Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Berenberg zet Melexis op de kooplijst
Beeld: Melexis

Berenberg zet Melexis op de kooplijst

(ABM FN) Berenberg heeft maandag Melexis op de kooplijst gezet en het koersdoel verhoogd van 95,00 naar 100,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Trion Reid.

De analist verwacht dat Melexis erin is geslaagd om de omzet in de afgelopen zeven jaar, inclusief 2023, jaarlijks met gemiddeld 11 procent te verhogen. En dit zonder overnames.

De nieuwe doelstellingen die vorige week op de beleggersdag werden gepresenteerd, voorzien ook voor de komende zeven jaar een dubbelcijferige groei per jaar.

In combinatie met het sterke trackrecord van Melexis, biedt dit een aantrekkelijk instapmoment, vindt Reid. 

De analist wees er ook op dat Melexis meerdere groeimotoren heeft, zowel voor automotive als daarbuiten. Reid denkt hierbij aan een duurzaamheid, robotica, alternatieve mobiliteit en digitale gezondheid.

Ten slotte gaf de analist aan dat hij de zorgen van de markt begrijpt ten aanzien van de vraag op de korte termijn naar auto's en eventuele voorraadcorrecties. Reid verlaagde zijn taxaties voor de korte termijn daarom iets.

Het aandeel X-FAB is volgens Reid nog altijd de beste keuze voor beleggers op korte termijn, maar aan de huidige waardering biedt Melexis een aantrekkelijke kans voor de lange termijn. 

Het aandeel Melexis sloot vrijdag op 81,80 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Melexis kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 07 december

  1. Duitsland industriële productie okt
  2. VS steunaanvragen wekelijks
  3. Broadcom jaarcijfers
 2. 08 december

  1. Duitsland inflatie nov def
  2. Laatste handelsdag Majorel
  3. Elia beleggersdag
  4. VS Payroll report volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht