Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Amerikaanse aandelen Terug naar discussie overzicht

Amazon 2024

101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 9 nine_inch_nerd 29 december 2023 09:46
  Bij deze het nieuwe draadje voor 2024.

  Met een BNR podcast. Een korte terugblijk op 2023.

  Opinie - Zijn de Seven wel zo Magnificent?
  Column Corné van Zeijl • 29 dec • 4 minuten

  www.bnr.nl/podcast/corne-van-zeijl/10...

  Over de aflevering
  Een van de meest bijzondere grafieken die ik de afgelopen tijd op Twitter (ik weiger het X te noemen) voorbij heb zien komen, is de vergelijking van de beurswaarde van de Magnificent Seven en de beurswaarde van het Verenigd Koninkrijk, China, Frankrijk en Japan. De zeven bedrijven zijn nu meer waard dan vier hele landen bij elkaar, en het zijn niet eens kleine landen.
  Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia en Tesla zijn samen zo groot dat ze ruim 17% van de totale wereldwijde aandelenindex (de MSCI ACWI) uitmaken. De overige 2939 bedrijven zijn goed voor 83%. Dus van iedere €100 die er in een wereldwijd indexfonds gaan, wordt er €17 belegd in deze zeven bedrijven. Hoezo, maximale spreiding in een wereldaandelenindex?
  Bloomberg heeft tegenwoordig zelfs een Magnificent Seven-index. Deze index is dit jaar met 112% gestegen. Nvidia, waar een jaar geleden nog bijna niemand over sprak, steekt daarbij met kop en schouders boven de anderen uit: +234%.
  Dit soort cijfers tarten iedere fantasie en beleggers zouden weleens last van hoogtevrees kunnen krijgen. Maar een echte belegger kijkt niet alleen naar prijzen, maar ook naar wat je ervoor terugkrijgt. De onderliggende winsten zijn ook flink gestegen. De gemiddelde winst per aandeel van het groepje ging dit jaar met 89% omhoog. Oké, ook hier neemt Nvidia een groot deel voor zijn rekening. Dit is dan ook het enige bedrijf dat echt megawinsten maakt door de AI-hype. Nvidia levert de gereedschappen, de chips. Tijdens de goldrushes waren het ook de verkopers van pikhouwelen, schoppen en goudpannen die het meest en het makkelijkst geld verdienden. Zonder de Nvidia-superwinsten waren de winsten van de Magnificent Seven ‘maar’ 42% hoger. Prachtig hoor, maar het staat niet in verhouding tot de koersstijging.
  Grofweg de helft van die magnifieke koerswinst komt van hogere winsten en de andere helft van hogere waarderingen. En hogere waarderingen komen en gaan als eb en vloed. Als we wat dieper in die mooie winsten duiken, blijkt dat ze vooral gedreven worden door een flink winstherstel bij Amazon en Meta. Bij de grootste twee, Apple en Microsoft, gaan de winsten nauwelijks omhoog. Bij Tesla gaat de winst zelfs flink naar beneden. Tesla heeft een sterke prijsconcurrentie in de elektrische auto-industrie aangewakkerd en heeft daar nu zelf veel last van. Bovendien hangt bij de bedrijven die groot zijn in sociale media, nog altijd de donkere wolk van strengere regelgeving boven hun bedrijfsmodel.
  Nee, 2023 was een prachtig jaar voor een belegging in de Magnificent Seven, maar besef dat een groot deel van uw koerswinsten zijn gebaseerd op hogere waarderingen in de hoop dat deze bedrijven superwinsten gaan maken met AI. Zoals u weet is hoop geen strategie en zeker geen beleggingsstrategie.
 2. Oradur 29 december 2023 13:18
  Ik heb ook een plukje Amazon opgepikt circa 2 jaar terug en sta nog steeds in de min nu. Helaas wat te vroeg ingestapt dus maar ik blijf rustig zitten Amazon blijft nog wel een tijdje doorgroeien
 3. forum rang 9 nine_inch_nerd 4 januari 2024 08:30
  Sanford C. Bernstein & Co herhaalt het koopadvies voor Amazon.com
  donderdag 4 januari 2024 - 06:45u -
  Sanford C. Bernstein & Co verhoogt het koersdoel van Amazon.com naar $ 175,00 van $ 155,00. Het koopadvies van donderdag 20 juli 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 12,87%.
 4. forum rang 9 nine_inch_nerd 8 januari 2024 14:18
  Amazon launches health monitoring program, partners with Omada Health
  Anjalee KhemlaniMon, January 8, 2024 at 2:00 PM GMT+1
  Amazon (AMZN) is partnering with Omada Health, a digital platform that aims to help users maintain chronic diseases, the two companies will announce later this morning, Yahoo Finance has learned.
  finance.yahoo.com/news/amazon-launche...
 5. forum rang 9 nine_inch_nerd 10 januari 2024 21:44
  Amazon.com: De streamingafdeling van het bedrijf, Twitch, is van plan om 35% van zijn personeel te schrappen, of ongeveer 500 werknemers. Het bedrijf is negen jaar na de overname door Amazon nog steeds niet winstgevend. Twitch-CEO Dan Clancy zei in december dat het bedrijf zijn activiteiten in Zuid-Korea in februari van dit jaar zou stopzetten vanwege de hoge operationele kosten en netwerkkosten. Het bedrijf had in maart vorig jaar meer dan 400 werknemers ontslagen nadat de groei in gebruikers en inkomsten niet aan de verwachtingen voldeed.
 6. forum rang 9 nine_inch_nerd 19 januari 2024 13:24
  Overname iRobot door Amazon in gevaar

  Aandelen van iRobot gaan vrijdag hard onderuit, nadat The Wall Street Journal schreef dat de overname van de maker van robotstofzuigers door Amazon in gevaar is nu de Europese Unie de deal wil blokkeren. De zakenkrant citeerde mensen die bekend zijn met de kwestie.
  Medewerkers bij Europese Commissie zouden Amazon hebben laten weten dat de overname waarschijnlijk wordt geblokkeerd. Formeel is er volgens de zakenkrant echter nog niets besloten.
  De Europese Commissie was niet direct beschikbaar voor een reactie, zei de zakenkrant.
  Amazon kondigde de overname van iRobot in 2022 aan en was bereid 1,7 miljard dollar te betalen. De Amerikaanse e-commercereus kan ook nog steeds zelf besluiten om de stekker te trekken uit de deal.
  Aandelen van iRobot daalden donderdag na het slot op Wall Street al 40 procent en vrijdag dreigt een openingsverlies van ruim 37 procent. Amazon lijkt iets hoger te openen.
  Amazon Web Services kondigde vrijdag aan dat het 2,3 biljoen Japanse yen, omgerekend 15 miljard dollar, wil gaan investeren in zijn cloudinfrastructuur in Tokio en Osaka.
 7. forum rang 9 nine_inch_nerd 19 januari 2024 13:26
  Amazons AWS investeert 15 miljard dollar om cloudcomputing in Japan uit te breiden

  Amazon.com: Amazon Web Services, de cloudafdeling van Amazon, is van plan om tegen 2027 15,24 miljard dollar in Japan te investeren om zijn cloudcomputinginfrastructuur uit te breiden en meer kunstmatige-intelligentiediensten aan zijn klanten aan te bieden.
 8. forum rang 9 nine_inch_nerd 19 januari 2024 14:30
  Ook het FD: fd.nl/bedrijfsleven/1503852/europese-...

  ‘Europese Commissie blokkeert Amazon-aankoop’
  Webwarenhuis Amazon krijgt geen toestemming om elektronicabedrijf iRobot over te nemen. Amazon had omgerekend €1,3 mrd over voor de fabrikant van Roomba-robotstofzuigers. Maar volgens de Europese Commissie zou de overname nadelig uitpakken voor andere stofzuigerproducenten.

  Volgens de Wall Street Journal en persbureau Bloomberg hebben ambtenaren van de Europese Commissie die boodschap donderdag overgebracht aan Amazon. Een officieel besluit wordt komende maand gepubliceerd.

  Aanvulling op Alexa

  Amazon zou niet van plan zijn om zich bij de beslissing neer te leggen. Een anonieme bron zegt tegen Bloomberg dat het Amerikaanse bedrijf voornemens is naar de rechter te stappen. Amazon ziet in de Roomba-stofzuigers een goede aanvulling op zijn spraakassistent Alexa.

  Voor iRobot is de deal van groot belang. Het bedrijf heeft het moeilijk door de opkomst van goedkopere concurrenten en kan een kapitaalkrachtige eigenaar daarom goed gebruiken.

  Strenger voor techbedrijven

  De blokkade van de Amazon-iRobot-deal past in de strengere opstelling die mededingingsautoriteiten de laatste jaren innemen ten opzichte van grote techbedrijven. Zo belemmerde Brussel vorig jaar de overname van reisbureau Etraveli door Booking. En Meta, het moederbedrijf van Facebook, moest plaatjesdatabank Giphy verkopen op last van de Britse kartelautoriteit.

  In het geval van Amazon en iRobot had de Europese Commissie in november al haar zorgen geuit. Amazon zou in zijn webwinkel producten van iRobot illegaal kunnen bevoordelen ten opzichte van andere merken.

  Volgens Bloomberg is ook de Amerikaanse FTC van zins om de overname te blokkeren. De FTC vreest dat de deal Amazon te veel macht zou geven op de markt voor slimme apparatuur voor in huis. Ook zou de privacy van gebruikers in het geding zijn, omdat Amazon te veel gegevens over hun huis in handen zou krijgen.
 9. forum rang 9 nine_inch_nerd 22 januari 2024 08:33
  Jefferies herhaalt het koopadvies voor Amazon.com
  maandag 22 januari 2024 - 05:57u -
  Het koopadvies van dinsdag 5 december 2023 wordt herhaald. $175
 10. forum rang 9 nine_inch_nerd 23 januari 2024 19:50
  FD artikel

  Franse boete voor Amazon voor ‘excessief’ volgen personeel
  De Franse privacywaakhond heeft de logistieke tak van Amazon een boete van €32 mln opgelegd. Het bedrijf heeft volgens de toezichthouder zich schuldig gemaakt aan het ‘excessief opdringerig volgen’ van personeel in distributiecentra.

  Amazon-medewerkers in de distributiecentra gebruiken scanners, die registreren hoe snel zij producten in de schappen leggen en pakketjes verwerken. Ook houdt het bedrijf op deze manier bij hoe lang mensen inactief zijn.

  Dat kan niet door de beugel, vindt de Franse toezichthouder CNIL. Als het bedrijf zo nauwlettend volgt wanneer een werknemer pauze houdt, moet die mogelijk elke werkonderbreking verantwoorden. Ook het systeem dat meet hoe snel iemand werkt, is volgens de toezichthouder ‘excessief’. Dat geldt eveneens voor het 31 dagen lang opslaan van de verzamelde data.
 11. forum rang 9 nine_inch_nerd 26 januari 2024 08:30
  Jefferies herhaalt het koopadvies voor Amazon.com
  vrijdag 26 januari 2024 - 06:16u -
  Jefferies verhoogt het koersdoel van Amazon.com naar $ 190,00 van $ 175,00.
 12. forum rang 9 nine_inch_nerd 26 januari 2024 18:45
  Amazon.com: Amazon's cloud computing-divisie, AWS, heeft aangekondigd dat het twee datacentercomplexen gaat bouwen in Mississippi, met een totale investering van 10 miljard dollar. Uitbreiding van AWS te midden van de stijgende vraag naar de cloud. AWS gaat 1.000 nieuwe banen creëren in Mississippi.
 13. forum rang 9 nine_inch_nerd 29 januari 2024 15:56
  Amazon zet de overname van iRobot niet door. Dit maakten de twee Amerikaanse bedrijven maandagmiddag bekend.

  Als een verrassing komt dit niet, want de Europese Commissie, de toezichthouder van de EU, liet volgens The Wall Street Journal eerder deze maand al doorschemeren dat de deal zou worden geblokkeerd.

  De bedrijven zeiden maandag dat ze een beëindigingsovereenkomst hebben getekend die alle uitstaande zaken met betrekking tot de transactie oplost.

  “We zijn teleurgesteld dat de overname van iRobot door Amazon niet kon doorgaan,” zei David Zapolsky van Amazon maandag.

  Amazon zal de maker van robotstofzuigers als Roomba, een zogeheten break-up fee van 94 miljoen dollar betalen.

  “De beëindiging van de overeenkomst met Amazon is teleurstellend”, maar iRobot richt zich nu op de toekomst, zei Colin Angle, oprichter en CEO van iRobot.

  Het bedrijf kwam maandag ook met een reorganisatieplan. Dat plan moet 80 tot 100 miljoen dollar aan besparingen opleveren. Ook moeten de R&D-kosten met 20 miljoen dollar per jaar omlaag, zei iRobot.

  Met deze plannen gaan ongeveer 350 banen verloren. Dat is maar liefst 31 procent van het personeelsbestand van iRobot. Ook topman Angle stapt op. Glen Weinstein, iRobots Executive Vice President en Chief Legal Officer, volgt Angle voorlopig op.

  iRobot verwacht over 2023 een omzet van 891 miljoen dollar te rapporteren, een daling van 25 procent op jaarbasis, bleek maandag verder uit voorlopige cijfers die het bedrijf presenteerde. Ook verwacht iRobot een operationeel verlies van 265 tot 285 miljoen dollar. Het bedrijf eindigde het jaar met 185 miljoen dollar in kas.
 14. forum rang 9 nine_inch_nerd 30 januari 2024 08:25
  RBC herhaalt het koopadvies voor Amazon.com
  dinsdag 30 januari 2024 - 04:56u -
  Het koopadvies van vrijdag 12 januari 2024 wordt herhaald. $180
 15. forum rang 9 nine_inch_nerd 30 januari 2024 19:16
  Beursblik: Amazon keert vermoedelijk terug naar dubbelcijferige omzetgroei

  Amazon heeft in 2023 waarschijnlijk weer een dubbelcijferige omzetgroei gerealiseerd, nadat in 2022 de groei nog onder de 10 procent uitkwam. Dit is de verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet.

  Deze analisten verwachten dat de omzet van Amazon in 2023 met 11 procent is gestegen tot 570 miljard dollar, in vergelijking met een groei van 9 procent tot 514 miljard dollar in 2022. De analisten rekenen verder op een operationele winst van 34 miljard dollar, wat zou neerkomen op een recordmarge van 6 procent. Dat was 2,4 procent in 2022, destijds het laagste niveau in vijf jaar.

  Amazon zei tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal eind oktober voor het vierde kwartaal van 2023 te rekenen op een operationele winst van 7 tot 11 miljard dollar op een omzet van 160 tot 167 miljard dollar.

  Eerder deze maand introduceerde Amazon advertenties in zijn Prime Video-streamingdienst. Dit zou een impuls kunnen geven aan de advertentietak van het bedrijf, die al bijna 44 miljard dollar per jaar aan inkomsten genereert.

  Amazon publiceert donderdagavond de cijfers.
101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

 1. A
 2. B
 3. C
 4. D
 5. E
 6. F
 7. G
 8. H
 9. I
 10. J
 11. K
 12. L
 13. M
 14. N
 15. O
 16. P
 17. Q
 18. R
 19. S
 20. T
 21. U
 22. V
 23. W
 24. X
 25. Y
 26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.169
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.050
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 166
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.684
Aedifica 2 841
Aegon 3.257 320.368
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.795
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.899
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.393
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.441
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.541
AMG 965 126.695
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.203
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.629
Arcelor Mittal 2.024 318.780
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.193
Aroundtown SA 1 187
Arrowhead Research 5 9.314
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.785
ASML 1.762 77.802
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 344
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.812
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 27 mei

  1. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
  2. Aalberts ex €1,13 dividend
  3. Van Lanschot Kempen ex €2 dividend
  4. Ifo-index ondernemersvertrouwen mei (Dld) volitaliteit verwacht
  5. Wall Street gesloten (Memorial Day)
 2. 28 mei

  1. Exor jaarvergadering
  2. NN Group ex €2,08 dividend
  3. B&S Group ex €0,16 dividend
  4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
  5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht