Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: winstverwachtingen EVS moeten omhoog
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: winstverwachtingen EVS moeten omhoog

(ABM FN) De consensus voor de winst per aandeel die EVS dit jaar zal realiseren moet omhoog. Dit stelde analist David Vagman van ING vrijdag in een rapport na een kwartaalupdate van de beeldvormingsspecialist.

ING denkt dat de consensus voor de winst per aandeel met 3 tot 5 procent omhoog moet bij een 1 tot 2 procent hogere omzet.

EVS denkt dat de omzet dit jaar aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte van 160 tot 170 miljoen euro zal uitkomen. Ook de EBIT zal dit jaar aan de bovenkant van de outlook van 32,5 tot 38,5 miljoen euro uitkomen.

Analisten hielden er al rekening mee dat de resultaten dit jaar aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedtes zouden vallen. De consensus van analistenverwachtingen samengesteld door EVS, wijst voor 2023 namelijk op een omzetgroei van 13,2 procent tot 168 miljoen euro met een EBIT van 38,5 miljoen euro.

Vagman miste in de kwartaalupdate van vanmorgen wel inzicht in de ontwikkeling van de orderintake en het orderboek voor 2023 en daarna. Dit maakt het moeilijk om het momentum in te schatten.  

ING kijkt uit naar de beleggersdag volgende week, waar het meer inzicht hoopt te krijgen in de markten waarin EVS opereert en op welke manier het bedrijf marktaandeel probeert te winnen.

ING handhaafde het koopadvies op EVS met een koersdoel van 29,50 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend met 1,1 procent tot 27,60 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Olympische boost voor EVS Broadcast
 2. Degroof Petercam verhoogt koersdoel EVS

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EVS kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. D'Ieteren Q4-cijfers
  6. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  7. EU producentenprijzen jan
  8. Target Q4-cijfers
  9. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
  10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM feb 53 volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht