Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beursblik: NL leveranciers profiteren van Britse plannen offshore windparken

(ABM FN-Dow Jones)De Britse plannen voor het opwekken van offshore windenergie zijn gunstig voor de hele sector en dienst toeleveranciers, waaronder de Nederlandse en Belgische bedrijven Sif, Boskalis, CFE, Fugro en in mindere mate TKH. Dit zei analist Martijn den Drijver donderdag.

De Britse regering kondigde woensdag plannen aan voor de aanleg van offshore windparken met een totale capaciteit van 30 GW. Dit moet in 2030 zijn gerealiseerd, waardoor het Verenigd Koninkrijk verreweg de grootste offshore windmarkt wordt in Europa en jaarlijks meerdere projecten zullen moeten worden opgestart. "Dit is welkom nieuws voor de sector die geteisterd wordt door vertragingen en hoge volatiliteit in projectvolumes en dus in inkomsten en vrije kasstroom", aldus Den Drijver.

Hoewel het Britse besluit in overeenstemming is met eerdere aankondigingen, biedt de bevestiging van de Britse regering een stabielere basis voor de sector, wat zal leiden tot hogere investeringen, denkt NIBC.

“Zoals gezegd is dit zeer gunstig voor de aanbieders van offshore-windenergie”, aangezien de huidige capaciteit van de sector hoger is dan de huidige projecten als gevolg van bijvoorbeeld vertragingen in Frankrijk. “Een constante stroom van [nieuwe] projecten kan de problemen in de sector verlichten", voegde de analist toe.

Het aandeel Sif noteerde op een rood Damrak 2,1 procent lager op 9,60 euro, Boskalis verloor 7,4 procent tot 23,00 euro en Fugro daalde 1,6 procent tot 9,82 euro. TKH noteerde 3,2 procent lager op 43,58 euro en het Belgische CFE verloor 2,5 procent tot 85,20 euro.

NIBC heeft een koopadvies op Boskalis, Fugro en TKH. Het advies voor Sif en CFE is Houden.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CFE kopen verkopen
Fugro kopen verkopen
Sif Holding kopen verkopen
TKH kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht