Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Degroof Petercam verlaagt koersdoel Argenx
Beeld: ArgenX

Degroof Petercam verlaagt koersdoel Argenx

(ABM FN) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Argenx verlaagd van 550,00 naar 523,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist David Seynnaeve.

De koersdoelverlaging volgde na de mislukte studie van Argenx met Vyvgart Hytrulo voor ITP.

Deze tegenvaller betekent dat Degroof deze indicatie volledig uit zijn model haalde, wat de koersdoelverlaging tot gevolg had.

Het vertrouwen in Vyvgart blijft echter behouden door Seynnaeve.

De analist heeft zijn taxaties voor de omzet met Vyvgart voor het boekjaar 2023 aangepast naar 1,17 miljard euro, tegen 1,15 miljard euro voordien. Dit impliceert 355 miljoen euro voor het vierde kwartaal, of een groei van 12,5 procent op kwartaalbasis.

Op de beurs van Brussel wordt het aandeel Argenx donderdag verhandeld aan 398,40 euro, bijna een procent minder dan gisteren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
arGEN-X kopen verkopen