Word abonnee en neem Beursduivel Premium
TUI boekt weer winst
Beeld: ABM Financial News

TUI boekt weer winst

(ABM FN) TUI heeft in het gebroken boekjaar 2023 weer winst geboekt bij een recordomzet en de omzet zal in het nieuwe jaar met minstens tien procent verder stijgen. Dit maakte de Duitse reisorganisatie woensdagochtend bekend.

TUI zag dat de vraag naar reizen aanhoudt, waarbij de boekingen voor de winterperiode met 11 procent stegen bij gemiddeld 5 procent hogere prijzen.

De omzet steeg afgelopen jaar, dat eindigde op 30 september, van 16,5 naar 20,7 miljard euro. De analistenconsensus mikte op 20,4 miljard euro.

De nettowinst kwam uit op 306 miljoen euro tegen een verlies van 227 miljoen euro een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst van 341 miljoen euro.

De EBIT steeg op jaarbasis van 320 naar 999 miljoen euro. Onderliggende was dit  977 miljoen euro tegenover 409 miljoen euro een jaar eerder en een consensus van 1,01 miljard euro.

Outlook

Voor het lopende jaar verwacht TUI een stijging van de onderliggende EBIT van minstens 25 procent bij een minimaal 10 procent hogere omzet. Voor de middellange termijn mikt de reisgigant op een onderliggende winstgroei van 7 tot 10 procent.

"Ons doel is om TUI winstgevender en efficiënter te maken", aldus CEO Sebastien Ebel woensdag in een toelichting. De huidige boekingen voor de winterperiode en de eerste indicaties voor de zomerperiode leidden ertoe dat we verdere verbeteringen in de resultaten verwachten in 2024."

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Meer omzet en resultaat voor TUI
 2. Veel boekingen met Pasen bij TUI

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TUI kopen verkopen

100% zegt kopen

10 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 04 maart

  1. Henkel Q4-cijfers
 2. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. D'Ieteren Q4-cijfers
  6. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  7. EU producentenprijzen jan
  8. Target Q4-cijfers
  9. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht