Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Update: Argenx incasseert tegenslag met ITP-studie
Beeld: ArgenX

Update: Argenx incasseert tegenslag met ITP-studie

(ABM FN) Argenx heeft dinsdag de eerste resultaten bekendgemaakt van de ADVANCE-SC studie ter evaluatie van VYVGART Hytrulo bij volwassenen met primaire immuuntrombocytopenie of ITP, en die vielen tegen.

De studie voldeed niet aan het primaire eindpunt van een aanhoudende respons op het aantal bloedplaatjes bij chronische ITP-patiënten. En ook aan de secundaire eindpunten werd niet voldaan.

"Dit is niet de uitkomst waar we voor patieten op hoopten", zei Luc Truyen, de Chief Medical Officer van Argenx in een toelichting.

Aanvullende analyses van de verzamelde data worden momenteel uitgevoerd. En de volledige resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd tijdens een medische bijeenkomst en in een peer-reviewed publicatie.

ADVANCE-SC is de tweede van twee registratiestudies die zijn uitgevoerd als onderdeel van het lopende ITP-ontwikkelingsprogramma voor VYVGART waaraan 207 volwassen patiënten met chronische en aanhoudende ITP hebben deelgenomen.

De patiënten werden zwaar voorbehandeld en 75 procent van de patiënten had drie of meer eerdere ITP-therapieën gekregen.

Het primair eindpunt werd niet gehaald: 13,7 procent van de behandelde patiënten vertoonde een aanhoudende respons op het aantal bloedplaatjes, vergeleken met 16,2 procent van de patiënten die een placebo ontvingen. E ook de secundaire eindpunten werden dus niet gehaald.

Wel werd de behandeling goed verdragen door de patiënten en ook de veiligheid van de behandeling werd bevestigd.

Argenx heeft vanmiddag om half drie een conference call gepland om een nadere toelichting te geven op de studieresultaten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
arGEN-X kopen verkopen

75% zegt verkopen

4 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 01 maart

  1. China inkoopmanagersindex industrie feb (def)
  2. Aegon jaarcijfers
  3. Corbion jaarcijfers
  4. Heijmans jaarcijfers
  5. IMCD jaarcijfers
  6. NL inkoopmanagersindex industrie feb (def)
  7. EU Inkoopmanagersindex industrie feb (def)
  8. EU inflatie feb (voorlopig)
  9. EU werkloosheid feb
  10. VS inkoopmanagersindex diensten S&P feb (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht