Word abonnee en neem Beursduivel Premium
ABO-Group boekt hogere winst en omzet
Beeld: Euronext

ABO-Group boekt hogere winst en omzet

(ABM FN) ABO-Group Environmentheeft het afgelopen halfjaar een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek vrijdag nabeurs uit de halfjaarcijfers van het concern.

"In de eerste jaarhelft slaagde ABO-GROUP erin de in 2021 overgenomen Franse bedrijven, allen actief in de markt van mijnen en steengroeven, naar positieve resultaten te brengen", zei CEO Frank de Palmenaer. "Ondanks deze moeilijk “crisis-tijden” wist ABO-GROUP bovendien de energieprijsstijgingen en algemene indexering van de kosten te absorberen via gedeeltelijke doorrekening en efficiëntieverhoging", voegde hij toe.

ABO-Group boekte in de eerste zes maanden van 2022 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 5,4 miljoen euro, in vergelijking met 3,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,2 miljoen euro, tegen 359.000 euro een jaar eerder.

De omzet steeg 16,8 procent van 31,1 miljoen euro in de eerste helft van 2021 naar 36,4 miljoen euro het afgelopen halfjaar.

Outlook

Het concern zei ondanks de uitdagende geopolitieke en economische situatie vast te houden aan zijn groeiambities. Op basis van de huidige resultaten en de verwachtingen voor de komende periode, bevestigen het bedrijf zijn plan om uiterlijk eind 2025 de omzetkaap van 100 miljoen euro te halen

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Hogere omzet ABO-Group
 2. ABO-Group beloont aandeelhouders voor het eerst

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABO-Group kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 april

  1. NL investeringen februari
  2. SAP Q1-cijfers
  3. NL consumentenvertrouwen april
  4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
  5. ING jaarvergadering
  6. VS Chicago Fed-index maart
  7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
 2. 23 april

  1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
  2. Novartis Q1-cijfers
  3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht