Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aziatische beurzen overtuigend hoger
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen overtuigend hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten donderdag overtuigend hoger, nadat Nvidia woensdagavond de verwachtingen wist te overtreffen en het aandeel nabeurs met 9 procent steeg.

De Japanse Nikkei-index won maar liefst 2,0 procent op 39.029,56 punten. Daarmee noteerde de index de hoogste stand in meer dan 34 jaar, een mijlpaal in het herstel van de bubbel die de Japanse economie decennialang in de greep hield. 

De koerswinsten werden aangejaagd door buitenlandse beleggers die te spreken zijn over veranderingen die zijn doorgevoerd in de corporate governance bij Japanse bedrijven, terwijl de Chinese beurzen juist aan populariteit inboeten. "Pessimisme over China, zorgde ervoor dat beleggers met hun geld naar Japan gingen", aldus analisten.

Vanochtend werd bekend dat de Japanse economie bijna tot stilstand is gekomen in februari. Dit bleek uit de voorlopige inkoopmanagerscijfers.

In Shanghai won de belangrijkste index 0,8 procent op 2.973,07 punten, terwijl de Hang Seng-index eveneens 0,8 procent steeg tot 16.638,03 punten. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht