Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Kepler: "Argenx stelt teleur"
Beeld: ArgenX

Kepler: "Argenx stelt teleur"

(ABM FN) Het mislukken van een belangrijke studie voor ITP door Argenx is een stevige teleurstelling. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux dinsdag.

Het bericht dat de studie niet voldeed niet aan de primaire of secundaire eindpunten komt als een teleurstelling, gezien het succes van een eerdere fase III-studie met Vyvgart-IV in ITP in mei 2022.

De resultaten van de ITP-studie waren ook één van de twee grote klinische mijlpalen die dit jaar werden verwacht voor het bedrijf. 

Kepler Cheuvreux merkte op dat ITP goed was voor 67 euro van het koersdoel van 515 euro. De mislukking zal het model van Kepler dan ook significant beïnvloeden, aldus de analisten.

Een goedkeuring in Japan blijft nog steeds mogelijk, aldus Kepler. Een beslissing van de Japanse autoriteiten wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024.

Argenx zal vanmiddag een conference call organiseren om de studieresultaten te bespreken.

Op de beurs noteerde het aandeel Argenx dinsdagmorgen 17,0 procent lager aan 377,00 euro.

pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
arGEN-X kopen verkopen

100% zegt verkopen

2 stemmen