Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Hogere resultaten ABO-Group
Beeld: ABM Financial News

Hogere resultaten ABO-Group

(ABM FN) ABO-Group Environment heeft in 2022 hogere resultaten geboekt. Dit meldde het bedrijf uit Gent donderdag nabeurs.

“Met 10 procent omzetgroei en een EBITDA van 10 miljoen euro realiseert ABO-GROUP na 2021 opnieuw haar beste jaar ooit. De groep slaagde erin haar sterke start van het jaar verder te zetten, waarbij de dubbelcijferige groei in de omzet gekoppeld werd aan een herstel van de marges door de integratie van de overnames uit 2021 én 2022, en een sterke kostcontrole. De krapte op de arbeidsmarkt, de volatiele energieprijzen en kostenindexeringen maakten de tweede helft van 2022 desalniettemin een uitdagende periode voor onze bedrijven", zei CEO Frank De Palmenaer in een toelichting.

ABO-Group boekte in 2022 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 9,9 miljoen euro, in vergelijking met 8,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,2 miljoen euro, of 0,21 euro per aandeel.

De omzet steeg afgelopen jaar met 10 procent naar bijna 69,9 miljoen euro, van 63,5 miljoen euro in 2021.

De netto operationele kasstroom steeg van 6,8 naar 7,1 miljoen euro eind 2022 en de nettoschuld van 9,7 naar 10,6 miljoen euro.

Outlook

ABO-Group sprak van een "vliegende start" in 2023, "met de reeds aangekondigde overnames van DynaOpt en SEGED in Frankrijk."

Op operationeel gebied beschikt het bedrijf over een "goed gevuld orderboek dat begin dit jaar al versterkte met een aantal grote contracten."

Toch blijft ABO-Group voorzichtig, "gezien de blijvende uitdagingen op het vlak van rekrutering en kostenindexatie."

Daarbij zal de onstabiele geopolitieke situatie en haar invloed op de volatiele markten ook in 2023 de algemene economische situatie voor ABO-GROUP beïnvloeden, aldus het bedrijf, dat deze impact zal trachten op te vangen "door in te zetten op een correcte commerciële prijsstrategie en interne efficiëntie."

Op middellange termijn bevestigt ABO-Group het vertrouwen in de doelstelling uiterlijk eind 2025 de "omzetkaap van 100 miljoen euro te behalen."

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Hogere omzet ABO-Group
 2. ABO-Group beloont aandeelhouders voor het eerst

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABO-Group kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 april

  1. NL investeringen februari
  2. SAP Q1-cijfers
  3. NL consumentenvertrouwen april
  4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
  5. ING jaarvergadering
  6. VS Chicago Fed-index maart
  7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
 2. 23 april

  1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
  2. Novartis Q1-cijfers
  3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht