Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Winst bij QRF onder druk

(ABM FN) Qrf heeft in 2020 de winst sterk onder druk zien staan door de gevolgen van Covid-19. Dit bleek vrijdagochtend uit cijfers van het vastgoedbedrijf gespecialiseerd in winkelvastgoed.

In het afgelopen jaar verbeterde  het nettoresultaat wel, van 20,5 miljoen euro negatief in 2019 naar en kleinere afname van 5,3 miljoen euro.

Het negatieve resultaat kwam onder meer door afwaarderingen op verschillende winkelpanden door de coronacrisis. De NAV-waarde van de vastgoedportefeuille daalde met 8,8 procent tot 16,33 euro per aandeel. Een jaar eerder waren deze afwaarderingen meer dan twee keer zo hoog.

Het nettohuurresultaat daalde eveneens fors van 15,4 miljoen tot 11,1 miljoen euro, mede vanwege de kwijtschelding van huren bij verschillende klanten, die getroffen zijn door de verplichte sluiting van niet-essentiële winkels en andere beperkende maatregelen tegen het virus.

De EPRA-winst daalde met 28,0 procent tot 6,5 miljoen euro. Hierdoor komt de winst per aandeel uit op 0,91 euro per aandeel tegenover 1,29 euro een jaar eerder.

De schuldgraad steeg van 48,73 tot 49,28 procent. De schuldopbouw kwam mede door de acquisitie van het Rijksarchief in Brugge.

De bezettingsgraad steeg op jaarbasis licht, ondanks de coronacrisis, van 97,32 tot 97,59 procent.

Voor het eerst wordt ook een keuzedividend ingevoerd waarbij men kan kiezen om het dividend van 0,80 euro per aandeel in aandelen of in contanten uit te keren.

Outlook

Op de korte termijn gaat Qrf uit van gedeeltelijke kwijtschelding van verschuldigde huur voor de Nederlandse niet-essentiële winkels en voor individuele horecahuurders in België.

Qrf verwacht daarnaast een daling van de recurrente huurinkomsten doordat de Bondgenotenlaan in Leuven en het Century Center in ontwikkeling worden genomen. Daartegenover staat het positieve effect van de acquisitie van het Rijksarchief te Brugge aldus QRF.

Ook voor 2021 wordt door Qrf een bruto-dividend van minstens 0,80 euro per aandeel beoogd.  

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Qrf boekt iets meer winst
  2. Qrf behaalt hoger nettohuurresultaat in overgangsjaar

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Qrf kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 mei

    1. NL werkloosheid april
    2. Aegon Q1-cijfers
    3. Vastned Q1-cijfers
    4. Deutsche Telekom Q1-cijfers
    5. KBC Q1-cijfers
    6. Siemens Q2-cijfers
    7. ArcelorMittal $0,25 ex-dividend
    8. IMCD €2,24 ex-dividend
    9. Shell $0,344 ex-dividend
    10. Unilever €0,4268 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht