Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Wall Street staat licht lagere opening te wachten
Beeld: ABM Financial News

Wall Street staat licht lagere opening te wachten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een licht lagere opening tegemoet. Wall Street deed dinsdagavond al een stap terug, vooral aangewakkerd door een daling van Nvidia. Ook vielen woensdag de cijfers over de hypotheekmarkt in de VS tegen. 

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel 0,2 procent in het rood.

De aandacht zal vandaag vooral opgeëist worden door de cijfers van Nvidia. De zorgen over de hoge waardering van Nvidia zijn toegenomen en het aandeel is het afgelopen jaar met ongeveer 225 procent gestegen. Daarmee is het aandeel een van de grootste aanjagers geweest in de ontstane AI-hype.

"Beleggers kijken vooral uit naar de winstresultaten van Nvidia vandaag, omdat deze wel heel belangrijk zijn voor het algehele marktsentiment", aldus beleggingsspecialist Yani Hellebaut van Lynx. "Als een van de grootste technologiebedrijven hopen beleggers op sterke resultaten. Analisten zijn alvast positief."

Vanavond zal Wall Street ook letten op de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve in januari, op zoek naar meer inzicht in de positie van de centrale bank op het gebied van de rentetarieven. De centrale bank kijkt aan tegen beter dan verwachte economische cijfers en tegenvallende inflatiecijfers in de afgelopen periode.

De voormalig voorzitter van de Fed van New York, Bill Dudley, gaf maandag in een column bij Bloomberg News de waarschuwing dat de huidige bandbreedte van 5,25 tot 5,50 niet afdoende is de inflatie, die in januari weer opliep, terug te brengen naar de doelstelling van 2,0 procent.

Ook werd vandaag bekend dat de vraag naar hypotheken een tik kreeg te verwerken nu de rentes in de VS voor de dertigjarige leningen weer boven de 7 procent zijn uitgekomen. De aanvragen voor een hypotheek voor de aankoop van een woning daalden afgelopen week met 10 procent.

De prijs van een vat WTI-olie daalde met 0,2 procent naar 76,88 dollar per vat. Handelaren wegen de zorgen over productieverlagingen en aanvallen op de scheepvaart in de Rode Zee af tegen de somberdere verwachtingen voor de Amerikaanse renteverlagingen.

De tienjaarsrentes in de VS en Europa bewogen nauwelijks in aanloop naar de notulen van de Fed vanavond en de euro/dollar daalde fractioneel naar 1,0799.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs daalde Palo Alto Networks met 24,5 procent, nadat het cyberbeveiligingsbedrijf zijn omzetverwachtingen voor het hele jaar had verlaagd. Sectorgenoten als Zscaler en Crowdstrike lijken ook circa 10 procent in te gaan leveren.

SolarEdge verloor voorbeurs 19 procent, na het geven van een zwakke outlook voor het eerste kwartaal.

De aandelen van het digitale gezondheidszorgbedrijf Teladoc Health daalden voorbeurs met 22 procent, nadat de vooruitzichten voor het huidige kwartaal en 2024 achterbleven bij de verwachtingen van Wall Street. Volgens FactSet is Cathie Woods ARK Investment Management de grootste aandeelhouder van Teladoc.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index daalde dinsdag 0,6 procent tot 4.975,51 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 38.563,80 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 15.630,78 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht