Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Hogere omzet AB InBev verwacht ondanks volumedruk
Beeld: ABM Financial News

Hogere omzet AB InBev verwacht ondanks volumedruk

(ABM FN) AB InBev heeft in het derde kwartaal de volumes onder druk zien staan. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan consensus, die de brouwer zelf publiceerde.

De volumes zouden volgens deze consensusverwachting van 21 analisten met 2,7 procent zijn gedaald. Voor heel 2023 wordt gerekend op een volumedaling van 0,8 procent.

Wat de autonome omzetgroei betreft, ligt de consensus voor het derde kwartaal op een stijging met 4,7 procent, terwijl de autonome EBITDA-groei 0,3 procent zou bedragen. Voor het volledige boekjaar wordt op een stijging van de omzet met 8,2 procent voorzien. De EBITDA zal volgens de analisten met 6,1 procent stijgen.

De consensus rekent verder op een onderliggende winst per aandeel van 3,03 dollar voor 2023. Het derde kwartaal zal daar vermoedelijk 0,85 dollar aan bijdragen.

De omzet van AB InBev steeg in het tweede kwartaal met 7,2 procent, waarbij de volumes afnamen met 1,4 procent. De onderliggende winst per aandeel in het tweede kwartaal bedroeg 0,72 dollar.

AB InBev heeft tijdens een beleggersdag in september zijn doelstellingen voor de middellange termijn herhaald. De brouwer mikt nog steeds op een autonome EBITDA-groei van 4 tot 8 procent op de middellange termijn.

Op 31 oktober maakt AB InBev de resultaten over het derde kwartaal bekend. Woensdag noteerde het aandeel 1,2 procent hoger op 51,21 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 'Aandeel AB InBev blijft koopwaardig'
  2. AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht