Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Positieve resultaten coronavaccin Novavax

Positieve resultaten coronavaccin Novavax

(ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin dat Novavax ontwikkelt, heeft een werkzaamheid van 89,3 procent. Dit meldde het Amerikaanse farmaconcern donderdag nabeurs in een tussentijdse analyse.

In de onderzoeksstudie raakten 62 mensen besmet met het virus. Zes daarvan kregen het vaccin en 56 een placebo. Van de personen die het coronavirus opliepen, raakte ongeveer de helft besmet met de Britse mutatie. 

Het vaccin van Novavax blijkt een stuk minder effectief tegen de Zuid-Afrikaanse variant, met een werkzaamheid slechts 49 procent. Daarom is het farmabedrijf uit Maryland begonnen om een aangepaste versie van het vaccin te ontwikkelen die deze mutatie mogelijk beter kan bestrijden. In het tweede kwartaal wordt naar verwachting begonnen met het testen van dit aangepaste vaccin.

Novavax zal de donderdag bekendgemaakte onderzoeksdata bij Amerikaanse toezichthouders indienen. Eventuele goedkeuring voor het vaccin wordt op zijn vroegst in april verwacht.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NOVAVAX INC. DL-,01 kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht