Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Verlies voor Materialise door afboeking
Beeld: ABM Financial News

Verlies voor Materialise door afboeking

(ABM FN) Materialise heeft in het vierde kwartaal verlies geleden, na een flinke afschrijving. Dit maakte het bedrijf uit Leuven met een beursnotering aan de Nasdaq woensdagmiddag bekend.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 4,1 procent tot 65,3 miljoen euro. De aangepaste EBITDA verdubbelde bijna van 4,3 tot 8,5 miljoen euro. Onder de streep restte toch een verlies van 0,5 miljoen euro. Dat was nog een verlies van 4,6 miljoen euro een jaar eerder.

Materialise, dat software en diensten levert voor 3D printen, deed in het vierde kwartaal een afschrijving van 4,2 miljoen euro, onder meer gerelateerd aan Engimplan en Materialise Motion.

CEO Brigitte de Vet-Veithen zag het turbulente macro-economische klimaat aanhouden in het vierde kwartaal van 2023, maar het businessmodel bleek naar eigen zeggen veerkrachtig.

Eind 2023 had Materialise 128 miljoen euro in de kas zitten.

In heel 2023 kwam de omzet uit op 256 miljoen euro, grofweg conform de eigen verwachting van 255 tot 260 miljoen euro en een stijging van ruim 10 procent in vergelijking tot 2022.

De aangepaste EBITDA steeg op jaarbasis van 19,0 miljoen naar 31,4 miljoen euro in 2023. Materialise mikte op 28 tot 33 miljoen euro.

Outlook

Voor heel 2024 mikt Materialise op een omzet van 265 tot 275 miljoen euro, hetgeen zal resulteren in een aangepaste EBIT van 11 tot 14 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

 1. Heel sterke winststijging voor Materialise
 2. Materialise boekt verlies

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Materialise NV kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht