Oktober, de maand van herstel vd koers van PostNL?

2.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
prinszicht
0
quote:

POSTNLTT schreef op 1 oktober 2019 07:51:PostNL zet overname Sandd in werking


07:31 - PostNL zet overname Sandd in werking
PostNL (30 sep)
2,038 0,000 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - PostNL begint met de uitwerking van de overname van concurrent Sandd. Volgens topvrouw Herna Verhagen zet de onderneming hiermee een "belangrijke strategische stap" naar een "robuust en stabiel" postbedrijf.

PostNL kreeg vrijdag onder strenge voorwaarden alsnog toestemming om Sandd over te nemen. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) ging daarmee in tegen het oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die eerder besloot juist geen vergunning te verlenen voor de fusie.

De verwachte jaarlijkse synergievoordelen van de samensmelting lopen volgens de partijen de komende jaren op naar zo'n 50 miljoen tot 60 miljoen euro, waarbij het volledige voordeel in 2022 bereikt moet zijn. Door de consolidatie vertragen wel enkele kostenbesparingsinitiatieven. PostNL betaalt ook tijdelijk geen dividend aan zijn aandeelhouders. Het bedrijf streeft ernaar om binnen één tot maximaal twee jaar de dividendbetalingen te hervatten


Met claim wel dividend....
marcel13
0
1/10/2019 8:57:12
Update: PostNL wil fusie in eerste helft 2020 afronden

(ABM FN-Dow Jones) PostNL wil de fusie met Sandd in de eerste helft van 2020 afronden en zal uiterlijk twee jaar geen dividend uitkeren. Dit bevestigde het postbedrijf dinsdag voorbeurs, nadat er eind vorige week groen licht kwam voor de deal.

PostNL wil in de komende maanden met klanten van Sandd rond de tafel zitten om de volumes van het postbedrijf langzaam te integreren in het netwerk van PostNL. Het grootste deel van de migratie zal daarbij aan het begin van 2020 plaatsvinden. Analisten van KBC Securities hielden er rekening mee dat de deal al voor december afgerond zou kunnen worden.

PostNL verwacht vanwege de deal "tijdelijk" boven een schuldratio van 2 te komen. Zolang de schuldgraad boven dit niveau blijft, zal het postbedrijf geen dividend uitkeren. PostNL verwacht in twaalf tot maximaal vierentwintig maanden de schuldradio terug te brengen tot onder de 2, waarna de uitkering van het dividend weer opgepakt zal worden.

De komende jaren denkt PostNL synergievoordelen te halen uit de fusie met Sandd, die in 2020 zullen zijn opgelopen naar 50 miljoen tot 60 miljoen euro per jaar.

PostNL gaat door met het uitvoeren van haar kostenbesparingsplannen. Door de consolidatie vertragen enkele besparingsinitiatieven, maar het effect van deze vertragingen valt lager uit dan eerder voorzien. In februari van dit jaar hield PostNL nog rekening met een negatief effect van 50 miljoen tot 70 miljoen euro over vier kalenderjaren. Inmiddels is dit effect neerwaarts bijgesteld tot 30 miljoen tot 50 miljoen euro.

prinszicht
0
Ik ga Lakeman maar weer eens schrijven. Met 70 procent geen AMM en met 90 ook niet. Claimen de geleden schade.
win some...
0

Het persbericht op de postnl website biedt nog wat meer informatie:

-betaling 105 m in contanten (incl. aflossing aandeelhoudersleningen), 25 m overname verplichtingen
-integratie netwerken afgerond in 1e half jaar 2020 (was 1 tot 1,5 jaar)
-impact vertraging kostenbesparingen -30 tot -50 m (was -50 tot -70 m)
-impact UCOI 2019 -15 tot -25 m ( was-25 tot -35 m)

www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...
R0ME0
0
Door de consolidatie vertragen enkele besparingsinitiatieven.
Maar in plaats van het verwachte negatieve effect van 50 a 70 miljoen over 4 kalenderjaren verwacht POSTNL nu dat dit 30 a 50 miljoen zal zijn.

Dus 4x 20 miljoen beter.

Dat is toch een mooie update binnen de opmerkingen dat alles zoals verwacht zal verlopen verder.
JIBA
0
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

alida1 schreef op 30 september 2019 22:16:


Grote klanten teleurgesteld over groen licht voor postmonopolie
PostNL neemt postbedrijf Sandd over. Daarmee komt bijna de hele postmarkt in handen van één partij.
PostNL neemt postbedrijf Sandd over. Daarmee komt bijna de hele postmarkt in handen van één partij.Foto: Dijkstra
In het kort

De koers van PostNL schoot omhoog na het kabinetsbesluit over de overname van Sandd. Niet iedereen is blij met de vorming van een nationaal postbedrijf. De grootgebruikers van zakelijke post hekelen het besluit, maar zien af van juridische procedures.
Het kabinet heeft besloten de omstreden aankoop van rivaal Sandd door PostNL onder voorwaarden goed te keuren. De felste tegenstander, de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP), is ‘teleurgesteld’ in het besluit zoals dat vrijdag door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken naar buiten werd gebracht.
De vereniging, die banken, verzekeraars en energiebedrijven vertegenwoordigt, vreest door de krachtenbundeling veel hogere tarieven te moeten gaan betalen voor zakelijke post. ‘Er is te weinig drukmiddel op de nieuwe combinatie om kosten te verlagen’, zegt voorzitter Wim Ledder van de VGP.
Geen juridische procedure
De grootgebruikers klagen dat er niet naar de bezwaren van de vereniging en andere critici is geluisterd. Formeel is er een mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de beslissing, maar dat zal de VGP niet doen. Ledder: ‘Het is een lange juridische procedure, terwijl de fusie dan al loopt. Dan is er na enige tijd toch niets meer over van Sandd.‘
Ook wetenschapper Maarten Pieter Schinkel vindt het kabinetsbesluit slecht. De hoogleraar algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam spreekt van een 'historisch politieke inmenging in het onafhankelijk mededingingstoezicht.' Toezichthouder ACM keurde de fusie immers af en dan mag volgens hem Den Haag dat oordeel niet negeren.
Postdienstverlening
Dan is er ook het twistpunt van de universele postdienstverlening (UPD): een wet die ervoor zorgt dat het versturen en ontvangen van post voor iedereen in heel Nederland toegankelijk blijft. PostNL zegt dat het die postbezorging niet op eigen kracht blijvend winstgevend kan uitvoeren. Schinkel bestrijdt dat. De ACM heeft volgens hem aangetoond dat PostNL een te groot deel van zijn netwerkkosten aan de UPD toerekent. Daarmee ontstaat een onjuist beeld van de winstgevendheid.
De hoogleraar stelt voor om voortaan concessieveilingen te organiseren voor de uitvoering van de UPD. Dat zal leiden tot de gewenste concurrentie en daarmee innovatie, efficiëntie en lage tarieven. Hij wijst er ook op dat zakelijke grootgebruikers al hebben aangeboden een generieke heffing te betalen op alle geadresseerde post. Daarmee zou de concurrentie tussen PostNL, Sandd en andere aanbieders in stand kunnen blijven.
Analisten voorzien snelle deal
Kritische geluiden zijn niet besteed aan beleggers. Maandag spoot de koers van het aandeel PostNL omhoog. Tegen het slot noteerde de post- en pakketbezorger 10% hoger op €2,04. Beleggers zijn opgetogen over de postfusie en de voorwaarden die het kabinet stelt aan de vorming van een nationaal postbedrijf. De politieke goedkeuring kwam niet onverwacht. Er was al langer sprake van een politieke meerderheid om het verbod dat toezichthouder ACM had uitgesproken over de postfusie, opzij te schuiven.
Financieel analisten rekenen op een snelle deal. ING-analisten zijn blij met de fusie en zien geen grote verrassingen in de voorwaarden die staatssecretaris Keijzer stelt. Zij hebben een koopadvies op het aandeel met een richtprijs van €3. Analisten van KBC Securities verwachten dat de transactie al in december zal worden gesloten.
Sociale regeling
De hoofdrolspelers zelf reageren terughoudend of niet. PostNL zal pas meer details geven over de integratie en de financiële uitwerking als de transactie is afgerond. PostNL zegt in een korte reactie dat bundeling van de postnetwerken ‘noodzakelijk is voor de continuïteit van de postvoorziening in Nederland’. De onderneming zal alle postbezorgers van Sandd een baan aanbieden. Voor de overige werknemers van Sandd zal worden gekeken naar een functie binnen PostNL ‘of naar andere oplossingen’.
Bron FD


Zelf zijn ze voor veel diensten erg duur. Allen boter op 't hoofd. Met name het bankwezen....
Brievenbus
0
Heel wat geweld, en, weer heel wat dombo's met stop loss verkoop ordertjes..
Maar, ik betwijfel of het de shorters gaat lukken...
JIBA
0
quote:

Brievenbus schreef op 1 oktober 2019 09:13:


Heel wat geweld, en, weer heel wat dombo's met stop loss verkoop ordertjes..
Maar, ik betwijfel of het de shorters gaat lukken...


Ik denk eigenlijk van niet. Wat winstnemers en wat paniekpiepers die meteen verkopen (met wat ervaring in PNL kan ik het me ook wel voorstellen eigenlijk).

Gewoon maar weer afwachten, straks vast wel weer boven de 2.
Koindraak
0
alrob
0
quote:

Brievenbus schreef op 1 oktober 2019 09:13:


Heel wat geweld, en, weer heel wat dombo's met stop loss verkoop ordertjes..
Maar, ik betwijfel of het de shorters gaat lukken...

Nou voorlopig hebben ze flink succes. Dit wordt een slechte dag, vrees ik.
Eurowin
0
quote:

Brievenbus schreef op 1 oktober 2019 09:13:


Heel wat geweld, en, weer heel wat dombo's met stop loss verkoop ordertjes..
Maar, ik betwijfel of het de shorters gaat lukken...


En ik betwijfel of het allemaal shorters zijn met hun verkoop....
Hansbeleg
0
quote:

win some... schreef op 1 oktober 2019 09:11:Het persbericht op de postnl website biedt nog wat meer informatie:

-betaling 105 m in contanten (incl. aflossing aandeelhoudersleningen), 25 m overname verplichtingen
-integratie netwerken afgerond in 1e half jaar 2020 (was 1 tot 1,5 jaar)
-impact vertraging kostenbesparingen -30 tot -50 m (was -50 tot -70 m)
-impact UCOI 2019 -15 tot -25 m ( was-25 tot -35 m)

www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

Tja de eerste winstnemers en misschien shorters die het liefst the gap nog even induiken. Alles loopt echter volgens plan Herna en de eerste cijfer prognoses vallen nu zelfs al mee, paniek om niets dus in het voordeel van de shorters. Ben benieuwd wat hun positie sinds gisteren is. Ze hebben nog 1 a 2 jaar om alles te sluiten.
Grote Ogen
0
Inderdaad Nico weer :) "Conform verwachting ketst POSTNL af tegen de bovenlijn van het dalingskanaal...kijk maar..."
Cerburus
0
geen paniek mensen, welkom bij PostNL...gewoon kwestie van wachten tot er meer positieve bijstellingen komen van analisten en we mogen weer wat stijgen. Ben benieuwd wat Jeffries dit 1,8 hadden ze met 30% potentieel voor SANDD...ze geven postNL wel een standaard 25% discount ten op zichte van sector genoten.
Iemand idee wat dit is? De HV discount? :P
alida1
0
Fusie PostNL
Zoals bedrijven die veel post versturen al vreesden, geeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken en Klimaat toestemming voor de fusie tussen PostNL en diens enige serieuze concurrent Sandd.

Het besluit is uniek, want Nederland is een van de weinige landen waar de politiek een negatief besluit van de concurrentieautoriteit (ACM) kan overrulen en dit nu ook doet. Uniek is ook de argumentatie. De kwaliteit en betaalbaarheid van de postbezorging in het hele land zou gevaar lopen, terwijl de ACM juist aantoonde dat ook zonder fusie dat prima mogelijk blijft.

Het is niet moeilijk gissen naar de ware reden van de fusie: alle postbezorgers komen onder één duurdere cao, waarmee tot vreugde van de Tweede Kamer een einde komt aan al die schijnconstructies.

Maar schijnconstructies hoor je te bestrijden via het arbeidsrecht en niet door gereguleerde monopolies. Economische Zaken wordt zo een filiaal van Sociale Zaken, en bedrijven gaan daarvoor betalen.

Bron FD
2.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mei 2020 17:35
Koers 1,361
Verschil +0,033 (+2,45%)
Hoog 1,395
Laag 1,334
Volume 6.301.540
Volume gemiddeld 7.130.878
Volume gisteren 5.499.954

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group