Forum: Amerikaanse aandelen » Beyond Meat, Inc. (BYND) | Beursduivel.be

Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Beyond Meat, Inc. (BYND)

48 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hosternokke
0
Beyond Meat shares tank after announcing secondary offering.
Heidi ChungReporter,Yahoo Finance•July 29, 2019

Shares of Beyond Meat tanked 10% in extended trading, after the alternative meat-maker announced that it would be selling an additional 3.25 million shares of common stock.

Three million of these shares are held by current stockholders, and 250,000 shares will be newly issued, and are set to trade on August 1.

This post is developing. Please check back for updates.
finance.yahoo.com/news/beyond-meat-sh...
hosternokke
0
Omzet Beyond Meat sterk omhoog
Gepubliceerd op 29 jul 2019 om 22:30 | Views: 390

Artikel
Reacties
EL SEGUNDO (AFN) - De Amerikaanse maker van vleesvervangers Beyond Meat heeft in het afgelopen kwartaal de omzet sterk zien groeien en verhoogt zijn prognose voor het gehele jaar. Dat meldde Beyond Meat, dat eerder dit jaar naar de beurs in New York ging, in een handelsbericht na het slot op Wall Street.

De omzet bedroeg in het tweede kwartaal 67,3 miljoen dollar tegen 17,4 miljoen dollar een jaar eerder. De onderneming rekent nu voor heel dit jaar op inkomsten van meer dan 240 miljoen dollar. Eerder werd uitgegaan van een bedrag hoger dan 210 miljoen dollar. Ook krikte Beyond Meat zijn prognose voor het aangepaste bedrijfsresultaat in 2019 op.

Het nettoverlies bedroeg 9,4 miljoen dollar, vooral in verband met kosten voor de beursgang in mei. Topman Ethan Brown van Beyond Meat gaf aan zeer tevreden te zijn met de resultaten die wijzen op aanhoudende groei van het bedrijf uit Californië.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-290719-289/Omze...
hosternokke
0
quote:

hosternokke schreef op 29 jul 2019 om 23:07:


Beyond Meat shares tank after announcing secondary offering.
Heidi ChungReporter,Yahoo Finance•July 29, 2019

Shares of Beyond Meat tanked 10% in extended trading, after the alternative meat-maker announced that it would be selling an additional 3.25 million shares of common stock.

Three million of these shares are held by current stockholders, and 250,000 shares will be newly issued, and are set to trade on August 1.

This post is developing. Please check back for updates.
finance.yahoo.com/news/beyond-meat-sh...

Update:

Beyond announced the secondary offering shortly after reporting second-quarter financial results. This move allows current shareholders to cash out ahead of the typical lock-up period expiration date.

When asked by analysts for more information on the secondary offering, Beyond CFO said that they would not answer any more questions due to regulatory requirements. Analysts were urged to check the S-1 filing.

GoPro (GPRO) was another company in recent history that held a secondary offering, which allowed insiders to sell shares one month ahead of the lock-up expiration in December 2014. Shares of GoPro have tumbled 92.9% since it filed for its secondary offering on November 10, 2014, which was 3.5 months after its IPO.

Beyond shares have been on a tear since its public debut in May. The stock soared more than 789% as of Monday’s close, after pricing at $25 per share. The stock dipped 12% as of 5:05 p.m. ET.
Businessmen
0
"Vegaburgermaker Beyond Meat: Vluchtige hype of duurzaam succes?Vegaburgermaker Beyond Meat: Vluchtige hype of duurzaam succes?
30 juli 2019 16:17
Laatste update: 21 uur geleden
112

Volgens de makers is de vegaburger van Beyond Meat niet van echt vlees te onderscheiden. Logisch dat het aandeel het op de beurs zo goed doet. Of is er sprake van een bubbel? NU.nl beantwoordt vijf vragen over de Amerikaanse vegaburgermaker.

Beyond wat?
Beyond Meat is een Amerikaanse producent van voedingsmiddelen die qua smaak en uiterlijk op vlees lijken, maar dan zonder dat er dieren voor geslacht hoeven worden. Sterker nog: het zijn veganistische producten, wat betekent dat er ook geen kippen of melkvee bij aan te pas komen.

Het bedrijf werd in 2009 opgericht en bracht in 2013 de eerste producten op de markt. Het begon met namaakkipproducten, waarna neprundvlees en -varkensvlees volgden.

Onder anderen bekende namen als Bill Gates en Leonardo DiCaprio investeerden gedurende de eerste jaren in de start-up. Ook durfkapitaalverstrekker Kleiner Perkins Caufield & Byers, die ooit steun gaf aan Google, Amazon en Twitter toen dat nog startende bedrijfjes waren, legde geld in.

Het bekendste lapje nepvlees van de maker is inmiddels de Beyond Burger. Die ligt sinds dit jaar ook in Nederlandse winkels en staat bij sommige restaurants op de menukaart.

Waarom maakt het bedrijf nepvlees?
Ethan Brown, oprichter en nog altijd CEO van het bedrijf, staat bekend als voorvechter van duurzaamheid. Los van de dierenwelzijnkwestie is vlees namelijk nogal milieubelastend, wat voor Brown de reden was om op zoek te gaan naar een alternatief.

Een koe moet bijvoorbeeld veel eten voordat ze groot genoeg is voor de slacht. Voor al dat voedsel is veel water nodig, en tijdens het leven van het dier worden veel broeikasgassen uitgestoten.

Beyond Meat liet in 2018 door de universiteit van Michigan uitrekenen dat voor een plantaardige burger 99 procent minder water nodig is dan voor een vleesburger. Ook zou er 93 procent minder land nodig zijn en bijna de helft van de energie. Voor het maken van een vegaburger zou daarnaast 90 procent minder CO2 worden uitgestoten.

Hoe gaat het zakelijk gezien met Beyond Meat?
De omzet bedroeg in het tweede kwartaal van 2019 zo'n 67,3 miljoen dollar (ruim 60 miljoen euro), terwijl dit een jaar eerder in dezelfde periode nog 17,4 miljoen dollar was. Bijna vier keer zo veel dus.

De verkopen gaan goed, en beter dan verwacht. De vegaburgermaker stelde de verwachtingen voor het gehele jaar dan ook bij naar 240 miljoen dollar, terwijl er eerst nog 210 miljoen dollar werd verwacht.

Toch komt Beyond Meat netto op verlies uit, met 9,4 miljoen dollar in de min. Dat verlies komt volgens het bedrijf zelf door de kosten van de beursgang.

Over de beurs gesproken: hoe gaat het daar met Beyond Meat?
Bij de beursintroductie in mei 2019 kostte het aandeel 25 dollar (zo'n 22 euro), waarmee het bedrijf zo'n 241 miljoen dollar ophaalde. Sindsdien is het aandeel Beyond Meat flink in waarde gestegen, met als hoogtepunt rond de 239 dollar op 26 juli.

Omdat het bedrijf net bekend heeft gemaakt dat het 3,25 miljoen aandelen gaat verkopen, verloor het aandeel dinsdag bij beursopening 16 procent.

Wat opvalt is dat een groot deel van deze aandelen van het management afkomstig is. CEO Brown zou bijvoorbeeld 39.121 van zijn aandelen verkopen, die opgeteld 8,7 miljoen dollar waard zijn. Financieel directeur Mark Nelson zou zelfs 55.530 aandelen van de hand doen, met een waarde van 12,3 miljoen dollar.

“Er zit veel lucht in de koers van Beyond Meat.”
Jim Tehupuring, vermogensbeheerder
Is dit beurssucces van de burgermaker een hype?
"Het is helemaal niet normaal dat een aandeel in een paar maanden zo ver stijgt", zegt Jim Tehupuring, vermogensbeheerder bij ProBeleggen. "Er zit veel lucht in de koers, wat er puur mee te maken heeft dat mensen het aandeel hypen en inzetten op de trend van vleesvervangers."

Het bedrijf zet namelijk 'slechts' 240 miljoen dollar om, terwijl het op 13 miljard dollar wordt gewaardeerd: meer dan vijftig keer zo veel. Tehupuring vergelijkt het met Unilever, een grote speler in de Nederlandse foodsector, waarvan de waarde van de aandelen ongeveer twee keer de omzet bedraagt.

Omdat maar weinig vegavleesmakers op de beurs te vinden zijn, zou het dus een rol kunnen spelen dat de trend van de vleesvervanger op Beyond Meat wordt geprojecteerd."

Ik verwacht een grote correctie mbt aandeel. Het lijkt op de wietaandelen deze gingen ook in het begin flink omhoog en toen daalden ze enorm.
hosternokke
0
Beyond Meat maakt 'gehaktballen' voor Subway
Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 14:55 | Views: 586

LOS ANGELES (AFN/BLOOMBERG) - Fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat gaat alternatieve gehaktballetjes maken voor de Amerikaanse broodjesketen Subway. Het gaat om de grootste deal met een restaurantketen tot nu toe voor het bedrijf achter de gehypete vleesloze Beyond Burger.

Subway, dat ook in Nederland actief is, heeft 28.000 vestigingen in Noord-Amerika. De keten gaat vanaf september in een kleine 700 zaken in de Verenigde Staten en Canada van start met zijn vegan Meatball Marinara Sub, zoals het door Beyond gemaakte broodje heet.

Restaurantketens staan in de rij bij bedrijven als Beyond Meat en concurrent Impossible Foods om plantaardige alternatieven te ontwikkelen voor vleesgerechten. Veel bedrijven merken dat klanten bewustere keuzes maken op het vlak van milieu, gezondheid en dierenwelzijn, wat de vraag naar vegetarische en vegan gerechten opkrikt. Zo experimenteert Impossible Foods met een vegan variant van de Whopper bij Burger King.

Volgens CKE Restaurants, dat vleesvervangers van Beyond gebruikt in zijn ketens Hardee's en Carl's Jr, zorgen de nieuwe producten voor nieuwe gasten die anders niet zouden komen. Dat zou voor Subway welkom zijn, want het aantal bezoekers staat onder druk en de keten heeft om die reden al vestigingen gesloten.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-070819-215/Beyo...
hosternokke
0
Stukje over Impossible:

Plantaardig vlees met groeipijntjes.
Voeding Burger King serveert sinds afgelopen week in de hele VS plantaardige hamburgers. Leverancier Impossible Foods kan de vraag maar nauwelijks bijbenen.

Jochen van Barschot 13 augustus 2019 Leestijd 3 minuten

Waar een sabbatical al niet goed voor is. Hoogleraar biochemie Patrick Brown besloot in 2009 zijn werk op de Stanford Universiteit in Silicon Valley anderhalf jaar stil te leggen, zodat hij rustig kon nadenken over zijn toekomstdroom: een wereld zonder intensieve veehouderij. Brown zag de manier waarop vlees geproduceerd wordt als de ernstigste vorm van milieuvervuiling op aarde.

Eerst organiseerde Brown (64) een conferentie, om aandacht voor dit probleem te vragen. Dat had nauwelijks effect. Daarom besloot hij het anders aan te pakken: hij ging zelf een alternatief voor vlees ontwikkelen. In 2011 richtte hij Impossible Foods op, en trok hij een groepje wetenschappers aan dat op zoek ging naar plantaardige ingrediënten met zo veel mogelijk eigenschappen van vlees. Zij ontwikkelden een hamburger die eruit ziet als vlees, smaakt als vlees en zelfs bloedt als vlees.

Durfkapitaal was in Silicon Valley zo gevonden, en binnen vijf jaar bracht Impossible zijn eerste plantaardige hamburger op de markt – in eerste instantie bij een select groepje restaurants in New York, San Francisco en Los Angeles.


NRC Eten & Gezondheid

De laatste inzichten over eten, de lekkerste recepten en slimme tips om gezond te leven

Jouw e-mailadres
Inschrijven
Intussen bleef het durfkapitaal binnenstromen – niet alleen van gevestigde investeerders in start-ups, zoals Google Ventures en het fonds van Microsoft-oprichter Bill Gates, maar ook beroemdheden als Jay-Z (rapper), Katy Perry (popster) en Serena Williams (tennisster) staken geld in Impossible Foods, wat het bedrijf behalve (een beetje) kapitaal vooral veel gratis publiciteit opleverde.

In de rij
In 2017 besloot het bedrijf een eigen fabriek in Oakland, bij San Francisco, te bouwen, zodat het op grote schaal – tegen veel lagere kosten – plantaardige burgers kon gaan produceren. In datzelfde jaar zetten enkele kleine ketens van gourmetburgers de Impossible-burger op het menu en in 2018 haalde Impossible de eerste landelijke hamburgerketen binnen als klant: White Castle, met 377 filialen. Een Impossible-burger kost daar slechts 1,99 dollar (1,78 euro).

In 2018 kwam ook het staatsfonds van Singapore erbij als grote investeerder en steeg het aantal restaurants dat de plantaardige burgers serveerde van 3.000 naar 5.000. Daar zaten ook 150 restaurants in Singapore, Macau en Hongkong bij.

In april introduceerde fastfoodketen Burger King de Impossible Whopper op proef in 59 filialen in de omgeving van St. Louis in de staat Missouri. Dat was een doorslaand succes, en eerder deze maand besloot de op één na grootste hamburgerketen in de Verenigde Staten de Impossible Whopper landelijk op het menu te zetten. Consumenten staan er sindsdien voor in de rij – ook al is de plantaardige Whopper met 5,59 dollar een derde duurder dan de Whopper van rundvlees. Het aantal restaurants waar de Impossible-burgers te koop zijn, komt dankzij de deal met Burger King nu boven de 10.000 uit.

Investeringsronde
In mei haalde Impossible Foods opnieuw 300 miljoen dollar op bij zijn bestaande aandeelhouders, wat het totaal aan geïnvesteerd kapitaal op 750 miljoen dollar brengt. Bij die laatste investeringsronde werd het bedrijf volgens persbureau Reuters gewaardeerd op zo’n 2 miljard dollar.

Dat is best veel voor een bedrijf met slechts 440 werknemers, maar het valt in het niet bij de beurswaarde van concurrent Beyond Meat – ook een producent van plantaardig vlees uit Californië, met 383 werknemers.


Beyond Meat, opgericht in 2008, ging in mei voor 1,5 miljard dollar naar de beurs, maar steeg diezelfde dag nog door naar een waarde van 3,8 miljard dollar. Inmiddels is het bedrijf op de beurs meer dan 10 miljard dollar waard, waarmee het dit jaar het best presterende aandeel in de VS is. Afgelopen week haalde Beyond Meat opnieuw geld op bij beleggers.


Beyond Meat ging als eerste producent in de vleesvervangende industrie naar de beurs. Lees ook: Kan vega de vleesmarkt ontwrichten?
Impossible Foods wil op termijn ook naar de beurs, maar heeft nog geen concrete plannen in die richting aangekondigd. Het heeft voorlopig ook geen gebrek aan kapitaal.

Concurrent Beyond Meat produceert behalve plantaardige burgers ook worstjes en gehakt zonder vlees erin en is verkrijgbaar in 53.000 supermarkten en restaurants, waaronder Whole Foods en Target in de VS. In Nederland verkoopt Albert Heijn de producten van Beyond Meat. Impossible Foods, dat vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar is, richt zich tot nu toe alleen op horeca, maar verwacht vanaf september ook in de eerste Amerikaanse supermarkten te liggen.

Tekorten
Het bedrijf zal zijn productie dan opnieuw fors moeten verhogen, wat tot nu toe regelmatig gepaard gaat met groeipijntjes. Naar aanleiding van berichten dat de Impossible-burgers op veel plaatsen zouden zijn uitverkocht, belde persbureau Bloomberg vorige maand met 900 restaurants die het plantaardige vlees op het menu hebben staan, en stelde vast dat bij 30 procent van de verkooppunten de burgers waren uitverkocht. Sindsdien houdt Bloomberg op zijn website een interactieve kaart bij, waarop te zien is waar de burgers wel en niet te krijgen zijn. Een woordvoerder van het bedrijf heeft het persbureau laten weten dat de tekorten inmiddels grotendeels zijn opgelost.

Om de snelle groei bij te kunnen benen, kondigde Impossible Foods vorige maand aan een deel van de productie uit te besteden aan vleesverwerker OSI. Beyond Meat, dat ook niet altijd aan de vraag kan voldoen, werkt al langer met externe producenten, en kan daardoor sneller opschalen. Zo bouwt in Nederland vleesproducent Zandbergen een nieuwe fabriek in Zoeterwoude, waar vanaf volgend jaar plantaardige burgers voor Beyond Meat gemaakt gaan worden.

Dat plantaardig vlees in de smaak valt, is meer bedrijven opgevallen. Hoewel Impossible Foods en Beyond Meat met hun plantaardige vlees nu nog een ruime voorsprong hebben, is er concurrentie op komst. Zo brengt Tyson Foods, de grootste vleesproducent van de VS, sinds kort plantaardig vlees op de markt en experimenteert hamburgergigant McDonald’s in Duitsland met de plantaardige Incredible Burger van Nestlé.

De toekomstdroom van Patrick Brown komt sneller dichterbij dan hij waarschijnlijk zelf had gedacht.
www.nrc.nl/nieuws/2019/08/13/plantaar...
48 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BEL 20 3.531,11 +21,00 +0,60% 12:03
BRX20-24h 3.531,11 +21,00 +0,60% 12:03
BEL 20 GR 9.904,07 +65,41 +0,66% 11:48
BEL Mid 5.518,33 +23,44 +0,43% 11:48
AEX 549,83 +2,93 +0,54% 12:03
AMS25-24h 549,84 +2,94 +0,54% 12:03
Dutch15-index 15.510,73 +84,70 +0,55% 11:48
France40# 5.417,49 +29,24 +0,54% 12:03
Germany30^ 11.794,20 +47,16 +0,40% 12:03
Europe50^ 3.391,43 +17,76 +0,53% 12:03
Euro30-index 17.383,78 +94,61 +0,55% 11:48
Nasd100# 7.741,87 +34,44 +0,45% 12:03
Japan225# 20.699,64 +71,63 +0,35% 12:03
US30# 26.320,86 +78,56 +0,30% 12:03
Brent Crude Oi... 60,02 -0,28 -0,46% 22 aug
Gold World Spo... 1.497,55 -0,75 -0,05% 12:03
EUR/USD 1,1058 -0,0023 -0,21% 12:03
US500# 2.932,33 +7,89 +0,27% 12:03
WTI Crude Oil ... 55,38 -0,30 -0,54% 03:13

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Barco 183,600 +3,600 +2,00% 11:39
WDP 162,400 +2,400 +1,50% 11:42
Colruyt 45,790 +0,490 +1,08% 11:44
Dalers Laatst +/- % tijd
Aperam 20,830 -0,100 -0,48% 11:39
Umicore 27,130 -0,020 -0,07% 11:43
Ontex 14,090 0,000 0,00% 11:44

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group