogelijkheden te creëren voor volledige of mede-eigendom van toekomstige producten. Genmab heeft allianties met farmaceutische en biotechnologische topbedrijven. Ga voor meer informatie naar www.genmab.com.

ir.genmab.com/releasedetail.cfm?Relea...