Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nyxoah meldt positieve resultaten bij drie patiënten
Beeld: ABM Financial News

Nyxoah meldt positieve resultaten bij drie patiënten

(ABM FN) Nyxoah heeft positieve resultaten geboekt met zijn zenuwstimulatiesysteem Genio bij de behandeling van drie patiënten met een vorm van slaapapneu die momenteel niet in aanmerking komt voor therapieën van rivalen. Dat maakte Nyxoah maandag bekend.

De gevallen, die werden gesponsord door de onderzoeker, werden op 8 december gepresenteerd door dokter Christian Plettenberg van het Universitätsklinikum Düsseldorf.

Gemiddeld daalde de apnea-hypopnea index (AHI), die een indicatie geeft van de ernst van de apneu, met 73 procent. De Epworth Sleepiness Scale (ESS) daalde met 58 procent. Dit is een indicator voor de slaperigheid van patiënten overdag, die een gevolg kan zijn van de onrustige nachtrust door de apneu.  

Het implantaat leverde geen negatieve incidenten op bij de drie patiënten.

De AHI-index meet het aantal keren per uur dat tijdens de slaap de luchtweg gedeeltelijk of geheel wordt geblokkeerd. Dit kan leiden tot onrustige slaap en slaperigheid overdag. Normaal komt dit soort incidenten minder dan vijf keer per uur voor tijdens de slaap, maar bij zware apneu is dat meer dan dertig keer per uur.

"Deze gegevens valideren de benadering van bilaterale stimulering van Genio bij de behandeling van patiënten met complete concentric collapse (CCC). Dat zijn ongeveer 30 procent van de behandelbare patiënten met obstructieve slaapapneu, die een contra-indicatie hebben voor bestaande commercieel beschikbare behandelingen in de VS", stelde CEO Olivier Taelman van Nyxoah.

In Europa is de groei van deze markt voor het bedrijf versneld sinds de indicatie voor deze groep patiënten. Nyxoah voert momenteel een groter onderzoek uit voor goedkeuring van Genio voor de Amerikaanse markt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Nyxoah tankt ruim 50 miljoen dollar
  2. Beursblik: Nyxoah neemt marktzorgen deels weg

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NYXOAH kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht