Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Recticel sluit 2020 bijna schuldenvrij af

Recticel sluit 2020 bijna schuldenvrij af

(ABM FN) Recticel heeft 2020 bijna schuldenvrij afgesloten ondanks dalende cijfers doorheen de verschillende divisies. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de specialist in polyurethaanschuim uit Wetteren.

"Na een omzetdaling met 17,5 procent in de eerste jaarhelft door de lockdown, werd de tweede jaarhelft gekenmerkt door grote omzetfluctuaties door de verschillende golven van de pandemie en de impact van de overheidsmaatregelen", aldus CEO Olivier Chapelle in een toelichting. Toch wist de omzet in de tweede jaarhelft te stijgen met 7 procent en de aangepaste EBITDA met 10 procent, aldus de topman.

Op een 5,7 procent lagere jaaromzet van 828,8 miljoen euro, daalde de aangepaste EBITDA op jaarbasis met 16,8 procent van 70,7 naar 58,8 miljoen euro door de gevolgen van de coronapandemie.

Onder de streep bleef een winst over van 63,2 miljoen euro tegenover een winst van 24,8 miljoen euro in 2019. Recticel profiteerde van een desinvestering van een deel van de automotive divisie en het 50 procent belang in Eurofoam, hetgeen 68,7 miljoen euro opleverde.

De netto financiële schuld bedroeg ultimo 2020 4,6 miljoen euro tegenover 215,6 miljoen euro eind 2019. De grote daling komt door de recente verkoop van de belangen in de automotive en Eurofoam divisie.

Recticel stelt over 2020 een dividend voor van 0,26 euro per aandeel, twee cent meer dan in 2019.

Outlook

Recticel zegt dat de vooruitzichten lastig te voorspellen zijn door het volatiele economische en geopolitieke klimaat. Wel is het doel om de omzet substantieel te verhogen en de aangepaste EBITDA met minstens 30 procent te laten stijgen, niet rekening houdend met de participatie in FoamPartner en gerelateerde synergiën, aldus het bedrijf.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Marktomstandigheden voor Recticel trekken aan
  2. Recticel verhoogt kapitaal

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Recticel kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht