Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel AMD loopt verlies grotendeels in
Beeld: ABM Financial News

Aandeel AMD loopt verlies grotendeels in

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Micro Devices zag de koers dinsdag nabeurs aanvankelijk met 5 procent dalen na de publicatie van sterke winstcijfers en een weinig verrassende, maar wellicht iets voorzichtige vooruitblik naar het vierde kwartaal. 

Een groot deel van dit koersverlies werd echter weer ingelopen, nadat het bedrijf zich later op de avond in een toelichting op de cijfers positief uitliet over kunstmatige intelligentie. 

CEO Lisa Su zei dat het goed vordert met AI en dat in de komende kwartalen de omzet steeds verder zal oplopen in dit segment.

Het Amerikaanse technologiebedrijf boekte afgelopen kwartaal een nettowinst van 299 miljoen dollar, of 18 dollarcent per aandeel, tegen 66 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst steeg van 0,67 naar 0,70 dollar per aandeel. Analisten rekenden volgens FactSet vooraf gemiddeld op 0,68 dollar. 

De omzet steeg van 5,57 miljard naar 5,80 miljard dollar, wat meer was dan de analistenverwachting van 5,70 miljard. 

De omzet uit datacenters was 1,6 miljard dollar, gelijk aan een jaar eerder. In het segment van system-on-chip-producten voor datacenters steeg de omzet met 21 procent vergeleken met een kwartaal eerder. 

De omzet in het klantensegment groeide 42 procent, dankzij een sterke vraag naar mobiele Ryzen-processoren. Dit was ruim boven verwachting. 

Outlook 

Voor het vierde kwartaal rekent AMD op een omzet van 5,8 miljard tot 6,4 miljard dollar. De analistenconsensus mikt op 6,4 miljard dollar. De aangepaste brutomarge zou moeten stijgen van 51,0 procent in het derde kwartaal naar 51,5 procent in het vierde kwartaal.  

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 'China blokkeert gebruik van Intel- en AMD-chips in overheidscomputers'
  2. AMD: recordvraag naar datacenterchips

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Advanced Micro Devices kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht