Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Eurocommercial wil groot Brussels winkelcentrum kopen

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties voert exclusieve gesprekken en doet boekenonderzoek om het Woluwe winkelcentrum in Brussel te kopen. Dit meldde de vastgoedinvesteerder maandag nabeurs.

De bruto-investering komt uit op 468 miljoen euro. Hiermee koopt Eurocommercial 23.000 vierkante meter aan verhuurbare oppervlakte, inclusief het winkelcentrum, de parkeerplaatsen en omliggende grond. De overeenkomst wordt naar verwachting eind november ondertekend en de afronding vindt in het eerste kwartaal van 2018 plaats. na de aankoop van Woluwe komt het Belgische deel van de vastgoedportefeuille uit op 11 procent. na de afronding van een aantal verkopen en projecten wordt dit 12 procent, aldus het bedrijf.

De transactie wordt gefinancierd door een kredietfaciliteit van ABN AMRO en ING. Door de aankoop zal de loan-to-value ratio aanvankelijk stijgen tot 47 procent. 

Maar dankzij het asset rotation programma dat Eurocommercial uitvoert, daalt deze ratio uiteindelijk weer tot rond de 40 procent. Onder dit desinvesteringsprogramma verkocht het vastgoedbedrijf dit jaar al voor 100 miljoen euro aan vastgoed. Eurocommercial verwacht het huidige dividendniveau dan ook te kunnen handhaven. 

Het aandeel sloot 0,3 procent hoger op 37,22 euro. 

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Eurocommercial Properties draait goed

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eurocommercial Properties kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 14 juni

  1. Internationale handel april (NL)
  2. Bank of Japan rentebesluit (Jap) +0,1% volitaliteit verwacht
  3. Inflatie mei def. (Fra)
  4. Aegon ex €0,16 dividend
  5. Handelsbalans april (eur)
  6. Importprijzen mei (VS)
  7. Consumentenvertrouwen (UvM) juni, voorlopig (VS) 73
 2. 17 juni

  1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
  2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
  3. ING Beleggersdag
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht