Word abonnee en neem Beursduivel Premium
KBC Securities verlaagt koersdoel Mithra
Beeld: ABM Financial News

KBC Securities verlaagt koersdoel Mithra

(ABM FN) KBC Securities heeft het koersdoel voor Mithra verlaagd van 2,00 naar 1,70 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een rapport van KBC.

De Amerikaanse toezichthouder FDA liet weten dat het Luikse farmabedrijf bijkomende analyses moet uitvoeren met menopauzemiddel Donesta, als het een grotere markt wil proberen aan te boren.

Dat wil zeggen dat de aanvraag om Donesta in de VS op de markt te mogen brengen, pas in het vierde kwartaal van 2024 ingediend zal kunnen worden.

Vervolgens kan dan pas in het vierde kwartaal van 2025 een formele goedkeuring gegeven worden, als die al gegeven wordt natuurlijk.

Een commerciële partner moet wel al midden 2024 gevonden worden.

Een aanvraag voor commercialisatie in Europa volgt in het vierde kwartaal van 2024.

KBC Securities verwacht geen grote impact van de extra analyses op de geschatte cash burn in 2024, al zal er langer beroep moeten worden gedaan op bestaande financieringslijnen.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel Mithra donderdag 2,9 procent lager op 1,14 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Mithra Pharmaceuticals kopen verkopen