Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Melexis haalt eigen outlook
Beeld: Melexis

Melexis haalt eigen outlook

(ABM FN) Melexis heeft in het derde kwartaal de eigen outlook gehaald, zoals ook werd verwacht. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de chipbakker.

De omzet bedroeg 248,6 miljoen euro, zo maakte het bedrijf woensdagmorgen bekend. Dat is een stijging van 13 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van het vorige jaar en een stijging van 5 procent in vergelijking met het tweede kwartaal.

De analistenconsensus ging gemiddeld uit van een kwartaalomzet van 248,3 miljoen euro.

Bij de publicatie van de resultaten voor het tweede kwartaal begin augustus, zei Melexis zelf voor het derde kwartaal een omzet tussen de 245 en 250 miljoen te verwachten.

De nettowinst bedroeg 56,8 miljoen euro of 1,41 euro per aandeel, een stijging van 16 procent in vergelijking met vorig jaar en een stijging van 9 procent in vergelijking met het vorige kwartaal.

De consensus van de analisten lag op een nettowinst van 55,9 miljoen euro.

Outlook 

Melexis verwacht voor het vierde kwartaal een omzet van 247 tot 251 miljoen euro.

Voor het volledige jaar verwacht Melexis een omzetgroei van ongeveer 15 procent, een brutomarge van meer dan 45 procent en een operationele marge van meer dan 27 procent. Hierbij wordt rekening gehouden met een euro/dollar wisselkoers van 1,05 voor de rest van het jaar.

Bij de publicatie van de resultaten over het eerste halfjaar, verhoogde Melexis de outlook voor het hele jaar al. Melexis sprak toen de verwachting uit van een omzetgroei van 14 tot 16 procent.

Deze outlook werd dus herbevestigd bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal.

De omzet in de eerste negen maanden van 2023 bedroeg 713,8 miljoen euro, een stijging van 17 procent in vergelijking met de eerste negen maanden van 2022.

De nettowinst over de eerste drie kwartalen van 2023 bedroeg 159,6 miljoen euro of 3,95 euro per aandeel, een stijging van 10 procent in vergelijking met 145,0 miljoen euro of 3,59 euro per aandeel in de eerste negen maanden van 2022.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Melexis kopen verkopen

100% zegt kopen

3 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 februari

  1. Japan handelsbalans jan
  2. JDE Peet's Q4-cijfers
  3. Wolters Kluwer Q4-cijfers
  4. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
  5. EU consumentenvertrouwen feb (voorlopig)
  6. Aedifica Q4-cijfers
  7. AMG Q4-cijfers
  8. Fed-notulen volitaliteit verwacht
  9. Nvidia Q4-cijfers
  10. Rivian Q4-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht