Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nieuwe CEO Alibaba zet in op AI en open cloud
Beeld: ABM Financial News

Nieuwe CEO Alibaba zet in op AI en open cloud

(ABM FN-Dow Jones) Alibaba wil het rendement op het geïnvesteerde kapitaal in de komende paar jaar naar een dubbelcijferig percentage tillen, gebruikmakend van de convergentie van AI en cloud computing. Dat meldde het Chinese bedrijf, naar aanleiding van een presentatie die CEO Eddie Wu vorige week gaf na de kwartaalcijfers.

In reactie op de snelle technologische ontwikkelingen, met name op het gebied van AI, wil de nieuwe CEO van Alibaba het bedrijf transformeren in drie richtingen: technologie-gedreven internetplatforms, AI-gedreven technologiebedrijven en een wereldwijd handelsnetwerk.

Wu, die in september aantrad, rekent op het innovatieve DNA van Alibaba, op kunstmatige intelligentie en een oorlogskas van 63 miljard dollar. Die factoren moeten het internetbedrijf naar zijn nieuwe groeifase stuwen.

AI wordt genoemd als onderdeel van de strategie voor de onderdelen Taobao Tmall, Cloud Intelligence, dat de "meest open cloud in het AI-tijdperk" moet bouwen, Alibaba International Digital Commerce, Cainiao, Local Services en Digital Media en Entertainment.

Alibaba zat in de voorhoede van de aardverschuiving van internettoegang via de desktop computer naar mobiel, de opkomst van mobiel betalen en de platformeconomie. Ook in de combinatie van fysieke en online-winkels was het bedrijf leidend en in de migratie van grote en kleine bedrijven naar de cloud.

Wu was technologiedirecteur van Alibaba vanaf het begin in 1999 en was achtereenvolgens verantwoordelijk voor technologie bij betaalapp Alipay en bij de digitale winkelapp Taobao.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Alibaba blaast beursgang logistieke dochter af
  2. Tegenvallende groei voor Alibaba, maar wel overvolle kas

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited kopen verkopen

94% zegt kopen

17 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht