Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Degroof Petercam verlaagt koersdoel Bois Sauvage
Beeld: ABM Financial News

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Bois Sauvage

(ABM FN) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Compagnie du Bois Sauvage verlaagd van 373,00 naar 343,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Joren Van Aken.

Hij schat de huidige intrinsieke waarde op 549 euro per aandeel, wat een korting van 46 procent impliceert. "Dat is extreem goedkoop." Sectorgenoten als Lotus Bakeries en Lindt handelen op een koers/winst van respectievelijk 48 en 39.

In een conservatieve visie uitgaande van slechts 20x de koers/winst voor de chocoladegroep, komt Van Aken uit op een waardering van 440 miljoen euro, of 265 euro per aandeel voor deze divisie.

Dit betekent dat bij de huidige waardering nauwelijks rekening wordt gehouden met alle participaties buiten de chocoladegroep.

Het probleem is volgens Degroof dat het bedrijf nu al meer dan twee jaar met een korting van meer dan 30 procent noteert en nog heel lang goedkoop kan blijven. Het risico is volgens Van Aken dat een belegging in Bois Sauvage dood geld blijft.

Zolang het bedrijf zijn communicatie en transparantie niet verbetert, ziet Van Aken namelijk geen reden waarom de korting structureel zou dalen.

Ook de afnemende kaspositie moet nauwlettend in de gaten worden gehouden, aangezien voor de financieringsronde van Futerro waarschijnlijk 300 tot 500 miljoen euro nodig zal zijn. Aangezien Bois Sauvage ongeveer 20 procent van Futerro bezit, betekent dit een uitstroom van 60 tot 100 miljoen euro.

Wel herstelt de chocoladegroep zich sneller dan verwacht, en omdat het grootste deel van de omzet in de tweede helft van het jaar wordt gerealiseerd, lijkt het erop dat 2023 een goed jaar gaat worden. Van Aken zou dan ook graag zien dat er meer geïnvesteerd wordt in de chocoladetak, want dit is het unieke onderdeel van Bois Sauvage.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Jaarvergadering Bois Sauvage keurt alle agendapunten goed
  2. Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Bois Sauvage

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Compagnie du Bois Sauvage kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht