Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wall Street sluit hoger
Beeld: ABM Financial News

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, in afwachting van een inflatiecijfer later deze week, terwijl de dollar zwak bleef en de Amerikaanse tienjaarsrente bleef dalen.

De S&P 500 index sloot 0,1 procent in het groen op 4.554,89 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 14.281,76 punten en de Dow Jones-index sloot 0,2 procent hoger op 35.416,98 punten. 

De handelsvolumes waren hoger dan maandag.

Woensdag zal het Beige Book van de Fed een indicatie geven van het sentiment onder bedrijven in elf districten, in aanloop naar de volgende vergadering van de Federal Reserve op 13 december.

Dinsdag kwam een huizenprijsindex voor september overeen met de verwachtingen. Het consumentenvertrouwen volgens Conference Board steeg naar 102,0 in november en was daarmee iets hoger dan de 101,5 die was verwacht. 

Beleidsmaker Christopher Waller van de Federal Reserve zei dat hij "in toenemende mate vertrouwen heeft" dat de huidige beleidsrente de inflatie naar 2 procent zal laten dalen. Fed-bestuurder Michelle Bowman zei juist dat ze nog een renteverhoging zou steunen als de inflatie zou stagneren.

Beleggers wachten op de cijfers over de inkomens en uitgaven van huishoudens, die donderdag bekend worden. Het bijbehorende inflatiecijfer zal naar verwachting dalen van 3,4 procent in september naar 3,1 procent in oktober.Voor de PCE-kerninflatie wordt voor donderdag gerekend op een percentage van 3,5 procent. In september was dit 3,7 procent.

"Elk percentage onder de verwachting voor de kerninflatie zal de euro goed doen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Wij sluiten in dat geval niet uit dat de euro boven de 1,10 dollar uitkomt. Er is geen enkele behoefte meer aan een veilige haven dus de vraag naar dollars om die reden is weggevallen", aldus de handelaar.

De Amerikaanse tienjaarsrente handelde op 4,335 procent, wat het laagste rendement in ongeveer twee maanden.

De euro/dollar bleef sterk en noteerde op 1,0992.
 
Olie werd duurder. De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 2,1 procent hoger op 76,41 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Een uitgestelde vergadering van OPEC+ kan donderdag meer duidelijkheid geven over de vooruitzichten voor de oliemarkt. "Er is duidelijk wat onenigheid binnen de alliantie", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda over het uitstel van de OPEC-vergadering. 
 
Bedrijfsnieuws

Micron Technology daalde 1,8 procent na een update van de outlook voor de omzet, van 4,4 miljard naar 4,7 miljard dollar. De brutomarges vielen echter tegen.

Boeing steeg bijna 1,4 procent na een outperform-advies van RBC Capital en een koersdoel dat werd verhoogd van 200 naar 275 dollar. 

Het aandeel Zscaler sloot 1 procent hoger, herstellend van een lagere opening. Maandagavond kwam het cybersecuritybedrijf met cijfers en die vielen de markt wat tegen. Wel herhaalde Zscaler de outlook. Vandaag komt concurrent CrowdStrike met cijfers. 

Cijfers van Shopify laten zien dat er afgelopen weekend, van Black Friday tot en met Cyber Monday 24 procent meer werd gespendeerd dan in hetzelfde weekend vorig jaar. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.