Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2020

109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kleinbelang
0
quote:

ToniPantaloni schreef op 13 februari 2020 08:48:


Ik zit te azen op een klein ritje vandaag. Lijkt me goed mogelijk. Lijkt in het orderboek verkoopdruk te ontstaan. Heb helaas niet meer de volledige versie, dus kan niet zien tegen welke prijzen. Maar verwacht een dipje en opstijgende lijn later in de middag.


Een dipje na een flinke gap omhoog zul je bedoelen ;)
voda
0
Beursblik: KBC Securities geeft koopadvies voor NN Group

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
34,77 1,66 5,01 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC heeft het advies voor NN Group verhoogd van Houden naar Kopen, met een koersdoel van 39,00 euro, na de sterke kwartaalcijfers van de verzekeraar.

Die cijfers gaan hand in hand met een nieuw inkoopprogramma en een update van het dividendbeleid.

Het is nu wachten op de afronding van de overname van VIVAT en de publicatie van nieuwe doelstellingen op de beleggersdag in juni, stelden de analisten van KBC

Het aandeel NN Group stond donderdag 4,8 procent hoger op 34,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ToniPantaloni
0
quote:

Kleinbelang schreef op 13 februari 2020 09:06:


[...]

Een dipje na een flinke gap omhoog zul je bedoelen ;)


Ja precies dat. Had iets meer winstnemers verwacht... Dus niet bij opening kopen was mijn idee, dan inkakken en daarna weer bijtrekken was mijn verwachting. En zo niet, dat geen plukkie voor mij, dan de boot gemist :)
Drs P
0
Ik vermoed dat we ijs en weder dienende (zonder zwarte zwanen) op korte termijn rond de 40 staan. Stabiel fonds, prachtig rendement en uitstekend management. De lage rente lijkt volledig ingeprijsd.
silverwheaton
0
quote:

Drs P schreef op 13 februari 2020 14:13:


Ik vermoed dat we ijs en weder dienende (zonder zwarte zwanen) op korte termijn rond de 40 staan. Stabiel fonds, prachtig rendement en uitstekend management. De lage rente lijkt volledig ingeprijsd.


Nuchtere en heldere blik! Is zonder enige twijfel het meest ondergewaarde aandeel in de AEX naast RDS.
Kopen, en genieten, zou ik stellen...
voda
0
Video: Aegon afgestraft, NN beloond

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AEGON NV
3,752 -0,226 -5,68 % Euronext Amsterdam
AEGON NV
3,74 -0,25 -6,27 % Gruppo Borsa Italiana
NN Group NV
35,92 2,81 8,49 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aegon en NN Group publiceerden donderdag voorbeurs respectievelijk hun halfjaar- en kwartaalcijfers. Beleggingsspecialist Wubbe Bos van online broker LYNX neemt de cijfers van de twee verzekeraars onder de loep.

www.youtube.com/watch?v=OVxzd_-nIhU

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
Kleinbelang
0
quote:

silverwheaton schreef op 13 februari 2020 14:48:


[...]

Nuchtere en heldere blik! Is zonder enige twijfel het meest ondergewaarde aandeel in de AEX naast RDS.
Kopen, en genieten, zou ik stellen...


Afgelopen anderhalf jaar was er anders bar weinig te genieten...

Hopelijk komt er nu eindelijk eens uit wat ik er van verwacht had toen ik mijn aandeeltjes kocht begin september 2018. Zelfde met ASR.

Want met NN group sta ik nu ongeveer op hetzelfde niveau (herbelegd) als toen ik mijn aandeeltjes kocht. Met ASR nog steeds 7% verlies, zwaar ten onrechte mijn inziens. Maar dat was toen ook wel een heel slecht moment om ASR te kopen, dat was ongeveer exact het moment dat de daling in werd gezet.

Erwin S
0
hier al jaren Aegon in bezit wat per saldo weinig doet. Toevallig vorige week op 31.50 NN opgepikt en vandaag op 36.24 eruit gegooid. Mazzeltje. Ik wou blijven zitten maar heb het geld weer nodig
pielsje
0
quote:

Gunba schreef op 15 februari 2020 08:44:


Waar staan we dan over 10 jaar met dit aandeel? Verdubbeling?


Dan is het van de beurs (gehaald) denk ik..
pielsje
0
quote:

Gunba schreef op 15 februari 2020 18:06:


Oh ja? Hoe dan denk je?


Even denken hoor...
Door een bod te doen?
Gunba
0
quote:

pielsje schreef op 16 februari 2020 08:52:


[...]

Even denken hoor...
Door een bod te doen?

Haha ja, maar aan wie denk je dan?
pielsje
0
quote:

Gunba schreef op 16 februari 2020 09:20:


[...]
Haha ja, maar aan wie denk je dan?


Axa doet een bod op NN Group
En Aegon een bod op ASR..

Let wel, het is... ik denk
Gunba
0
Ah ja. Zou kunnen. Axa is een grote partij. Bedankt voor het delen van je gedachten.
voda
0
Uitgelicht: verzekeraars beleven verschillende week

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AEGON NV
3,806 0,037 0,98 % Euronext Amsterdam
AEGON NV
3,80 0,02 0,53 % Gruppo Borsa Italiana
NN Group NV
36,11 -0,58 -1,58 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Afgelopen donderdag kwamen de verzekeraars NN Group en Aegon met de rapportages over het vierde kwartaal van 2019. De cijfers werden door de beleggers totaal verschillend ontvangen. NN Group wist die dag met een mooie winst van 10,8 procent af te sluiten terwijl Aegon blij mocht zijn dat het verlies donderdag beperkt bleef tot 5,3 procent.

Op weekbasis was NN de grootste stijger in de AEX met 11,4 procent. Aegon was in de onderste regionen te vinden met een verlies van 2,2 procent.

Resultaten

De resultaten deze week laten zien wat het verschil is of je met een goede balans begint of een slechte balans, stelde Corné van Zeijl van Actiam. "Bij NN is duidelijk het eerste het geval. Het bedrijf profiteert ook van de synergievoordelen van de overname van Delta Loyd. De performance is ten opzichte van Aegon een stuk beter."

NN Group boekte een nettowinst van 329 miljoen euro, nadat een jaar eerder nog een fors verlies werd geboekt van 533 miljoen euro, door de afwaardering van goodwill van de overname van Delta Lloyd. De winst was hoger dan de verwachting van analisten van 276 miljoen euro.

De nettowinst Van Aegon steeg van 253 miljoen een jaar eerder naar 910 miljoen euro maar bleef hiermee wel achter bij de verwachtingen. Analisten hadden gerekend op 942 miljoen euro.

Het operationele resultaat bij NN in het vierde kwartaal was ongeveer 12 procent hoger dan de consensusverwachting, vooral dankzij sterker dan voorspelde resultaten bij de Nederlandse schadeverzekeraar en het bankbedrijf. De bank profiteerde wel van een eenmalige meevaller van 20 miljoen euro, merkte analist Fulin Liang van Morgan Stanley op.

Het onderliggende resultaat bij Aegon viel vooral tegen door de lagere bijdrage uit de Verenigde Staten. De bruto premie-inkomsten voor de groep stegen, maar dit wordt tenietgedaan door de uitstroom in de Amerikaanse markt.

Aegon is voor ongeveer 60 procent afhankelijk van de omzet uit de VS, zo liet Analist Robin van den Broek van Mediobanca weten. "Het blijft maar wachten tot het commerciële momentum in de VS eens aan zal trekken. Dit was wederom een teleurstelling."

Verhoging dividend

Het dividend van 2,16 euro in 2019 dat NN wil uitkeren is 14 procent hoger dan een jaar eerder en 6 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens Morgan Stanley. De aandeleninkoop van 250 miljoen euro is misschien iets lager dan de 300 miljoen euro waar de amerikaanse zakenbank op hoopte op hoopte, maar komt misschien wel eerder dan sommige beleggers hadden voorzien.

Analist Robin van den Broek van Mediobanca noemde het terugkerende karakter van de aandeleninkoop als motor van de koersstijging van donderdag. "Ik denk dat de markt hier niet op had gerekend. Het management geeft de eigen flexibiliteit op ten aanzien van kapitaalmanagement ten gunste van de aandeelhouder"

De payout ratio neemt hierdoor fors toe van 50 procent naar zo'n 75 procent, berekende Van Den Broek. "Dit is een sterk signaal en geeft beleggers een hoge mate van zekerheid."

Beleggingsspecialist Wubbe Bos van online broker LYNX sloot zich daarbij aan. "Het aandeleninkoopprogramma van NN is voor beleggers een duidelijk teken dat er vertrouwen is in het bedrijf.

"Verder zien beleggers dat bij NN de overnames ingepast kunnen worden in het bedrijf Deze overnames zorgen ervoor dat de winst kan blijven groeien. En dit kan als effect hebben dat het dividend kan blijven groeien", aldus Bos.

Ook Aegon verhoogde het dividend. De verzekeraar zal een slotdividend uitkeren over 2019 van 0,16 euro per aandeel. Daarmee komt het jaardividend uit op 0,31 euro per aandeel, een stijging van 7 procent op jaarbasis. "Dit was niet echt een verrassing", aldus Van den Broek.

De solvabiliteit van Aegon Nederland verbeterde in 2019 tot 171 procent, wat boven het minimum van 155 procent is dat Aegon zelf aanhoudt. Daarom kon in februari, in het nieuwe boekjaar, 100 miljoen euro naar de holding worden gesluisd vanuit Nederland.

"Naast het dividend zijn er nog wat bekende tegenvallers voor de Nederlandse solvabiliteit. Daardoor is het nu de vraag of Aegon Nederland later dit jaar nog een keer in staat zal zijn om dividend uit te keren, mogelijk moeten ze het weer opschorten. Bij Aegon zijn er op dat gebied nog vraagtekens."

Ten opzichte van NN zit er bij Aegon veel meer onduidelijkheid over het te ontvangen dividend.

Het probleem bij Aegon is dat om de kapitaalpositie te versterken er tekens belangen moeten worden afgestoten en herverzekeringscontracten moeten worden afgesloten, zo stelde beleggingsspecialist Wubbe Bos. "De winst zal hierdoor de komende jaren onder druk kunnen blijven staan en de vragen over de kapitaalpositie blijven deels onbeantwoord."

Nieuwe CEO

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat Lard Friese met ingang van 1 maart 2020 in dienst zal treden als CEO bij Aegon. Friese was voorheen CEO bij NN Group.

Hij moet wel beseffen dat hij niet in zo'n comfortabele positie zit als bij Aegon, stelde Corné van Zeijl.

De verzekeraar moet volgens KBC stevig sleutelen om bij te blijven en wil zijn iconische Transamericagebouw in San Francisco verkopen. Dat zegt voldoende, aldus de analisten, én geeft meer dan genoeg reden om te verwachten dat de nieuwe CEO vanaf mei de bezem er flink doorheen zal halen.

Analist Robin van den Broek van Mediobanca gaf aan de nieuwe CEO met interesse te zullen volgen. "Het zal niet makkelijk worden. Aegon is een complex bedrijf met veel variabelen waardoor het lastig is de juiste aandeelhouders geinteresseerd te krijgen."

De taak voor Friese is aandeelhouderswaarde creëren, zo meent Van den Broek. "Hij moet long only fondsen (bijvoorbeeld pensioenfondsen) aan zijn kant krijgen. De telefoonnummers heeft hij wel in z'n rolodex staan, dus dat is een voordeel."

Doorgaan op dezelfde manier maar dan beter is vermoedelijk niet voldoende. Friese zal harde keuzes voor Aegon moeten maken, waardoor er meer structuur ontstaat. Als hij erin slaagt een overtuigend plan te presenteren kan Aegon de weg omhoog vinden, zo voegde de analist van Mediobanca tot slot toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel NN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
36,57 -0,23 -0,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 38,50 naar 43,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Analist Albert Ploegh is te spreken over de plannen van NN om de aandeelhouder te belonen. Hij wees op het jaarlijks terugkerende aandeleninkoopprogramma en het stijgende dividend dat NN nastreeft.

Wel waarschuwde ING dat NN bij de komende beleggersdag in juni mogelijk de groeidoelstelling voor het operationeel resultaat verlaagt van 5 tot 7 naar 3 tot 5 procent.

"Het erg solide totaalrendement van meer dan 8 procent" dat wordt ondersteund door de kapitaalaanwas en de vrije kasstroom compenseert een eventuele verlaging van het groeidoel evenwel ruimschoots, meent Ploegh.

Het aandeel NN daalde woensdag 0,6 procent naar 36,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Elliott meldt belang in NN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NN Group NV
36,73 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De activistische belegger Paul Singer heeft namens Elliott Investment Management een eerste belang in NN Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 februari 2020.

Singer meldde een kapitaalbelang van 3,04 procent met eenzelfde stemrecht. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
109 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:37
Koers 22,790
Verschil -1,580 (-6,48%)
Hoog 23,400
Laag 21,800
Volume 3.379.772
Volume gemiddeld 1.867.693
Volume gisteren 1.552.095

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group